Hemfrids vd Monica Lindstedt
Hemfrids vd Monica Lindstedt

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen.
”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.

När Monica Lindstedt grundade Hemfrid 1996 var det för att lösa sitt eget problem. Hon och hennes man gjorde karriär och fyra barn skulle också hinnas med.
”Jag borde ha tagit hjälp tidigare, då hade jag haft betydligt lägre stressnivåer. Man blir en bättre människa om man inte har för hög stress.”

”Men ordet livspussel var inte ens uppfunnet då och det var lite skämmigt att inte klara av allt själv”, minns hon.

Idag är det mer accepterat att köpa hjälp med hushållsnära tjänster och barnpassning, särskilt i den yngre generationen.

Monica Lindstedt hummar igenkännande åt resultaten av en ny undersökning från Chef, om hur det står till med chefers balans i livet. 71 procent av cheferna känner dåligt samvete för att de inte hinner med alla måsten. 61 procent har dåligt samvete över att de inte hinner vara med sina barn tillräckligt.
”Det här är absolut något vi känner igen. Tuffast tror jag känslan kan vara när man inte tycker att man hinner vara en god förälder.”
Den minns hon själv
”Mina barn var alltid sist på dagis. Det hände att de fick gå med personalen hem när jag satt fast i bilköer.”

Det här kan du få hjälp med av Hemfrid

Veckostädning
Storstädning
Flyttstädning
Flytthjälp
Enklare hantverk
Återvinning
Trädgårdshjälp
Trädbeskärning
Barnpassning
Vardagsomsorg
Boka här

Många chefer idag tillhör sandwichgenerationen, det vill säga de som kläms mellan krav på att både ta hand om barn och åldrande föräldrar.
”Allt fler tar hjälp av oss med vardagsomsorgen om gamla föräldrar eller äldre släktingar.”

Vad vill du skicka med chefer under 2020?
”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv.”
Skrota det dåliga samvetet.
”Du hjälper till att sätt folk i arbete och bidrar till att lösa samhällsproblem. Hemfrid hjälper till med jämställdheten, integrationen och folkhälsan.”

Kollektivavtalad lön och bra arbetsmiljö är en självklarhet på Hemfrid.
”När något är för billigt är det någon annan som betalar. Vi märker att många av de kunder som väljer oss månar om den som gör jobbet.”

Text: Malin Kaldo

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Hemfrid.

Hemfrid är Sveriges första och största leverantör av hushållsnära tjänster. 2000 medarbetare från hela världen underlättar vardagen för familjer i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Helsingborg. Du bokar din tjänst enkelt online på hemfrid.se.

Läs mer

Relaterade artiklar

alder
Mångfald

Rapport: Chefer ser negativt på äldre

Långsammare och fientliga mot ny teknik och förändringar. Så kan chefers stereotypa föreställningar om äldre medarbetare se ut, enligt en ny rapport.
oroligchef
Beslutsfattande

Det är chefer rädda för när de fattar beslut

Har chefer det tuffare med att ta beslut på jobbet än i familjen? Ja, enligt en ny undersökning bland drygt 1000 chefer i 12 olika länder. Dessutom tar man det säkra före det osäkra och riskreducerar hellre än att satsa på att eventuellt nå framgång – allt för att undvika att den egna karriären påverkas negativt.

jobbstress
Hälsa

Tema: Så hanterar du stress i vardagen

Chefer mår allt sämre, enligt en ny undersökning. På vår temasajt kan du testa dig själv i ett stresstest och både lära dig hur du hanterar din egen stress och upptäcker signaler på för hög arbetsbelastning.

stresschef
Hälsa

Hälsoraset: Chefer mår allt sämre

En ökning med 50 sjukdagar på grund av psykisk ohälsa på sex år. Så ser utvecklingen av hur chefer mår ut enligt en ny statistiksammanställning från Previa, beräknad på antal sjukdagar per 100 chefer och år. Kvinnliga chefer är hårdast drabbade.

Lotta Lyrå intervjuas av Cissi Elwin för podden Chef Dilemma.
Beslutsfattande

Lotta Lyrå: Så hittar du tid för strategiska frågor

Chefen i veckans dilemma måste fokusera mer på stora strategiska frågor men upplever att hon är fast i vardagen. Claes Ohlsons vd Lotta Lyrå ger råd.
Vd i blå kavaj med två medarbetare
Verksamhetsutveckling

Svenska medarbetare mest personliga med vd:n

Sverige är det av sju länder där störst andel av medarbetarna har personlig kontakt med sin vd, visar en ny studie. Svenska medarbetare är dessutom mer bekväma än andra med att framföra kritik till ledningen.
Självledarskap
Beslutsfattande

Självledarskap – här är fallgroparna att se upp för

Medarbetare som leder sig själva – rena drömmen för en chef? För att självledarskap ska fungera krävs tydlighet kring mål och förväntningar, visar en färsk doktorsavhandling.
stefan1
Karriär

Förra årets vinnare: ”Ett mycket spännande år”

En vardagshjälte i en utsatt chefsroll som skapat fantastiskt resultat. Så löd juryns motivering när Stefan Vilkman blev Årets Chef 2019. Här berättar han om sitt omtumlande år efter prisutmärkelsen.