Chefdagen_700_png

Datum: 13 oktober 2016.

Tid: 9.00–16.00, med efterföljande mingel.

Plats: Rival, Mariatorget 3, Stockholm.

Pris: 5 995 SEK exkl moms I priset ingår för- och eftermiddagsseminarier, frukost, lunch, fika, mingel och goodiebag.

För frågor eller gruppbokning: evenemang@chef.se

 KÖP BILJETT

Moderatorer: Cissi Elwin och Jesper Börjesson

moderatorer

 

 Våra medarrangörer: loggolimpa-chefdagen

Digitalisera eller dö – men vad betyder det för mig? 

unknown-3

Hur digital är du och din organisation? Hur digital borde du vara? Hur ska du komma dit?

Vi har förstått att digitaliseringen ritar om kartan för våra verksamheter. Vi vet att det finns en massa smarta möjligheter att bli både effektivare och bättre. Vi anar nya affärer, kunder, användningsområden och insikter. Men hur gör man?

På Chefdagen på Rival får du möta några av Sveriges främsta experter på digitalisering. De förklarar, förenklar och ger dig de bästa verktygen för att säkerställa att du ligger i framkant.

Du får också lyssna på flera av de just nu mest omtalade och framgångsrika ledarna som personligt berättar om både sina framgångar och misslyckanden i den digitala transformationen. Chefdagen arrangeras av Chef för 18:e året i rad.

Ledande experter ger dig konkreta verktyg för en bättre chefsvardag.
Låt dig inspireras av spännande gäster på scen.

 Nätverka och skapa värdefulla kontakter med andra chefer.

Välkommen!

Urval av spännande scengäster

chefdagen_bard

Alexander Bard
Digital expert
Årets digitala superprofil

Många känner honom kanske i första hand som jurymedlem i Idol och skaparen av Army of Lovers. Men han är också internetgurun som för 20 år sen satt i TV4:s morgonsoffa och förklarade, med hyfsat stor träffsäkerhet, hur vi skulle använda internet i framtiden och i år blev han utnämnd till Årets digitala superprofil (underökningen Kommunikatören som genomförs för tolfte gången av konsultföretaget Hammer & Hanborg). Under många år har Bard varit rådgivare i digitala frågor till stora världsföretag och han är en internationellt mycket eftertraktad föreläsare. Nu kommer han till Chefdagen och berättar om vilka digitala revolutioner som står för dörren.

chefdagen_Lisa (1)

Lisa Gunnarsson
Sverigechef Linkedin
Basar över världens viktigaste chefsnätverk

På kort tid har Linkedin vuxit och blivit såväl världens viktigaste yrkesnätverk som ett komplement till – men kanske också ett hot mot – traditionella rekryteringsfirmor och headhunters. Linkedins vision är att skaffa ekonomiska möjligheter för alla sina medlemmar och oftast betyder det jobb. Efter att ha lyssnat till en vän som arbetar på Migrationsverket som talade om de svåra utmaningar de nyanlända står inför, startade Lisa – inom ramen för Linkedin – www.welcometalent.se, ett initiativ som gör det enklare för arbetsgivare att lägga upp praktikplatser och enklare för nyanlända att hitta dem.

chefdagen_sven (1)

Sven Hagströmer
Avanza
Visionär drake som satsar digitalt

Sven Hagströmer är en av Sveriges mest välkända finansmän, inte minst genom Hagströmer & Qviberg AB som han startade tillsammans med förre kompanjonen Mats Qviberg.
Sedan 2012 driver Sven Hagströmer investmentbolaget Creades och han är ordförande i Avanza som han grundade för snart 20 år sedan. Han sitter också i styrelser som t.ex digitalbyrån Doberman och den av honom grundade stiftelsen AllBright som arbetar för ökad jämlikhet i näringslivet. Sven är också en av initiativtagarna till Berättarministeriet som driver skrivarverkstäder i områden med hög arbetslöshet.
På Chefs scen kommer han att berätta om hur den 100-procentigt digitala banken Avanza lyckats slå sig in och ta position i den mycket traditionella bankvärlden.

chefdagen_anna_600x400

Anna Felländer
Rådgivare inom digital transformation och expert i regeringens Digitaliseringskommission

Ekonomen Anna Felländer har stor erfarenhet från såväl statsförvaltning som näringsliv. I åtta år arbetade hon på Finansdepartementet och Regeringskansliet och hon har nyligen lämnat sin roll som digitaliserings- och framtidsekonom på storbanken Swedbank där hon var i sex år.
Anna har blivit rikskänd genom sina skarpsynta analyser av digitaliseringen och hennes slutsats är entydig: Om ett företag ska överleva måste it genomsyra hela organisationen.

Hennes kunskaper och samhällsfokus har också gett henne plats i prestigefyllda regeringsuppdrag som Digitaliseringskommissionen och Taxiutredningen. Den så kallade delningsekonomin – med kända företrädare som Uber och Airbnb – är något som Anna studerat och intresserat sig extra mycket för.
För Chefs publik kommer hon också att berätta om det hon kallar ”Diginomics”  – de nya ekonomiska drivkrafter som totalt förändrar näringslivet och samhället.

chefdagen_dan

Dan Eliasson
Rikspolischef

Den före detta punkaren som sitter på Sveriges svåraste chefsuppdrag

Polisen kritiseras från alla håll – från allmänheten som känner sig otrygg och tycker att polisen inte räcker till och från poliserna själva som kräver högre löner, bättre arbetsvillkor och mer resurser. Sedan den 1 januari 2015 är det Dan Eliasson som är satt att axla Sveriges allra svåraste ledaruppgift – den som Sveriges Rikspolischef. Han är öppen med de stora problem Polisen står inför och säger att han blev överraskad över hur illa ställt det är i vissa områden i landet. Dan Eliassons lär ha stor nytta av sina erfarenheter från tidigare komplexa uppdrag som Generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan när han nu möter sitt livs kanske största utmaning.

