Alla webbkurser

GDPR för medarbetare – säkra din organisation

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Nya Dataskyddsförordningen, eller GDPR, ställer höga krav på hur din organisation hanterar personuppgifter – och att det finns kunskap om lagstiftningen i organisationen.

GDPR för medarbetare passar för:

  • Organisationer som menar allvar med sitt GDPR-arbete. När dina medarbetare har genomgått snabbutbildningen har samtliga i din organisation fått grundläggande utbildning i integritetsskydd, behandling av personuppgifter och lagstiftningen i sig.
  • Dig som vill dokumentera att dina medarbetare har grundläggande kunskaper om  det nya regelverket. Som beställare av flera licenser (fler än 5) får du tillgång till en admin-vy där du får översikt över vilka som har påbörjat respektive avslutat kursen. Klicka här för mer information.
  • Organisationer som vill minimera risken för incidenter. En undersökning har visat att den mänskliga faktorn ligger bakom 37 procent av alla dataskyddsbrott. Att erbjuda dina medarbetare träning i GDPR är ett viktigt steg för att undvika felaktigheter – och eventuellt höga bötesbelopp.

Webbkursen GDPR för medarbetare är en enklare variant av Chefs populära webbkurs GDPR för chefer. Behöver du få en djupare förståelse för hur den nya förordningen påverkar din verksamhet och affär, rekommenderar Chef den kursen istället.

Expert
caroline_olstedt_carlstrom-2

Caroline Olstedt Carlström är en av Sveriges mest erfarna dataskyddsspecialister. Hon arbetar som externt dataskyddsombud på Klarna och Nasdaq, och är delägare på advokatbyrån Lindahl. Caroline Olstedt Carlström är även ordförande i föreningen Forum för dataskydd.

Redaktör

Anders Lundberg har skrivit texterna i webbkursen. Anders Lundberg arbetar som frilansjournalist med särskild inriktning på teknik. Han har bland annat skrivit för IDG och Internetstiftelsen i Sverige.

Tid: ca 30 min
Pris: 795 kr

Efter webbkursen har du/dina medarbetare:

  • Förståelse om vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Kunskap om de viktigaste begreppen och principerna i den nya lagstiftningen.

Vill du köpa flera licenser till din arbetsgrupp eller organisation? Rabattstege tillämpas.

Köp

Det här får du:

Ett digitalt diplom
med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

En personlig kunskapsbank
med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen.

Kolla efter den här ikonen

Kompetensuveckling på dina villkor
Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för slutprovet. Du har även full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

Få koll på grunderna i GDPR - snabbkurs på 30 minuter

Om Dataskyddsförordningen inte följs kan det – till skillnad från nuvarande Personuppgiftslagen – leda till dryga böter, på upp till 20 miljoner euro. Det gäller exempelvis om persondata behandlas och lagras på fel sätt utan privatpersoners godkännande.

Därför har chefer en lång att-göra-lista när företags och organisationers dataskydd ska anpassas till den nya dataskyddsförordningen.

  • Hela organisationen måste ha kunskap och förståelse för hantering av personuppgifter.
  • Det räcker inte med att man efterlever GDPR utan man behöver också kunna bevisa att man har tagit åtgärder för att följa regelverket.

Chefs snabbkurs ”GDPR för medarbetare” är ett tidseffektivt sätt att få större förståelse om vad GDPR är och hur den nya förordningen kommer att påverka din organisation.

Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått grunderna i den nya lagstiftningen.

Vill du köpa flera licenser? Hör av dig till oss! Vid köp av fler än 5 licenser får du tillgång till en admin-vy där du enkelt kan se vilka medarbetare som har påbörjat respektive avslutat kursen.

Köp GDPR för medarbetare – säkra din organisation

Du skulle även kunna vara intresserad av:

caroline_olstedt_carlstrom_featured
Populär!
Chef webbkurser

GDPR för chefer

Har du koll på den största it-omställningen på 20 år? Dataskyddsförordningen, eller GDPR, medför stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas. Den nya lagen trädde i kraft 25 maj 2018.

bretan_webbkurs_utvbild_1130x636
Nyhet
Chef webbkurser

Lönesättning

Chefs digitala utbildning i lönesättning hjälper dig att sätta lön på bästa sätt. Vilka olika steg finns under lönesättningsprocessen och vad säger du när medarbetaren vill ha en högre lön än vad du kan erbjuda?

petra_brask_featured
Chef webbkurser

Bli mer effektiv – frigör tid och energi

Chefs digitala grundutbildning i personlig effektivitet hjälper dig att prestera bättre på jobbet och må bättre genom att lära dig strategierna för att undvika stress.

intermezzon_coachning_vardagen_featured
Chef webbkurser

Coachning i vardagen

Coachning är en viktig del av ledarskap i dag, men det råder stor okunskap om vad det faktiskt är. Den som har ett coachande förhållningssätt kan hjälpa sina medarbetare att mer effektivt nå sina mål.

Se alla kurser

GDPR för medarbetare – säkra din organisation

Startsida Personlig
kunskapsbank0
A

Det viktigaste om GDPR

Kapitel av 4

Vad är GDPR – och varför nu?

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto?

Personuppgifter – och andra grundläggande begrepp

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto?

Behandling av personuppgifter

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto?

Alla ska med!

Det här kapitlet är låst för dig som inte har köpt kursen.

Har du redan ett chefkonto?

Personlig kunskapsbank

Du borde även vara intresserad av:

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden