julklapp

Trendspaning: Årets hetaste företagsklappar

Plötsligt, utan att vi riktigt vet hur det gick till, är det jul igen. Företag och chefer som vill visa uppskattning med en julklapp hamnar i de vanliga bryderierna: Vad ska vi ge?
Här är tips från klappexperterna.

Presenter till medarbetare i olika åldrar, med olika smak och livsstil – pressen är hög på företagets jultomte. En delikatesskorg kan landa helt fel hos en vegan. Och blir alla verkligen glada för en ullpläd?
”Tänk dig att du har 500 anställda. Hur hittar du vasen som alla gillar …?”
Helena Törnell, produktchef på gåvokortsföretaget Delicard, är väl insatt i det återkommande julklappsproblemet. På Delicard har man 35 års erfarenhet av att hitta klappar som gör medarbetare och kunder glada, något som företagets 97-procentiga kundnöjdhet skvallrar om. 

Med olika gåvokort, där mottagaren själv väljer sin present i ett handplockat utbud, gör de presentjobbet enkelt.
”Vi har otroligt många återvändande kunder, i alla branscher. Det är ju så smidigt att 400 julklappar ryms i en kartong. Att vi jobbar med välkända varumärken och väljer ut produkter som vi vet har hög kvalitet och är populära ger också en trygghet.”

Att mottagarna själva kan välja det de vill ha och får något som verkligen uppskattas och används, är också utmärkt ur hållbarhetsperspektiv.

Vissa trender går att se tydligt på gåvomottagarnas presentval.
”Kökssaker i gjutjärn är alltid populärt. Trädgårdsredskap var en hit förra året. Bland delikatesserna är det klassiker som najadlax och hjortstek som flest väljer.”

Om chefen är en tomte som jobbar bäst under press, kan det vara skönt att veta att det går att ordna julgåvor till alla fem minuter före företagets julfest. Med hjälp av en länk i  ett elektroniskt gåvokort kan alla välja sin favoritklapp. 

Kort sagt – ingen anledning att stressa upp sig över företagsjulklapparna i år. Klappfixandet är enklare än någonsin.

Text: Malin Kaldo

5 poppis klappar från chefen

Delicards presentexperter tipsar om fem företagspresenter som många gillar:

 1. Gjutjärnsstekpanna
  ”Många vill byta ut sin teflonpanna mot äkta gjutjärn nu.” 
 2. Grönsakshack
  ”Vegotrenden märks när det kommer till våra köksredskap. Vi hackar grönsaker som aldrig förr och med en specialkniv blir det enkelt.”
 3. Grensax
  ”Vi svenskar älskar våra trädgårdar. En rejäl grensax är oumbärlig för alla med egen täppa.”
 4. Bluetooth-högtalare.
  ”På topplistan från sommarens mest valda produkter – vi tror att den kommer att klättra.”
 5. Ölglas.
  ”Våra ölglas ökar stadigt. Känslan är att öl är hetare än någonsin.”

Kontakta mig för mer information och offert!

Vill du bli kontaktad av Delicard för att få mer information om gåvokort till medarbetare och kunder? Fyll i din mejladress och gärna också antal anställda i formuläret nedan.

Denna text är ett samarbete mellan Chefs innehållsstudio och Delicard.
Hos Delicard kan du välja bland olika gåvokort och låta mottagaren själv välja sin present. De flesta gåvokort har både delikatesser och produkter att välja bland. Vill mottagaren hellre skänka gåvans värde till välgörenhet går det bra. Köparen har returrätt inom kortens giltighetstid. De flesta 1-valskort hamnar under beloppsgränsen för skattefri julgåva till anställd. Det går också alltid att få med en personlig hälsning på korten.

Läs mer här

Relaterade artiklar

ungaaa-768x432
Karriär

Bara var femte ungdom vill bli chef

Det kan bli tufft med chefstillväxten. I alla fall om man ska tro en undersökning där 4000 unga fått svara på frågor om sin karriär.
experterna-2
Beslutsfattande

Experterna: Så blir du en bättre chef

Ett nytt chefsår är här. Har du lovat att 2019 ska bli året då du stressar mindre, blir effektivare, rekryterar bättre och får jobbets lågpresterarare på banan igen? Bra! Våra experter ger dig några råd på vägen.
ishtarmoter
Beslutsfattande

Möt Ishtar Touailat – ny krönikör i Chef

Hon tror att digitalisering kan leda till ökad demokrati­sering, hon vågar drömma men är också beredd att kavla upp ärmarna. Chefs nya krönikör, entreprenören och innovationschefen Ishtar Touailat, får människor med sig.
omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
kritiken
Kommunikation

5 tips: Så kritiserar du chefen – utan att ni blir ovänner

Vissa problem är värda att föra upp till ytan. Men det finns några saker du måste tänka på när du ska leverera konstruktiv feedback.
stress-12
Hälsa

Studie: Enda metoden som funkar mot utmattning

Det finns bara ett sätt att förebygga psykisk ohälsa när det kommer till utmattningssymptom. Och det går på tvärs mot det alla arbetsgivare gör idag.

inspobild
Motivation

5 saker som ger dig en nytändning på jobbet

Alla har jobbdagar som känns mindre inspirerande.

cb-daretolead-webb2
Chefboken

Vi behöver vara modiga ledare, men är för fega

Det behövs modigare ledare och företagskulturer för att lyckas i en komplex, snabbt föränderlig omgivning, med svåra utmaningar och ett omättligt behov av innovation.