3 anledningar till att gaming kommer forma framtidens globala ledare

Spel som ett medel att lära sig ledarskapets mödor och vedermödor? Ja, menar Jonas Gundersen, COO på e-sportsbolaget Ninjas in Pyjamas.

Jonas Gundersen är operativ chef på Ninjas in Pyjamas och själv en gamer av rang. Och han är säker på sin sak. Gaming och ledarskap hör ihop.

I ett inlägg på LinkedIn skriver han att spelen:

1. Lär oss att samarbeta med människor över hela världen.

2. Fatta blixtsnabba exekutiva beslut.

3. Acceptera misslyckanden som en naturlig del av utveckling framåt.

”Videospel spelar en stor roll när det gäller att skapa framtida ledare. Att spela handlar om ’learning by doing’, risktagande och att snabbt fatta beslut utan att ha all information. Kombinerar man allt det här med det viktiga behovet av att bygga ett sammansvetsat team, som måste samarbeta för att nå sina mål, blir det en stabil grund för ett starkt framtida ledarskap”, skriver Jonas Gundersen i ett mejl till Chef.

Vad anser du? Kommentera nedan.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden