Introverta chefer har flera fördelar som ledare

7 råd: Så blir du som är introvert en ännu bättre chef

Introverta chefer framstår ofta som mer empatiska, fokuserade och uppmärksamma på andra. Dra fördel av dina introverta drag som chef.

En schablonbild av chefer som många bär med sig är att det handlar om personer som är utåtriktade, tar för sig och syns och hörs.
Men flera olika studier har visat att introverta chefer kan lyckas minst lika bra med att leda och motivera team.

I en artikel i det amerikanska affärsmagasinet Inc. ger chefer sina egna exempel på hur de använder sig av sina introverta egenskaper för att lyckas bättre som ledare.

1. Använd din förmåga att lyssna. Det kan vara i interna möten och i kommunikation med enskilda medarbetare som ditt ledarskap verkligen kommer till sin rätt. Kanske kan du delegera mediakontakter och liknande till en extrovert kollega, om du känner att du inte gör de delarna bra?

2. Dra nytta av din tydlighet. Där extroverta ofta tänker högt föredrar introverta att tänka klart själva först, innan de öppnar munnen. Resultatet blir ofta tydlig kommunikation som uppskattas av medarbetare och lägger en bra grund för dem att jobba vidare utifrån.

Introverta chefer har många vinnande ledarskapskvalitéer.

Läs också: 5 succéfaktorer – för introverta chefer

3. Bygg djupare relationer. Förmågan att lyssna och vara uppmärksam på andra ger stora fördelar för den som verkligen vill förstå en persons eller en grupps motivation och drivkrafter. Det här är också egenskaper som bygger tillit.

4. Visa ödmjukhet. Chefer som kliver åt sidan och lyfter fram sitt team och ger cred till andra får medarbetare att känna sig sedda, delaktiga och motiverade.

5. Lyft fram din empati. Empati är ofta ett framträdande personlighetsdrag hos introverta. Lyft fram det också i ditt ledarskap, för att bygga tillit, förtroende och lojalitet.

introextro

Läs också: Så kan introverta chefer leda extroverta team

6. Ta tillvara ditt fokus. Att vara observant och fokuserad ger utmärkta möjligheter att inhämta ny kunskap och skaffa överblick över er bransch, eller att lära känna er produkt eller tjänst i detalj. Den kunskapen kan bli en viktig konkurrensfördel.

7. Mindre snack, mer verkstad. Det du som introvert chef saknar i form av peppande tal som eldar på massorna, kan du väga upp för genom att själva göra ditt bästa, dag efter dag. Det sätter en standard och bygger en kultur som ger förutsättningar att nå riktigt bra resultat.

introverta

Läs också: Forskning: Introverta väljs bort från chefsjobb – trots att de är duktiga ledare

Relaterade artiklar

Resultatpil som pekar nedåt, plus chef som pekar med hela handen
Ledarskap

Dåligt stöd från chefen ger 3,5 gånger sämre resultat

Av de chefer som saknar stöd från sin närmsta chef är det 3,5 gånger fler som upplever att organisationen går dåligt – jämfört med chefer som får bra stöd.
Vetenskapligt grundade strategier, metoder och teorier från Executive MBA-programmet på Stockholms universitet lyfter Pernilla Medsons förändringsledarskap. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Studierna ger riktning och driv in i framtiden

Ledarskapsstudierna på universitetet ger extra energi och visar vägen – precis när det behövs som mest. "Lektionerna är ett tillfälle att lyfta blicken och tänka framtid", konstaterar Pernilla Medson, svensk vd på det digitala hälsobolaget ResMed.
jonastellanderstorytel
Ledarskap

Storytels vd Jonas Tellander: "Jag betalar mina barn för att läsa”

Storytels vd Jonas Tellander berättar i nya avsnittet av podden Chef Dilemma om oron för att fucka upp, och när han fick backa som chef. ”Jag insåg att det här är inte värt den kampen, att försöka få ihop två kulturer som i grunden är ganska olika”, säger han till Cissi Elwin.
Två 200-kronorssedlar
Ledarskap

En av fyra chefer: ”Vi betalar för låga löner”

Fler än var fjärde chef anser att de ger sina anställda för dåligt betalt. Det visar en enkät från rekryteringsföretaget Randstad.
Händer som håller upp en skylt där det står bravo.
Hälsa

Ny forskning: En komplimang på jobbet lyser upp hela dagen

Vi underskattar de positiva effekterna som komplimanger har, visar ny forskning. De får inte alls mottagaren att känna sig obekväm utan kan tvärtom påverka hela dagen positivt.
lisagunnarssoncissielwinchefdilemma
Ledarskap

Linkedin-chefen Lisa Gunnarsson: ”Pandemin har varit som en tidsmaskin”

Hon blev chef vid 23 och har gjort soffan till sin nya arbetsplats. Möt Linkedins Nordenchef Lisa Gunnarsson som i podden Chef Dilemma berättar för Cissi Elwin om hur coronaåret förändrat hennes ledarskap för gott.
Bild på anonym chef + logotyp för
Ledarskap

Anonyma chefen: ”Jag vågar inte utöva mitt ledarskap längre”

Vad gör man när personalen inte följer regelverket? Cajsa såg till slut ingen annan utväg än en skriftlig varning, vilket ledde till att hon själv hotades med en anmälan till Arbetsmiljöverket. Hotet tog henne hårt. Nu oroar hon sig för att bli anmäld för minsta lilla.
Sara Johanssons profil på Linkedin
Ledarskap

Vårdföretag frontade – med chef som inte finns

Kommunikationschefen ”Sara Johansson” svarade på frågor från medierna och frontade med profilbild på Linkedin. Men chefen finns inte, avslöjar SVT.