Därför blir årets företagsjulklapp extra generös

Mycket pekar mot att det blir en generös jul på svenska arbetsplatser i år. Med rekordutrymme för skattefria julgåvor kan arbetsgivare slå på stort.
”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell på Delicard.

Publicerad

Text: Chef Content

Annonssamarbete: Delicard

I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber
I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber

Det blir ett speciellt och efterlängtat julfirande i år på många av landets arbetsplatser. Så väldigt fint att återigen kunna ses för att äta pepparkakor och önska god jul till alla kollegor!
Möjligen kommer leendena breddas ytterligare lite när årets företagsjulklappar öppnas. De kan nämligen bli mer generösa än någonsin tidigare.

Flervalskort populärt

På grund av pandemin finns möjlighet för arbetsgivare att ge en extra gåva till anställda för 2000 kronor. Den ordinarie skattefria julgåvan får från och med i år kosta 500 kronor. En snabbräknande tomte ser att det finns 2500 kronor per person att utnyttja, för arbetsgivare och chefer som vill belöna och visa uppskattning till medarbetare.
”Vi ser att många arbetsgivare satsar på att ge uppmuntran i form av finare och dyrare presenter”, konstaterar Helena Törnell, Product Manager på Delicard.

Ett tecken på det är att många väljer Delicards flervalskort, där mottagaren enkelt kan välja flera olika gåvor och få dem samlade i en och samma leverans.
”Vi kan packa en hjortstek, en vas, trädgårdsverktyg och fitnessgrejer – i samma paket”, säger Helena Törnell.

Säkra leveranser

Allt finns på samma lager. Det gör att Delicard sitter säkert i den nya verkligheten med bräckliga leverantörskedjor och stora förseningar för leveranser globalt.
”Vi började fylla på redan i januari i år. Nu är hyllorna fyllda upp till taket”, konstaterar Helena Törnell nöjt.

Förra året satte pandemin stopp för fysiska julfiranden på arbetsplatser. De allra flesta av Delicards kunder valde då att skicka hem gåvokorten till anställda eller leverera dem digitalt, med företagets logotyp och personliga hälsningar.
”Att visa uppskattning och omtanke har uppgraderats med pandemin. De texter som skrevs till medarbetare på korten speglar verkligen det, att det finns en tanke bakom.”

I år finns möjligheten att ses för julfirande på plats och chefer kan önska god jul och dela ut årets julklappar.
”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell och skrattar.

Hållbart med valfrihet

Med möjligheten att välja mellan 150 produkter av kända varumärken med hög kvalitet kan hon lova att alla kommer att hitta sådant de verkligen tycker om och använder.
”Valfriheten står i centrum. Det gör också att det blir hållbara gåvor. Inget oönskat som ligger och samlar damm.”
Alternativet att skänka till välgörenhet finns också.

Möjligheten till generösa julgåvor borgar för att årets julfirande på jobbet kan bli extra lyckat. Många kollegor kommer att nynna nöjt på en julsång på väg hem efteråt – med ett fint gåvokort i fickan.