Vad är viktigast när talanger väljer vilket företag de ska jobba på? Svaret ges på Randstads kostnadsfria employer branding-event.
Vad är viktigast när talanger väljer vilket företag de ska jobba på? Svaret ges på Randstads kostnadsfria employer branding-event.

Så gör företagen alla vill jobba på

Som chef vet du hur viktigt det är att anställa och behålla de vassaste medarbetarna. Och hur utmanande det är att åstadkomma detta under pandemin.
Nu kan du lära dig hur de mest attraktiva arbetsgivarna gör.

Drygt ett år in i pandemin är de flesta av oss rätt trötta och ostimulerade. Vi törstar efter sociala sammanhang och nya insikter. Dessutom har pandemin ändrat förutsättningarna för det mesta som har med jobbet att göra, exempelvis rekrytering.

Catrine Jack är Head of Key Accounts på Randstad i Sverige, ett av landets ledande företag inom kompetensbranschen. Hon vet hur svårt det är för många arbetsgivare att hitta och behålla medarbetare med rätt kompetens och att pandemin gjort det ännu knepigare.
”Det är en kamp om talangerna. Trots att året som varit inneburit en högre arbetslöshet, är det brist på kandidater inom vissa områden och därmed kandidaternas marknad inom många yrkeskategorier. En viktig orsak att jobba med sitt arbetsgivarvarumärke är att det är runt tio procent dyrare att rekrytera medarbetare om ditt företag har dåligt rykte bland kandidaterna. Du får leta längre efter rätt personer och dessutom betala dem högre löner än du kanske fått göra med ett starkt arbetsgivarvarumärke”, säger hon.

För att bli bättre på att hitta och behålla medarbetarna i den nya verkligheten är en bra start att anmäla sig till Randstads digitala och kostnadsfria event, torsdag 6 maj kl 14-14.45: Randstad Employer Brand Event 2021.
På eventet koras Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
Dessutom presenteras insikterna från rapporten Randstad Employer Brand Research 2021. Det är världens största undersökning av sitt slag, där ett oberoende institut intervjuar drygt 4700 personer i Sverige.

Under de 45 minuter som eventet pågår får du veta hur svenska folket ur ett employer branding-perspektiv uppfattar de 150 största arbetsgivarna i Sverige, sett till antalet anställda. Dessutom presenteras de viktigaste insikterna från rapporten som i år har ett särskilt fokus på covid -19 och dess påverkan på arbetsmarknaden.

Randstad Employer Brand event 2021

Vilket företag är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vad värdesätter svenska folket allra mest när de väljer företag att arbeta för?

Det presenteras på det digitala och kostnadsfria eventet, torsdag 6 maj kl 14-14.45.

Dessutom presenteras de viktigaste insikterna från Randstad Employer Brand Research, världens mest omfattande oberoende employer branding-undersökning. Undersökningen har genomförts i Sverige i åtta år. I år ligger fokus på pandemins påverkan på arbetsmarknaden.

Läs mer och anmäl dig här

”Frågorna som besvaras är till exempel: Vad är viktigast när kandidater väljer vilket företag de ska jobba på? Hur har detta påverkats av pandemin? Vilka kriterier går kandidater i olika åldersgrupper efter?”, berättar Catrine Jack.

På plats i studion varifrån eventet sänds finns en panel bestående av ekonomie doktorn och forskaren Anders Parment, Carolina Wikström, hr- och ekonomidirektör på Sveriges Radio och Åsa Daxberg, Head of Talent Attraction and Recruitment på ICA. De kommer att diskutera lärdomarna från rapporten och sätta dem i ett större sammanhang.
”Det här vill du inte missa om du vill ta del av insikterna som kan hjälpa dig att bli en eftertraktad arbetsgivare”, säger Catrine Jack.

Anmäl dig till eventet: Randstad Employer Brand event 2021

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Randstad.

Randstad är ett världsledande globalt hr-serviceföretag. I Sverige finns lokalkontor från Malmö i söder till Kiruna i norr.
Läs mer om Randstad här

Randstad Employer Brand Event 2021

Vilket företag är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare? Vad värdesätter svenskar mest när de väljer företag att arbeta för?

Digitalt och kostnadsfritt event, torsdag 6 maj kl 14-14.45.
Insikter presenteras från Randstad Employer Brand Research, världens mest omfattande oberoende employer branding-undersökning.
Läs mer och anmäl dig här

Relaterade artiklar

nyfiknachefer
Beslutsfattande

Nyfikna chefer fattar bättre beslut

Nyfikenhet är en förutsättning för den transformativa tillväxt som vi behöver just nu. Forskningen visar på många av dess överraskande fördelar för affärerna.
Administratör och lastbilsförare
Karriär

Topplista: Svenskarnas nya drömjobb

Undersökningen visar att varannan svensk förändrat synen på drömjobbet på grund av covid-19. Ett särskilt yrke har seglat upp på plats ett på listan över svenskarnas önskejobb. 
Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Anna Borg, vd Vattenfall
Ledarskap

Nytt avsnitt av Chef Dilemma! Cissi Elwin möter Anna Borg

När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls vd Anna Borg Sveriges representant, inte Stefan Löfven.

Cissi Elwin
Karriär

Cissi Elwin: ”Man måste bygga företag utifrån ett starkt bultande hjärta”

”Flera har varnat för hur svårt det är att slå ihop två bolag. När jag frågar vad det svåra består i säger alla samma sak: Kulturen”, skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
Två chefer som tränar hårt
Hälsa

Se upp, alla hårdtränande chefer!

Tillhör du gruppen extremsportande chefer? Då kan det vara bra att veta att det finns gränser för hur mycket träning våra kroppar tål.
Collage med övervakningskamera, skolplattformen, passerkort till Riksdagen.
Digital utveckling

Säkerhetshaverierna som cheferna helst vill glömma

38 000 läckta filer, kassasystem som slås ut och känslig digital information som delas till icke säkerhetskontrollerad personal. Konsekvenserna kan bli stora vid it-haverier.
underso%cc%88kningen-nr-5-webb_rityta-1
Digital utveckling

Var tredje chef utsatt för it-brott det senaste året

En tredjedel av Sveriges chefer har drabbats av digital brottslighet det senaste året, visar Chefs undersökning. Samtidigt har risken för digitala säkerhetsproblem ökat under pandemin.