Var fjärde chef är en utmärkt chef – som engagerar medarbetare och skapar förutsättningar för lönsamhet. Illustrationer: Anna Harvard
Var fjärde chef är en utmärkt chef – som engagerar medarbetare och skapar förutsättningar för lönsamhet. Illustrationer: Anna Harvard

Så känner du igen en utmärkt chef

För att få engagerade medarbetare krävs utmärkta chefer. Dit når endast 25 procent av cheferna i Brilliant Futures mätningar.
Lär dig känna igen en utmärkt chef – och vad som går att göra för att de ska bli ännu fler. 

Det finns ett tydligt samband mellan engagemang och lönsamhet. Bra chefer som engagerar sina medarbetare ger mer lönsamma företag. Det visar statistiken här nedanför, som kommer från Brilliant Future och finns med i rapporten Chef 2021.
”Här finns samband åt båda hållen. Självklart är det lättare att bli engagerad i ett företag som går bra, än ett som går dåligt. Men vi vet också att engagerade medarbetare har ett beteende som leder till lönsamhet. Man presterar helt enkelt bättre och levererar bättre både produkter och service till kunderna”, säger Sofie Johansson, analytiker och affärsutvecklingschef Employee Experience, Brilliant Future.

För att kunna påverka engagemanget behöver det bli synligt och mätas. Något allt fler svenska företag gör.
”Allt fler förstår vikten av engagemang. Vår upplevelse är att det är just denna typ av samband mellan engagemang och företagets framgång som gör att allt fler organisationer förstår vinsten med att jobba med engagemanget, och motsatt, risken om man inte gör det”, säger Sofie Johansson.

Många företag tycker att det är svårt att utvärdera engagemanget, eftersom det inte finns en riktigt tydlig definition av vad det är.
”Det gäller att utvärdera sitt engagemang, och säkra att det är rätt engagemang man utvärderar. Så att man arbetar mot de mål man vill uppnå.”

För att få engagerade medarbetare krävs enligt statistiken utmärkta chefer.

En ”utmärkt chef” enligt Brilliant Futures kriterier:

➜ Respekterar sina medarbetare.
➜ Leder sin arbetsgrupp på ett bra sätt framåt, med tydliga förväntningar på medarbetarna.
➜ Stöttar medarbetarna när de behöver det.
➜ Involverar sina medarbetare i de beslut som rör gruppen och medarbetarna.
➜ Ger kontinuerlig feedback till sina medarbetare.
➜ Regelbundet följer upp medarbetaren och dess arbetssituation.

25 procent av cheferna kvalar in som utmärkta chefer. Siffran ser olika ut för olika branscher. I Brilliant Futures statistik ligger fastighetsförvaltning och finans- och försäkringsbranschen i topp.

För att höja andelen utmärkta chefer går det att göra flera saker.
”Vi vet att ledarskapet sprider sig i verksamheten. Organisationer där de chefer som sitter i ledningen bedöms som ”utmärkta” har större andel utmärkta chefer i resten av organisationen. Så företagsledningen bör utvärdera och rannsaka sig själv.”

”Vi vet också att det är viktigt att ha tydliga förväntningar, både på chefer och medarbetare, att rollerna är tydliga.”

Bygg upp engagemanget i ditt team. Sofie Johansson på Brilliant Future berättar hur.

Läs också: Så lyfter du engagemanget i ditt team

Brilliant Future uppmanar till att kontinuerligt följa upp och utvärdera att både chefer och medarbetare har rätt förutsättningar för att prestera sitt bästa.

Sofie Johansson tipsar också om att lyfta fram organisationens utmärkta chefer.
”De chefer som anses utmärkta ska uppmärksammas för detta. Vi vet att positiv feedback föder mer av det positiva beteende man vill se mer av.”
Ledare som får en lägre utvärdering av sina medarbetare kan däremot behöva stöttning, och hjälp att förstå varför det ser ut som det gör – och hur de ska kunna förbättra sig.

chef2021_rapport

Rapporten Chef 2021

En guldgruva för dig som vill benchmarka dig själv och din organisation gentemot andra. Rapporten innehåller de viktigaste insikterna från 2020 tillsammans med framtidsspaningar för chefs-och ledarskapet framåt.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Brilliant Future.

