Bekymrad person som sitter med huvudet i händerna

6 riskabla tankefel – som chefer gör i kris

Också erfarna chefer kan göra psykologiska tankefel som förnekar allvaret i en kris och försenar beslut och nödvändig omställning. Känner du igen dig själv, eller en kollega, från något av exemplen?

Skygglappar hos höga chefer kan hindra företag och organisationer från att agera och ställa om tillräckligt snabbt i kris. I en artikel hos McKinsey.com från tiden för finanskrisen ges konkreta exempel på hur psykologiska mönster kan styra hur vi uppfattar omvärlden, det som kallas för kognitiv bias. De här tankefelen kan påverka bedömningar och beslutsfattande hos chefer.

Har du under coronakrisen hört – eller själv använt – något av de här argumenten? Då kan det vara klokt att påminna dig själv och andra om att det kan handla om just tankefel.

”Vi fick in en ny order i förra veckan, så nu börjar det vända!”
Tankefel: Vi lägger för stor vikt vid det som nyligen har hänt och låter det skymma sikten för helhetsbilden.

”Det här känns som under den senaste krisen. Vi kommer att återhämta oss så småningom.”
Tankefel: Vi fäster för stor vikt vid det vi känner igen sedan tidigare och låter det styra våra antaganden och beslut utifrån tidigare erfarenheter.

Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur hjärnan fungerar i kris. Foto Jenny Hammar/Brombergs

Läs också: Lär dig överlista din rädda hjärna

”Mitt team är säkra på att det här kommer att lösa sig.”
Tankefel: Om många redan är övertygade om en idé eller ett argument, så blir det enklare för ännu fler att haka på.

”Jag har hittat tre olika studier som också visar det jag tror, att det här är en tillfällig nedgång”
Tankefel: Vi letar efter och tar till oss den information som stödjer det vi redan tror är rätt.

”Vi behöver titta mer på det här, så att vi inte agerar irrationellt.”
Tankefel: Vi letar information utifrån en otydlig frågeställning, på fel ställen eller på fel sätt, så att det uppstår osäkerhet kring fakta.

”Om vi bara gör som vi brukar i tuffa tider, så kommer det att gå bra.”
Tankefel: Vi blir överdrivet optimistiska eftersom vi har svårt att innerst inne tro på att vi själva skulle kunna råka ut för riktigt negativa händelser.

Hur går det då att komma förbi de här tankesätten, som riskerar att bromsa nödvändig omställning och snabba åtgärder i en organisation? Enligt McKinseyartikeln så handlar det om att hela tiden sätta fokus på och presentera relevanta data och objektiv analys. Genom att också sätta press på chefer att vara öppna och ärliga med hur de tänker – och snabbt våga lyfta möjligheten att det kan handla om tankefel – minskar risken att fastna i felaktiga tankesätt.

Två personer som koncentrerat djupjobbar

Läs också: Deep work: 5 regler – för att få din hjärna att prestera på max

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Socialminister Lena Hallengren, statsminister Stefan Löfven och Folkhälsomyndighetens generalsekreterare Johan Carlson på pressträff.
Ledarskap

Löfvens uppmaning: Stoppa smittspridningen på arbetsplatserna

”Vår bedömning är att arbetsplatserna är en viktig källa till smittspridning i det här läget”, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

mattias_tornblom
Annonssamarbete Chef + Dustin

”Chefer – här är läxan inför nästa kris”

Ta tillvara lärdomarna. Hitta dina guldkorn. Och undvik att ha en taxi på uppfarten med taxametern på. Det är några råd som Mathias Törnblom på Dustin vill skicka med till chefer – inför nästa kris.
Collage av kvinna i beige jacka som blivit uppsagd/bild från hotellrum
Karriär

Över 100 000 människor varslade under coronakrisen

Över 100 000 personer har nu varslats om uppsägning sedan början av mars i år, rapporterar Arbetsförmedlingen. Allra flest varsel har skett inom hotell- och restaurangbranschen.
grafiker-till-webben-uppsa%cc%88gningar_rityta-1
Beslutsfattande

Nästan var femte chef säger upp på grund av corona

Nästan var femte chef har sagt upp, eller kommer att tvingas säga upp, medarbetare på grund av coronapandemin, visar Chefs undersökning.

Nicole Kavander
Arbetsmiljö

11 punkter: Så motverkar du rasism på arbetsplatsen

Många chefer är inte medvetna om sina implicita fördomar. Och oftast går det fel vid rekryteringen trots att man tror att man gör rätt. Det säger Nicole Kavander, som står bakom uppropet A call for change.
Person i videomöte som vill krama sina kollegor
Digital utveckling

Var femte chef ser fördelar med coronakrisen

Samtidigt som coronaepidemin skapar allvarliga problem i arbetslivet, finns också en uppsida. Var femte chef inom samhällsbyggnadssektorn har upptäckt nya möjligheter, visar en undersökning.
Ge cheferna mer stöd, uppmanar Lilian Ekelin på andfrankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nu behöver chefen mer stöd – från sin chef

Svenska chefer har imponerat. Engagemang och välmående hos medarbetare har hållits uppe under pandemin. Men nu syns ett trendbrott. ”Cheferna behöver mer stöd”, säger hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.
Maria Mindhammar, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, intervjuas av Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef
Karriär

Arbetsförmedlingens generaldirektör: ”Mitt jobb är att röja hinder”

Från ett exceptionellt svårt läge – rakt in i en global pandemi. Maria Mindhammars första tid som generaldirektör för Arbetsförmedlingen har helt saknat krockkuddar.