supertimmen
Ta kommandot över tiden och få saker gjorda. Här är råden som gör dig mer fokuserad på jobbet.

Nya vanorna som gör chefen mer effektiv

Enligt forskare kommer du antagligen inte läsa färdigt den här artikeln. I alla fall inte om du läser den på jobbet. Risken är nämligen stor att du blir avbruten.

Ett inkommande mejl. En fråga från en kollega. Något du kommer på att du ska kolla på mobilen… Poff, plötsligt är ditt fokus på det du gjorde nyss som bortblåst.
Forskning gjord på två amerikanska teknikbolag av den amerikanska professorn Gloria Mark visar att medarbetare jobbade i snitt 11 minuter med en uppgift innan de blev avbrutna. Sedan tog det 25 minuter innan de återfick fokus kring den uppgift de höll på med.

Denna artikel är framtagen av Chef i samarbete med Adecco.
Adecco är världsledande inom bemanning och rekrytering. Bolaget finns i fler än 60 länder över hela världen. Varje år jobbar ca 3 miljoner människor för Adecco. I Sverige har Adecco kontor över hela landet. Förutom personaluthyrnings- och rekryteringstjänster erbjuds lösningar inom outsourcing, omställning, ledarskaps- och kompetensutveckling, karriärrådgivning, utbildning, rehabilitering, mm. Läs mer här

En annan vanligt förekommande uppgift är att vi förlorar koncentrationen på jobbet var 15:e minut och att det tar i snitt 10 minuter att hitta tillbaka.
”Ganska sjukt om du räknar ihop de siffrorna…”, konstaterar Oskar Henrikson, legitimerad psykolog som arbetar mycket med ledarskapsfrågor, prestation och beteende- och organisationsförändringar.
Han har bland annat varit rådgivare i utvecklandet av den nya appen Supertimmen, som tagits fram av bemanningsföretaget Adecco. Appen är ett digitalt verktyg för att få hjälp att fokusera och få saker gjorda.

Oskar Henrikson berättar hur ständiga avbrott på jobbet är något vi anpassar oss efter och som formar vårt beteende.
”Är vi i en arbetsmiljö där vi blir störda var 15:e minut så kommer vi vara på tårna och bli vana att leverera snabba saker. Men det ger ett beteende och stressmönster som ställer till det.”

Appen Supertimmen hjälper dig ta kommandot över din tid och få saker gjorda.
Supertimmen är ett av sex verktyg som tagits fram av Adecco för att öka arbetsglädjen och få oss att må bättre och trivas på jobbet.
Läs mer och ladda ner Supertimmen här

Chefer spelar en stor roll när det kommer till att skapa en fokuserad arbetsplats. Det egna beteendet sätter tonen.
”Det är en bra start att chefen själv är tydlig med sitt behov av fokus och blir en förebild för att jobba koncentrerat. En chef som ofta avbryter sina medarbetare och förväntar sig att få direkta svar på mejl fostrar en snuttifierad avbrottskultur”, förklarar Oskar Henrikson.

Chefer blir ofta själva frustrerade av ständiga avbrott under arbetsdagen.
”Men att vara tillgänglig är ju ofta chefens arbetsuppgift. Är din roll att få andra att prestera så kanske du ska ha öppen dörr hela tiden”, säger Oskar Henrikson.

Har du däremot en mer ”mixad” typ av chefsroll behöver du lära dig freda dina möjligheter till fokuserat arbete.
”Det kan handla om att du sitter i en organisation där man slänger ledarskap ovanpå en annan roll. Där det är vagt och otydligt hur mycket och hur ofta du ska vara chef”, säger Oskar Henrikson.
Då behöver du få din chefsroll tydliggjord så att du utifrån det kan balansera behovet av tillgänglighet för medarbetare och egen fokustid.

Oskar Henrikson tar själv till en rad knep för att kunna utnyttja sin fokustid fullt ut.
Bland annat har han experimenterat med att ha två mejltimmar under dagen, en börjar klockan 11 och en 16. Tiden i övrigt undviker han mejl, Slack och Facebook-meddelanden.

Psykolog Oskar Henrikson. Foto: David Brohede

”När jag sedan tar tag i mejl och annan konversation så blir det mer koncentrerat och jag kan faktiskt få flow i uppgifter som i vanliga fall bara upplevs som avbrott.”
Tiden han bad om att bli uppringd för den här intervjun, klockan 15:30, är också vald med omsorg.
”Det är efter tre-fikat, när jag vet att koncentrationen går ner för mig. Jag lägger fokusarbete på förmiddagarna och möten på eftermiddagar.”

