Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Framtidens möten kräver ny, innovativ teknik

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken är på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som kommer efter sprakande mikrofoner och störande bakgrundsljus.

När pandemin slog till tvingades många arbetsplatser att snabbt fixa teknik för digitala möten. Det som var okej i den första fasen ­– sprakande mikrofoner, störande ljus och bakgrundsljud – har vi inte längre samma överseende med.

Enligt Kristoffer Nord, specialist på mötesteknik hos Office Management, kommer förväntan på bra teknik bara att öka.

”Om man vill vara en god arbetsplats, leverantör och partner behöver man kunna delta i möten där tekniken fungerar. Den digitala upplevelsen och leveransen kommer att ingå i mottagarens helhetsintryck när vi ökar våra samarbeten digitalt”, säger han.

Kristoffer Nord medverkar vid det webinar om framtidens mötesupplevelse som arbetsplatsrådgivaren Office Management arrangerar tisdag 24 maj. Han menar att det är en viktig princip är att inte tumma på kvalitet och innehåll bara för att ett möte är digitalt.

 ”Den respekt och uppmärksamhet du ger deltagarna under ett fysiskt möte ska du också kunna ge på ett digitalt möte eller ett hybridmöte. Där finns det teknik som kan hjälpa till.”

Webinar om framtidens mötesupplevelse. Anmäl dig idag!

Missa inte Office Managements kostnadsfria webinar där du får lära dig mer om hybrid mötesteknik, mötesbeteende och netikett och lyssna till några av de främsta experterna, tisdag 24 maj kl 09.00-10.00.

Läs mer och anmäl dig här

Något alla bör göra, framhåller Kristoffer Nord, är att fundera på var olika typer av möten ska hållas. Vilka sker på plats, vilka är digitala, hybrida eller lokala? Nästa steg är att anpassa sådant som kameror och mikrofoner för olika mötens innehåll och storlek.

”Om man har möten där kroppsspråket är viktigt kan man till exempel ha en vinkel där man ser kroppen och ståbord, i stället för att man sitter ner som i typiska samtalsrum”, säger Kristoffer Nord.”

För att alla ska känna sig delaktiga är det viktigt med en tekniklösning där alla syns, hörs och kan höra, även när man visar presentationer.
Men hur vet man då vilken typ av teknik man behöver?

”Ett vanligt misstag är att man köper in saker utan att tänka till ordentligt före. Det är viktigt att välja en leverantör som också är en kunskapspartner. Trots den stora digitalisering vi gått igenom är vi fortfarande bara i början av den digitala resan. Därför är det värdefullt med ett långsiktigt samarbete med leverantörer som har kunskap och som vågar utmana,” säger Kristoffer Nord.

Fyra sätt att lyckas med flexibla möten

Kristoffer Nord, specialist på mötesteknik, tipsar:

1. Skapa en policy för vad som gäller för olika typer av möten. Vilka möten är digitala, vilka kan vara hybrida och vilka ska vara på plats?

2. Anpassa lokaler och utrustning efter olika mötestyper. Om till exempel kroppsspråket är viktigt, använd ståbord.

3. Alla deltagare måste synas och höras, även om man visar presentationer. Annars är risken att de inte känner sig delaktiga i mötet.

4. Tekniken som hjälpmedel ska vara lämplig för behov och funktion, inte bara rumsstorlek. Ta hjälp av en expert för att säkerställa att rätt val görs.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Office Management.

Office Management identifierar och paketerar helhetslösningar och servicetjänster för kunder i Sverige, Norge och Finland. Bland tjänsterna finns mötesteknik, IT-tjänster, företagstelefoni, dokumenthantering och Facility Management.

Läs mer

De flesta cyberattackerna kommer via mejl och redan kända sårbarheter.
Annonssamarbete: Office Management

Säkerhetsexperten: ”Hackarna har blivit mer sofistikerade”

Hybridlösningar, när personalen tar med jobbdator och mobil hem, ställer högre krav på it-säkerheten. Samtidigt blir cyberattackerna mer sofistikerade. Det menar Rickard Sellstedt, nätverks- och säkerhetsexpert. ”De flesta attackerna kommer via mejl och redan kända sårbarheter och det är där man måste börja säkerhetsarbetet.”
Front-runners som vågar testa nya initiativ är viktiga i verksamheters klimatomställning, menar Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management.
Annonssamarbete: Office Management

Kickstarta klimatarbetet – fyra steg mot hållbart ledarskap

”Som chef kan du göra mer än du tror för att accelerera företagets klimatarbete”, säger Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management.

