Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken?
”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.

Hållbarhet handlar om att inte överutnyttja befintliga resurser. Som naturtillgångar. Eller chefer och medarbetare. Kanske har du själv som chef varit nära gränsen för vad du orkar, eller till och med passerat den, och kommit fram till att ingen tjänar på att du kraschar. Det har att göra med så mycket mer än arbetsbelastning och prestationskrav, för att du ska hålla i längden behöver arbetsgivaren och du ha liknande värderingar.

Långvarigt miljöintresse

När Louise Wohrne som nyutexaminerad civilingenjör i bioteknik, för tio år sedan sökte jobb var ett av hennes grundläggande krav just att företagets värderingar skulle överensstämma med hennes egna.
”Det som fick mig att fastna för Billerud, som företaget hette då, var förutom ett ambitiöst traineeprogram deras tillverkning av ett hållbart nyfiberbaserat förpackningsmaterial som ett alternativ till plast. Jag har varit miljöintresserad sedan jag var väldigt ung och den känsla jag fick av varumärket gjorde mig intresserad”, säger hon.

”Under ingenjörsutbildningen var jag inte alls intresserad av skogs- och pappersindustrin. Jag trodde att industrin var traditionell och tråkig. Men jag insåg snabbt att det är en bransch i ständig utveckling, och att man gått från att historisk vara en aktör med höga utsläpp, till att ligga i framkant i klimatomställningen.”

Värde för affären

Efter två år på koncernens pappersbruk utanför Kalix, fick Louise Wohrne en tjänst på huvudkontoret i Solna strax utanför Stockholm. Sedan dess har hon haft flera olika ledarroller. Vägen till att bli hållbarhetschef och chef över public affairs har gått via företagets interna ledarutbildningar som utgår från BillerudKorsnäs Sustainable Leadership-modell. I centrum för programmet står chefen – den hållbara ledaren som bryr sig om och leder en säker arbetsmiljö, engagerar och frigör potential, leder förändring och prestation samt kommunicerar effektivt. Det handlar också om att ledaren tar hand om sin egen hälsa och utveckling för att må bra och vara en förebild som en hållbar ledare.
”Programmet ger en bild över vad som förväntas av mig som chef. Verktygen för att leva upp till förväntningarna har jag fått via den interna ledarutbildningen”, säger Louise Wohrne som är noga med att lyfta fram hållbarhetsarbetets värde för affären.

”Jag är övertygad om att hållbarhet är affärsdrivande och bidrar till ett lönsamt bolag.”

Vill göra skillnad

Alla som blir chefer inom BillerudKorsnäs går den gemensamma introduktionsdelen av ledarutbildningen. Därefter finns det olika ledarutbildningsalternativ att välja mellan beroende på roll och behov. Under hösten har Louise Wohrne gått ett internt digitalt ledarskapsprogram som fokuserat på de fem områden som ingår i det Hållbara Ledarskapet för BillerudKorsnäs.
”Bland annat har jag fått reflektera kring mina styrkor och svagheter som ledare och hur jag kan bli bättre”

Nyfiken på BillerudKorsnäs? Läs mer och följ dem på LinkedIn!

Louise Wohrne menar att hon befinner sig på en plats och position där hon kan uppfylla sina drömmar.
”Jag vill bidra till att rädda världen, jag vill göra skillnad. Mitt sätt att göra det är att jobba på ett bolag som kan påverka och vrida saker åt rätt håll.”

Louise Wohrne: 5 tips för att bli en hållbar ledare

Louise Wohrne på BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
  1. Sätt säkerheten först, både för dig själv och medarbetarna. En trygg arbetsmiljö är A och O för att orka och hålla i längden.
  2. Se till att arbetsgivarens värderingar överensstämmer med dina egna. Det är viktigt att förstå bolagets vision, mission och att kunna bryta ner strategin i mindre steg för att kunna leda både sig själv och andra.
  3. Håll diskussionen kring hållbarhetsfrågor levande. Hållbarhet går att applicera på i princip vilken fråga som helst, se till att teamet och du ständigt har detta i åtanke.
  4. Engagera och frigör potential. Se till att det existerar ett positivt klimat, och att du ser medarbetarnas potential och vad de vill, så att de känner att de kan utvecklas.
  5. Kommunicera! Var tydlig med vad ni ska åstadkomma. Anpassa kommunikationen efter målgrupp och person.
Läs mer om hållbart ledarskap på BillerudKorsnäs

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och förpackningslösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Koncernen är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. För att skapa hållbara produkter behövs hållbara ledare.

Läs mer hos BillerudKorsnäs

Relaterade artiklar

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Man sitter på golvet med en bärbar dator i knät
Arbetsmiljö

Sifo: Fortsatt hemarbete 2022

Det nya arbetssättet är här för att stanna. Enligt en ny Sifo-undersökning kommer de som jobbat hemifrån fortsätta med det i år. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. I och med det kommer ergonomin på hemmakontoret  ha ännu större betydelse.

kvallsmail_intervjuperson
Kommunikation

Vad tycker Chef-läsarna om mejlförbud efter arbetstid?

Chef har tidigare skrivit om mejlförbudet som sprider sig i Europa för att skydda de anställda från stress. Lagen är en konsekvens av det ökade distansarbetet under pandemin där allt fler får svårare att hålla gränsen mellan arbete och fritid. Vi frågade chefer på LinkedIn vad de tycker om lagen. Majoriteten uppskattar tanken av att det finns en tydlig gräns samtidigt som flera av kommenterar att det finns undantagsfall och andra sätt än böter att hantera detta.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.