Skaffa gärna koll på när du själv bör lägga in din supertimme för att få maximal effekt.
”Titta tillbaka i kalendern och försök komma ihåg hur pigg och effektiv du kände dig vid olika tillfällen. Ofta kan du då se ett mönster som skvallrar om när på dagen du är som mest fokuserad.”

För att göra hela arbetsplatsen mer effektiv kan det vara bra att inrätta en tyst del i lokalerna. Att införa en supertimme om dagen under en testvecka kan också ge mersmak. Med appen Supertimmen, som Adecco tagit fram i samarbete med Oskar Henrikson, får alla medarbetare hjälp att fokusera.
”Som individ får du hjälp att träna in en ny god vana som gör det roligare och lättare att jobba. Appen ger chansen att njuta oftare av att bocka av saker på att göra-listan. Som arbetsgivare kan du få nöjdare och mer produktiv personal, säger Charlotte Nordén, kommunikations- och marknadschef på Adecco.

Bli en chef med fokus

Ta reda på när och hur du behövs. Vilka förväntningar på tillgänglighet finns på dig som chef. Hur ofta behöver medarbetare att du svarar på mejl eller finns tillgänglig för frågor? Jämka medarbetarnas behov med dina egna.

Säg hur du vill ha det. Var tydlig: vilka timmar på dagen behöver du fokusera på egna uppgifter? Visa att du verkligen uppskattar när folk respekterar din och andras fokustid.

Hitta ett signalsystem. Diskutera er fram till ni kan få bättre möjligheter att fokusera på arbetsplatsen. Hörlurar eller att gå undan i ett annat rum kan signalera att annat än akuta frågor gärna får vänta.

Text: Malin Kaldo
Fotnot: I arbetet med skrivandet av den här artikeln användes två supertimmar. Under en av dem upplevde skribenten något som antagligen kan kallas flow.

Relaterade artiklar

henrik-hammarstro%cc%88m
Arbetsmiljö

It-cheferna jobbar över 250 timmar per år

Sex hela arbetsveckor, lika mycket som en hel semester. It-cheferna på privata företag har 250 övertidstimmar per år. En tuff verklighet då det ställs allt högre krav på säkerheten. Kantar Sifos undersökning gjord i samarbete med GlobalConnect visar att it-cheferna som inte sitter i ledningsgrupper är värst drabbade.

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

microsoftteams-image
nisha1-768x432-3
Krönikor

Nisha Besara: ”Erkänn – du har också fördomar!”

I sin senaste krönika skriver Nisha Besara om oron att människor som inte kan visa vad de har för vilja, förmåga, driv eller ambition inte tas tillvara på. ”Alla är helt enkelt inte lika verbala och välformulerade – om alls – när det kommer till att framhäva sig själva och sina kompetenser. Likväl kan mer introverta typer vara blytunga rekryteringar. Hur kommer vi åt det om vi ska börja rekrytera på ambition snarare än meriter?”, skriver hon.

digitalisering_ill_new
Jobba på Chefakademin

Titta hit! Driven digital redaktör sökes till Chef

Brinner du för att skriva, paketera och nå ut med journalistik i digitala format? Vill du vara med och leda utvecklingen av Chefs digitala kanaler? Då har vi drömjobbet för dig!
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

somnwebb
Hälsa

Sov dig till en bättre karriär

Sömnbrist går inte bara ut över hälsan. Den gör dig också mindre attraktiv på arbetsmarknaden. Forskaren Tina Sundelin förklarar sambanden – och hur du kan sova dig till en bättre karriär. 

helgbildwebb
Hållbarhet

Chefs följare på Linkedin: Ja till fyradagarsvecka

Från flera länder kommer rapporter om att fyradagarsveckan införs med framgång. Bland Chefs följare på LinkedIn är majoriteten positiva till en kortare arbetsvecka.  På frågan ”Tycker du att vi i Sverige ska införa fyradagarsvecka?” svarar 85 procent av de följare som deltog ”ja”. ”Vi har låst oss till en massa föreställningar om vad arbete ’måste’ vara – och missat att det måste få bero på dels arbetets innehåll, dels individen i fråga”, säger professorn Bodil Jönsson.