Kontor och mötesvanor förändras nu i grunden. Se till att hitta rätt bland de nya hybridlösningarna.
Annonssamarbete: Office Management

6 hybridlösningar du som chef inte får missa

I höst kommer många av oss att jobba både hemifrån och på kontoret vilket kräver nya smarta hybridlösningar. Här är några av de viktigaste råden.

underso%cc%88kningen-nr-5-webb_rityta-1
Digital utveckling

Var tredje chef utsatt för it-brott det senaste året

En tredjedel av Sveriges chefer har drabbats av digital brottslighet det senaste året, visar Chefs undersökning. Samtidigt har risken för digitala säkerhetsproblem ökat under pandemin.

mall-webb-bild-kopiera
Ledarskap

Framtidens kvinnliga ledare 2022: "Man behöver inte vara den traditionella ledaren"

Under tisdagen utsåg Sveriges chefsorganisation Ledarna Framtidens kvinnlig ledare 2022. Vinnaren blev Jenny Jonsson som både är vd på fastighetsbolaget ByggVesta och medgrundare och ordförande i Yalla Rinkeby, ett projekt för kvinnor som befinner sig långt från arbetsmarknaden. ” Det betyder väldigt mycket att kunna vara en förebild för andra unga kvinnor som eftersträvar att bli ledare och ta chefspositioner”.

Prispokaler
Ledarskap

Sveriges Radio utsedd till den mest jämställda arbetsplatsen

Vad har Uniper, Sveriges Radio och Sveriges Riksbank gemensamt? Samtliga toppar varsin kategori i Nyckeltalsinstitutets årliga kartläggning över 2021 års mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare i Sverige. Resultatet grundar sig på drygt 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor.

miat-768x432
Ledarskap

Fem sätt att hantera oro och växa som chef

Knappt hälften av cheferna känner sig emellanåt som en bluff, visar Chefs undersökning. Mia Törnblom säger att det inte är så konstigt om man känner att man tappat lite lite självkänsla i rollen som ledare under pandemin. Här ger hon fem tips på sätt att hantera oro som dessutom kan få dig att växa som chef. 

Collage med bokomslag på ett träbord med påskägg och påskblommor.
Ledarskap

Glad påsk önskar redaktionen med dessa boktips

Påsken kan vara den mest avkopplande ledigheten vi har. Inga julklappar som ska jagas och ingen lång semester som ska planeras. Nu ska det ätas godis och njutas. Samtidigt som du gräver efter godbitarna i påskägget har vi på redaktionen grävt fram godbitarna från våra bokhyllor. Glad påsk och glad läsning önskar vi med tipsen här nedan!

sabunimadestam1
Ledarskap

Statsvetaren om vilken ledarstil Liberalerna nu behöver

Under fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni fattat beslutet att avgå. Med fem månader kvar till valet blir det Johan Pehrson, Liberalernas gruppledare i riksdagen, som nu tar över arbetet som ny partiledare. Statsvetaren Jenny Madestam ger sin bild av vad som krävs av den nya ledaren i det här läget och vilka egenskaper som gör att en ledare går hem i stugorna.

Ett finger med ett snöre som påminner
Ledarskap

Många medarbetare? Här är bästa minnesteknikerna

Kommer du ihåg de där detaljerna kring vad en av dina medarbetare berättade om sin semester så att du kan återkoppla och få medarbetaren att känna sig sedd? Vi blir allt sämre på att utnyttja hjärnans minneskapacitet.

Maria-Pia Hope, vd på Advokatfirman Vinge, tillsammans med Cissi Elwin
Ledarskap

Årets Chef: Så vände jag Vinge och hittade min väg som chef

Att vara chef för advokater brukar liknas med att valla katter. En svår uppgift. Men Maria-Pia Hope, vd på Advokatfirman Vinge, har lyckats så bra att hon till och med har blivit Årets Chef 2022. Hör henne berätta om sitt ledarskap – i nya avsnittet av podden Chef Dilemma

tomtkontor-2
Ledarskap

Äntligen tillsammans, eller?

Tomma kontor trots att restriktioner lyfts? Under pandemin väntade många på att saker och ting skulle bli som vanligt igen. Nu när det börjar ljusna kring pandemin väntas det fortfarande på att det ska bli som vanligt. Förgäves menar ekonomiprofessorn Nicholas Bloom i ett uttalande till BBC:  ”Komma tillbaka till kontoret-dagen är död”.