chefdagen_sara_600x400

Sara Öhrvall
Rådgivare
Svenska storbolagens digitala favoritrådgivare

Som 23-åring lämnade civilekonomen Sara hemstaden Boden för att flytta till Japan och arbeta på Toyotas huvudkontor. Efter det har hon jobbat över hela världen; Singapore, Holland, San Fransisco. Bilindustrin blev så småningom utbytt mot en karriär som varumärkesstrateg och därifrån rekryterades Sara till Bonniers där hon var en del av högsta ledningen och ansvarig för den digitala affärsutvecklingen. Sen 2014 är Sara en av landets mest anlitade föreläsare och som digital rådgivare sitter hon på några av Sveriges mest prestigefyllda styrelseuppdrag som Investor, SEB och Umeå universitet.

chefdagen_par (2)

Pär Svärdson
Vd Apotea
Sveriges e-handelskung

När han gick i småskolan startade han djuraffär och vid fyllda 15 bildade han sitt första aktiebolag. Nu är han 46 år och har hunnit med att starta och sälja nätbokhandel Adlibris för att investera i sitt senaste projekt – nätapoteket Apotea som på 5 år har gått från en omsättning på 11 miljoner till förra årets 585 miljoner. Det är inte för inte som Pär kallas för Sveriges e-handelskung och hans bästa tips när det gäller att starta företag är: ”Det är inte så viktigt vilken affärsidé man har, det viktiga är att man genomför den.”

chefdagen_annmarie (1)

Ann-Marie Begler
Generaldirektör Försäkringskassan
Den modiga myndighetschefen

När regeringen tillsatte Ann-Marie Begler som ny generaldirektör för Försäkringskassan hösten 2015, framhävdes hennes stora vana vid förändringsarbete samt hennes modiga ledarskap. Att Ann-Marie inte duckar för tuffa utmaningar märktes när hon i sitt tidigare arbete som chef för Skolinspektionen tog det tuffa och ifrågasatta beslutet att stänga internatskolan Lundsberg efter att en mobbningsskandal uppdagats.
På Försäkringskassan har hon att hantera de stigande ohälsotalen där Försäkringskassan är en viktig aktör samt de digitala förändringar som det offentliga Sverige står inför.

chefdagen_suad_600x400-1

Suad Ali
Internationell supertalang
Förebilden som får unga att våga drömma

Som 16-åring bestämde sig Suad Ali för att bli ledare i syfte att påverka världsutvecklingen och redan som 21-åring, år 2012, var hon Sveriges representant på världens största forum för unga ledare. I år blev hon utsedd till en av Sveriges unga supertalanger och hamnade högt på listan Framtidens Kvinnliga Ledare. Direkt efter universitetsstudier i bl.a. statskunskap, anställdes Suad på Migrationsverket där hon innehaft en rad positioner, bla som expert på Sveriges flyktingkvot och som en av generaldirektör Anders Danielssons närmsta medarbetare. Under sommaren 2016 tjänstgjorde hon på UD:s FN-avdelning men är återigen tillbaka på Migrationsverket. För oss kommer hon bl.a. att tipsa oss om hur man leder Generation Y och berätta om hur viktig digitaliseringen och sociala medier är för människor som på olika sätt lever i utanförskap.

chefdagen_Sonat (2)

Sonat Burman Olsson
Vd Coop
Så vände hon Coop på rekordtid

Sonat Burman-Olsson sticker inte under stol med att hon gillar makt. ”Många laddar ordet med negativa känslor. Men om man laddar det positivt – tänk vad man kan förändra!”. Och förändring har Sonat Burman-Olsson verkligen åstadkommit sedan hon för två år sedan rekryterades från den framgångsrika konkurrenten ICA och blev VD för den problemtyngda dagligvarujätten Coop. Hennes mål var att verksamheten skulle gå med vinst 2017, men redan 2015 visade Coop svarta siffror. Vilken typ av ledarskap krävs när verksamheten måste göra en totalomställning och hur viktig har digitaliseringen varit för Coops framgång, är några av de frågor Sonat Burman-Olsson kommer att svara på under Chefdagen.

Därför ska du gå på Chefdagen 2016

  Lyssna på några av Sveriges mest omtalade och kända chefer som berättar personligt om sina egna dilemman, metoder, misslyckanden och framgångar i att hantera förändringsprocesser.

Ledande experter ger dig konkreta verktyg för en bättre chefsvardag.

Låt dig inspireras av spännande gäster på scen.

Nätverka med massor av andra chefer.

KÖP BILJETT

Så var Chefdagen 2015

 

Våra medarrangörer

experis

Experis
Experis är ett konsult- och rekryteringsbolag med fokus på specialister inom IT, Ingenjörer, Ekonomer och Ledarskap, men även marknad, försäljning, inköp, logistik och HR. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup.

foretagsuniversitetet

Företagsuniversitetet
Företagsuniversitetet är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss får du aktuella kunskaper, utmaningar och den inspiration som gör att du kan fortsätta utvecklas i din yrkesroll. För vi tror att lusten att lära alltid finns kvar!

Workday_rund

Workday
Workday är en ledande leverantör av professionella molnlösningar för finans och personalhantering. Workday grundades 2005 och erbjuder ekonomihanterings-, personalhanterings- och analyssystem anpassade för världens största företag, utbildningsinstitutioner och myndigheter. Vi har en kundnöjdhet på 98% och tusentals organisationer, från medelstora företag till Fortune 50-bolag, har valt Workday.

Betyg på Stora Chefsdagen 2015

        

96% av deltagarna vill delta igen