julklapp

Trendspaning: Årets hetaste företagsklappar

Plötsligt, utan att vi riktigt vet hur det gick till, är det jul igen. Företag och chefer som vill visa uppskattning med en julklapp hamnar i de vanliga bryderierna: Vad ska vi ge?
Här är tips från klappexperterna.

Presenter till medarbetare i olika åldrar, med olika smak och livsstil – pressen är hög på företagets jultomte. En delikatesskorg kan landa helt fel hos en vegan. Och blir alla verkligen glada för en ullpläd?
”Tänk dig att du har 500 anställda. Hur hittar du vasen som alla gillar …?”
Helena Törnell, produktchef på gåvokortsföretaget Delicard, är väl insatt i det återkommande julklappsproblemet. På Delicard har man 35 års erfarenhet av att hitta klappar som gör medarbetare och kunder glada, något som företagets 97-procentiga kundnöjdhet skvallrar om. 

Med olika gåvokort, där mottagaren själv väljer sin present i ett handplockat utbud, gör de presentjobbet enkelt.
”Vi har otroligt många återvändande kunder, i alla branscher. Det är ju så smidigt att 400 julklappar ryms i en kartong. Att vi jobbar med välkända varumärken och väljer ut produkter som vi vet har hög kvalitet och är populära ger också en trygghet.”

Att mottagarna själva kan välja det de vill ha och får något som verkligen uppskattas och används, är också utmärkt ur hållbarhetsperspektiv.

Vissa trender går att se tydligt på gåvomottagarnas presentval.
”Kökssaker i gjutjärn är alltid populärt. Trädgårdsredskap var en hit förra året. Bland delikatesserna är det klassiker som najadlax och hjortstek som flest väljer.”

Om chefen är en tomte som jobbar bäst under press, kan det vara skönt att veta att det går att ordna julgåvor till alla fem minuter före företagets julfest. Med hjälp av en länk i  ett elektroniskt gåvokort kan alla välja sin favoritklapp. 

Kort sagt – ingen anledning att stressa upp sig över företagsjulklapparna i år. Klappfixandet är enklare än någonsin.

Text: Malin Kaldo

5 poppis klappar från chefen

Delicards presentexperter tipsar om fem företagspresenter som många gillar:

 1. Gjutjärnsstekpanna
  ”Många vill byta ut sin teflonpanna mot äkta gjutjärn nu.” 
 2. Grönsakshack
  ”Vegotrenden märks när det kommer till våra köksredskap. Vi hackar grönsaker som aldrig förr och med en specialkniv blir det enkelt.”
 3. Grensax
  ”Vi svenskar älskar våra trädgårdar. En rejäl grensax är oumbärlig för alla med egen täppa.”
 4. Bluetooth-högtalare.
  ”På topplistan från sommarens mest valda produkter – vi tror att den kommer att klättra.”
 5. Ölglas.
  ”Våra ölglas ökar stadigt. Känslan är att öl är hetare än någonsin.”

Kontakta mig för mer information och offert!

Vill du bli kontaktad av Delicard för att få mer information om gåvokort till medarbetare och kunder? Fyll i din mejladress och gärna också antal anställda i formuläret nedan.

Denna text är ett samarbete mellan Chefs innehållsstudio och Delicard.
Hos Delicard kan du välja bland olika gåvokort och låta mottagaren själv välja sin present. De flesta gåvokort har både delikatesser och produkter att välja bland. Vill mottagaren hellre skänka gåvans värde till välgörenhet går det bra. Köparen har returrätt inom kortens giltighetstid. De flesta 1-valskort hamnar under beloppsgränsen för skattefri julgåva till anställd. Det går också alltid att få med en personlig hälsning på korten.

Läs mer här

Relaterade artiklar

danielping
Personlig effektivitet

Så ökar du din prestation – med rätt tajming

Daniel Pink är tillbaka med massiv forskning om tajming.

lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.
cissikro%cc%88nne
Beslutsfattande

Cissi Elwin: Så hanterade vi vår tuffa höst

Ingen energi på kontoret och medarbetare som började krokna under arbetsbördan. Det har varit en jobbig höst på Chef. Cissi Elwin skriver om krishanteringen i sin krönika och ger sju tips för att komma tillrätta med en ohållbar situation.
digi-2
Arbetsmiljö

Så kan chefen minska den digitala stressen

Fler än sex av tio chefer blir stressade och frustrerade av nya digitala verktyg på jobbet, enligt en ny Sifoundersökning. Men lösningen kan vara närmare än de tror. Här är generalfelet många gör när de ska ställa om.

chefvann
Om chef

Chef fick prestigefyllt branschpris – igen

Sveriges Tidskrifter har delat ut sina årliga utmärkelser på Tidskriftsgalan. Chef knep priset i kategorin Årets Digitala Tidskrift fackpress –  senast det hände var 2013.

nya-numret-av-chef-november
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Novembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Spotifys Norden-vd om livskrisen mitt i drömkarriären ✓ Ny forskning: Har du ett respektabelt, välbetalt och helt poänglöst jobb? ✓ Så skapades mångmiljon-företaget Linas Matkasse. Grundaren Lina Gebäck ger sina karriärtips. ✓ Undersökning: Bara 6% av Sveriges chefer reser kollektivt till jobbet. Restid och punktlighet är viktigare än klimatpåverkan. ✓ Så klarar sig Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström i vårt Cheftest.

sjuk-2
Hälsa

Här är svenska företaget som skrotar karensdagen

Omodernt. Så resonerade Wise Group kring karsensdagen och har därför bestämt sig för att skrota den för sina 400 medarbetare i Sverige som en förmån.
hallatal
Kommunikation

Experten: 10 tips för att göra succé som talare

Tidningen Chef på plats under Web Summit i Lissabon.