Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Släpp siffrorna och få fart på bolaget

De flesta ledare behöver ägna all kraft åt att få verksamheten att växa. Då kan det vara klokt att outsourca hela eller delar av ekonomifunktionen.
”Dels slipper du fasta kostnader, dels får du tid över att ta företaget in i framtiden”, säger Luis Botero, partner på BQ Redovisning.

Publicerad

Text: Chef Content

Annonssamarbete: BQ Redovisning

”Som kund ska man vara säker på att få rätt kompetens", säger Luis Botero. Foto: Karina Ljungdahl.

Jobbar du som chef på ett växande bolag eller är det till och med du som är ägaren? Då känner du dig säkert som en enmansorkester ibland: sköta rekrytering, inspirera medarbetare, dra upp strategier, sälja, marknadsföra och inte minst – ta hand om ekonomin. Inte sällan är det just detta med bokföring, lönehantering, lönerelaterade HR-frågor och deklarationer som får idésprutande entreprenörer och intraprenörer att tappa gnistan. Det var ju inte därför de började bygga bolag.

Så vad göra? Ett smart sätt är att outsourca ekonomifunktionen.

Till Luis Botero och BQ Redovisning kommer många chefer och företagsledare som vill ha hjälp med siffrorna för att de ska kunna fokusera på kärnverksamheten och växa.

”Vi tycker det är genuint roligt att hjälpa dessa kunder att få sina företag att blomstra”, säger han.

Trygghet framför allt
BQ Redovisning kallar sig Sveriges tryggaste redovisningsbyrå. Kunderna ska kunna lita på att byrån gör vad de lovar, och att de förklarar vad de gör. Enligt Luis Botero är trygghet det kunderna sätter främst när de väljer ekonomikonsult. Trygghet att slippa oroa sig för att göra fel med siffrorna, trygghet att veta vet att de med gott samvete kan trampa på gaspedalen och satsa framåt, uppåt. Allt medan någon annan sköter ekonomin åt dem.

”Kunden får alltid rapporterna i tid så att ledningen kan styra bolaget på det sätt som behövs. Dessutom har vi avstämningsmöten löpande, antingen digitalt eller fysiskt, för att förklara resultat och siffror och ge råd. Och vi säger till när kunden behöver agera. Vi har märkt att detta spelar stor roll för att man ska våga växa”, säger Luis Botero och fortsätter:

”Som kund ska man vara säker på att få rätt kompetens. Därför har vi specialister inom allt från löpande redovisning, bokslut, deklarationer och löner till ekonomisk rådgivning. Dessutom jobbar vi nära kunden. Vi älskar digitalisering samtidigt som vi värnar om den personliga servicen och kontakten med våra kunder. Det är det här som är våra främsta framgångsfaktorer.”

Molnbaserat
Hur går det då till att vara kund hos BQ Redovisning?

Jo, du väljer en molnbaserad paketlösning, anpassad efter storleken på ditt bolag. Sedan digitaliserar BQ bokföringsprocesserna och tar hand om resten: alltifrån att säkerställa in- och utbetalningar till eventuell indrivning. Det du och ditt företag fortfarande behöver göra är att attestera och kontrollera och fatta beslut baserade på de rapporter som tas fram.

Luis Botero och hans kolleger håller även koll på alla nya lagar och regler som är kopplade till ekonomi, så att kunderna slipper även den uppgiften.

Ett led i BQ Redovisnings filosofi är att stötta dem som har det svårt. Därför sköter de bokföringen ideellt åt exempelvis organisationer som hjälper barn i utanförskap och ensamstående mödrar att komma in i samhället.

”Det är ett sätt för oss att ge tillbaka”, säger Luis Botero.

Luis Botero:
4 fördelar med att outsourca ekonomifunktionen

  1. Du ersätter fasta kostnader med rörliga. Istället för att anställa en hel ekonomiavdelning får du hela kompetensen genom ett enkelt abonnemang.
  2. Ökad trygghet. Du slipper fundera på om din ekonomipersonal har rätt kvalifikationer. En extern ekonomiavdelning som BQ Redovisning garanterar att du får tillgång till all ekonomisk kunskap du behöver.
  3. Prisvärt. Genom att lägga ut din ekonomifunktion på en extern partner istället för att ha anställd personal för detta sänker du månadskostnaden väsentligt. Du behöver ju inte betala lön och arbetsgivaravgifter.
  4. Tid att växa. Ni kan fokusera på det ni är bäst på – er kärnverksamhet.