julklapp

Trendspaning: Årets hetaste företagsklappar

Plötsligt, utan att vi riktigt vet hur det gick till, är det jul igen. Företag och chefer som vill visa uppskattning med en julklapp hamnar i de vanliga bryderierna: Vad ska vi ge?
Här är tips från klappexperterna.

Presenter till medarbetare i olika åldrar, med olika smak och livsstil – pressen är hög på företagets jultomte. En delikatesskorg kan landa helt fel hos en vegan. Och blir alla verkligen glada för en ullpläd?
”Tänk dig att du har 500 anställda. Hur hittar du vasen som alla gillar …?”
Helena Törnell, produktchef på gåvokortsföretaget Delicard, är väl insatt i det återkommande julklappsproblemet. På Delicard har man 35 års erfarenhet av att hitta klappar som gör medarbetare och kunder glada, något som företagets 97-procentiga kundnöjdhet skvallrar om. 

Med olika gåvokort, där mottagaren själv väljer sin present i ett handplockat utbud, gör de presentjobbet enkelt.
”Vi har otroligt många återvändande kunder, i alla branscher. Det är ju så smidigt att 400 julklappar ryms i en kartong. Att vi jobbar med välkända varumärken och väljer ut produkter som vi vet har hög kvalitet och är populära ger också en trygghet.”

Att mottagarna själva kan välja det de vill ha och får något som verkligen uppskattas och används, är också utmärkt ur hållbarhetsperspektiv.

Vissa trender går att se tydligt på gåvomottagarnas presentval.
”Kökssaker i gjutjärn är alltid populärt. Trädgårdsredskap var en hit förra året. Bland delikatesserna är det klassiker som najadlax och hjortstek som flest väljer.”

Om chefen är en tomte som jobbar bäst under press, kan det vara skönt att veta att det går att ordna julgåvor till alla fem minuter före företagets julfest. Med hjälp av en länk i  ett elektroniskt gåvokort kan alla välja sin favoritklapp. 

Kort sagt – ingen anledning att stressa upp sig över företagsjulklapparna i år. Klappfixandet är enklare än någonsin.

Text: Malin Kaldo

5 poppis klappar från chefen

Delicards presentexperter tipsar om fem företagspresenter som många gillar:

 1. Gjutjärnsstekpanna
  ”Många vill byta ut sin teflonpanna mot äkta gjutjärn nu.” 
 2. Grönsakshack
  ”Vegotrenden märks när det kommer till våra köksredskap. Vi hackar grönsaker som aldrig förr och med en specialkniv blir det enkelt.”
 3. Grensax
  ”Vi svenskar älskar våra trädgårdar. En rejäl grensax är oumbärlig för alla med egen täppa.”
 4. Bluetooth-högtalare.
  ”På topplistan från sommarens mest valda produkter – vi tror att den kommer att klättra.”
 5. Ölglas.
  ”Våra ölglas ökar stadigt. Känslan är att öl är hetare än någonsin.”

Kontakta mig för mer information och offert!

Vill du bli kontaktad av Delicard för att få mer information om gåvokort till medarbetare och kunder? Fyll i din mejladress och gärna också antal anställda i formuläret nedan.

Denna text är ett samarbete mellan Chefs innehållsstudio och Delicard.
Hos Delicard kan du välja bland olika gåvokort och låta mottagaren själv välja sin present. De flesta gåvokort har både delikatesser och produkter att välja bland. Vill mottagaren hellre skänka gåvans värde till välgörenhet går det bra. Köparen har returrätt inom kortens giltighetstid. De flesta 1-valskort hamnar under beloppsgränsen för skattefri julgåva till anställd. Det går också alltid att få med en personlig hälsning på korten.

Läs mer här

Relaterade artiklar

jobbintervju
Beslutsfattande

Forskning: Därför säger bra chefer upp sig från jobbet

Krånglig administration och opeppade medarbetare – det kan vara två skäl att säga upp sig som chef, visar forskning från Lunds Universitet. 
upptack
Karriär

Så upptäcker du Linkedin-bedrägeriet som sprider virus

På ytan ser det ut som ett jobberbjudande från ett bemanningsföretag. Men i själva innehåller chattmeddelanden ett dokument med en skadlig kod.
stressfarlig
Hälsa

8 saker som skapar farlig stress på jobbet

Krav på ständig tillgänglighet och hög arbetsbelastning.

cissi-13
Krönikor

Cissi Elwin spanar: Aktivistchefen är på frammarsch

Förr var det företagsledare som Volvo-chefen PG Gyllenhammar som inspirerade. På 2010-talet har däremot en ny typ av förebild tagit plats, skriver Cissi Elwin.
chefboken4-content
Chefboken

Så skapar du en orädd organisation

Traditionell företagskultur — där det handlar om att passa in och komma överens — är dömd att misslyckas i den nya kunskapsekonomin. Framgång kräver istället ett flöde av idéer, nytt och kritiskt tänkande. Harvardforskaren Amy C Edmondson skriver i sin bok "The Fearless Organization" om hur chefer skapar orädda organisationer.
hundpajobbet1
Hållbarhet

Ta med hunden till jobbet – sänker stressen

Hunden kan bli din bästa vän – också på jobbet för att förebygga stress. En ny undersökning blåser liv i idén och får stöd av forskning.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
sokajobb
Karriär

Åldern – ett problem för jobbsökande 40-åringar

Vad är avgörande för vem som får jobbet vid en rekrytering?