Introverta chefer har flera fördelar som ledare

7 råd: Så blir du som är introvert en ännu bättre chef

Introverta chefer framstår ofta som mer empatiska, fokuserade och uppmärksamma på andra. Dra fördel av dina introverta drag som chef.

En schablonbild av chefer som många bär med sig är att det handlar om personer som är utåtriktade, tar för sig och syns och hörs.
Men flera olika studier har visat att introverta chefer kan lyckas minst lika bra med att leda och motivera team.

I en artikel i det amerikanska affärsmagasinet Inc. ger chefer sina egna exempel på hur de använder sig av sina introverta egenskaper för att lyckas bättre som ledare.

1. Använd din förmåga att lyssna. Det kan vara i interna möten och i kommunikation med enskilda medarbetare som ditt ledarskap verkligen kommer till sin rätt. Kanske kan du delegera mediakontakter och liknande till en extrovert kollega, om du känner att du inte gör de delarna bra?

2. Dra nytta av din tydlighet. Där extroverta ofta tänker högt föredrar introverta att tänka klart själva först, innan de öppnar munnen. Resultatet blir ofta tydlig kommunikation som uppskattas av medarbetare och lägger en bra grund för dem att jobba vidare utifrån.

Introverta chefer har många vinnande ledarskapskvalitéer.

Läs också: 5 succéfaktorer – för introverta chefer

3. Bygg djupare relationer. Förmågan att lyssna och vara uppmärksam på andra ger stora fördelar för den som verkligen vill förstå en persons eller en grupps motivation och drivkrafter. Det här är också egenskaper som bygger tillit.

4. Visa ödmjukhet. Chefer som kliver åt sidan och lyfter fram sitt team och ger cred till andra får medarbetare att känna sig sedda, delaktiga och motiverade.

5. Lyft fram din empati. Empati är ofta ett framträdande personlighetsdrag hos introverta. Lyft fram det också i ditt ledarskap, för att bygga tillit, förtroende och lojalitet.

introextro

Läs också: Så kan introverta chefer leda extroverta team

6. Ta tillvara ditt fokus. Att vara observant och fokuserad ger utmärkta möjligheter att inhämta ny kunskap och skaffa överblick över er bransch, eller att lära känna er produkt eller tjänst i detalj. Den kunskapen kan bli en viktig konkurrensfördel.

7. Mindre snack, mer verkstad. Det du som introvert chef saknar i form av peppande tal som eldar på massorna, kan du väga upp för genom att själva göra ditt bästa, dag efter dag. Det sätter en standard och bygger en kultur som ger förutsättningar att nå riktigt bra resultat.

introverta

Läs också: Forskning: Introverta väljs bort från chefsjobb – trots att de är duktiga ledare

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

chefenfridahallgren
Beslutsfattande

Chefen i rampljuset i absurd och komisk pjäs

Nya teaterföreställningen ”Chefen” borrar djupt i det absurda och mörkt humoristiska i chefsrollen.
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

Foto av Ingvar Kamprad och Staffan Jeppsson från förr
Ledarskap

Kamprads närmaste man: ”Han anförtrodde mig allt”

Det har gått två år sedan Ingvar Kamprad gick bort. I den nya boken Breven berättar har Staffan Jeppsson, Kamprads närmaste man i början av 1990-talet, samlat Ikea-ikonens viktigaste ledarskapsråd.
martinlundstedtanna
Ledarskap

Volvos vd: ”Du kan aldrig lura dina medarbetare”

I sin allra första långa poddintervju någonsin berättar Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt om vad han lärt sig som ledare under krisen.

Arbetsplats
Arbetsmiljö

Rekordhögt förtroende för chefen

Trots den sociala distanseringen under coronakrisen ökar förtroendet för chefer. Nu har hela 69 procent av svenskarna stort förtroende för sin närmaste chef, visar en undersökning.
Maria Mindhammar, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, under poddinspelningen med Cissi Elwin
Ledarskap

Arbetsförmedlingens generaldirektör: ”Våga visa din sårbarhet”

Chefen i veckans dilemma behöver få medarbetare att känna sig trygga och välinformerade – trots att det inte finns några bra svar att ge. Arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar ger råd: ”Ärlighet varar längst”.
Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete Chef + Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

Socialminister Lena Hallengren, statsminister Stefan Löfven och Folkhälsomyndighetens generalsekreterare Johan Carlson på pressträff.
Ledarskap

Löfvens uppmaning: Stoppa smittspridningen på arbetsplatserna

”Vår bedömning är att arbetsplatserna är en viktig källa till smittspridning i det här läget”, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.