Brilliant hjälper organisationer med  kund- och medarbetar­undersökningar som frigör människors potential.

Stärk din affär med Brilliants undersöknings- och actionplattform. Brilliant undersöker, analyserar och omvandlar kund- och medarbetardata till agerbara insikter.

Läs mer här

framtidsspaningararetschef1800
Ledarskap

Chef 2021: Experternas viktigaste framtidsinsikter

Vilken succé! Nästan 2000 chefer – nytt rekord – deltog i Chef 2021, årets viktigaste trendspaning för ledare. Här är några av de bästa insikterna från experterna på galan, som det här året sändes digitalt från Grand Hotel i Saltsjöbaden.
Bygg upp engagemanget i ditt team. Sofie Johansson på Brilliant Future berättar hur.
Annonssamarbete: Brilliant Future

Så lyfter du engagemanget i ditt team

Börjar engagemanget svaja i din grupp? Ta tag i det direkt. ”Lägg fokus på beteenden”, råder Sofie Johansson på Brilliant Future. Här förklarar hon hur du som chef lyckas med att bygga engagemang på gruppnivå.
fredagariaugustiforandringspegelva%cc%88nd
Ledarskap

Ny studie: Fredag i augusti bästa dagen för chefer att förändra

Vill du köra igång ett utvecklingsprojekt i din verksamhet? Då ska du passa på nu. Fredagar i augusti är nämligen den bästa tiden att implementera förändringar, enligt en ny undersökning från Brilliant Future.
Chef med sina medarbetare
Ledarskap

Ledarskapet under corona får beröm

94 procent av medarbetarna är nöjda med sina chefers ledarskap under den pågående krisen. Det visar en undersökning från Brilliant Future bland 1500 medarbetare och chefer i sex stora organisationer.

Foto på en bekymrad man som lutar sig mot en vägg.
Ledarskap

”Jag sa upp personal och blev dödshotad”

Skulle du våga behålla den medarbetare som kom sist in, om du tvingas till nedskärningar? Mikael gjorde det och blev hotad till livet.

anonymamagdalena
Ledarskap

Anonyma chefen: ”Som enhetschef är jag en slasktratt”

Stora arbetsgrupper är ett gissel för många chefer inom vård och omsorg. Som "Magdalena". Om hon fått välja hade hennes arbetsgrupp varit hälften så stor som den är. Nu tvingas hon i stället ta till nödlösningar och genvägar för att hinna med sitt jobb.
Person som jobbar på distans som slutar på sitt jobb
Karriär

5 tecken på att din distansarbetare vill sluta

På distans är det som chef ännu svårare att uppfatta signaler på missnöje hos dina medarbetare. Här är fem tecken på att uppsägningen inte är långt borta.
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Anna Borg, vd Vattenfall
Ledarskap

Anna Borg – vd med huvudroll i svensk energiförsörjning

När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls vd Anna Borg Sveriges representant, inte Stefan Löfven.

karolinska-bjr%c3%b7n-zoaga-2
Långläsning: Cheftest

Cheftest: Björn Zoëga, Karolinska Universitetssjukhuset

Han blev chef för landets kanske mest kritiserade och omdebatterade arbetsplats. Bland det första han gjorde var att varsla 600 personer om uppsägning. Sedan drabbades världen av pandemin. Som sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset är Björn Zoëga ständigt i rampljuset.
underso%cc%88kningen-nr-5-webb_rityta-1
Digital utveckling

Var tredje chef utsatt för it-brott det senaste året

En tredjedel av Sveriges chefer har drabbats av digital brottslighet det senaste året, visar Chefs undersökning. Samtidigt har risken för digitala säkerhetsproblem ökat under pandemin.
Ensam chef som tittar ut genom fönstret
Hälsa

Därför är chefen så ensam

Det är ensamt på toppen, sägs det. Men dagens flexibla och snabbrörliga arbetsplatser innebär ökad ensamhet både för chefer och medarbetare, visar forskning.