I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber
I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber

Därför blir årets företagsjulklapp extra generös

Mycket pekar mot att det blir en generös jul på svenska arbetsplatser i år. Med rekordutrymme för skattefria julgåvor kan arbetsgivare slå på stort.
”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell på Delicard.

Det blir ett speciellt och efterlängtat julfirande i år på många av landets arbetsplatser. Så väldigt fint att återigen kunna ses för att äta pepparkakor och önska god jul till alla kollegor!
Möjligen kommer leendena breddas ytterligare lite när årets företagsjulklappar öppnas. De kan nämligen bli mer generösa än någonsin tidigare.

Flervalskort populärt

På grund av pandemin finns möjlighet för arbetsgivare att ge en extra gåva till anställda för 2000 kronor. Den ordinarie skattefria julgåvan får från och med i år kosta 500 kronor. En snabbräknande tomte ser att det finns 2500 kronor per person att utnyttja, för arbetsgivare och chefer som vill belöna och visa uppskattning till medarbetare.
”Vi ser att många arbetsgivare satsar på att ge uppmuntran i form av finare och dyrare presenter”, konstaterar Helena Törnell, Product Manager på Delicard.

Ett tecken på det är att många väljer Delicards flervalskort, där mottagaren enkelt kan välja flera olika gåvor och få dem samlade i en och samma leverans.
”Vi kan packa en hjortstek, en vas, trädgårdsverktyg och fitnessgrejer – i samma paket”, säger Helena Törnell.

Säkra leveranser

Allt finns på samma lager. Det gör att Delicard sitter säkert i den nya verkligheten med bräckliga leverantörskedjor och stora förseningar för leveranser globalt.
”Vi började fylla på redan i januari i år. Nu är hyllorna fyllda upp till taket”, konstaterar Helena Törnell nöjt.

Förra året satte pandemin stopp för fysiska julfiranden på arbetsplatser. De allra flesta av Delicards kunder valde då att skicka hem gåvokorten till anställda eller leverera dem digitalt, med företagets logotyp och personliga hälsningar.
”Att visa uppskattning och omtanke har uppgraderats med pandemin. De texter som skrevs till medarbetare på korten speglar verkligen det, att det finns en tanke bakom.”

I år finns möjligheten att ses för julfirande på plats och chefer kan önska god jul och dela ut årets julklappar.
”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell och skrattar.

Hållbart med valfrihet

Med möjligheten att välja mellan 150 produkter av kända varumärken med hög kvalitet kan hon lova att alla kommer att hitta sådant de verkligen tycker om och använder.
”Valfriheten står i centrum. Det gör också att det blir hållbara gåvor. Inget oönskat som ligger och samlar damm.”
Alternativet att skänka till välgörenhet finns också.

Möjligheten till generösa julgåvor borgar för att årets julfirande på jobbet kan bli extra lyckat. Många kollegor kommer att nynna nöjt på en julsång på väg hem efteråt – med ett fint gåvokort i fickan.

150 gåvor att välja på – här är några exempel

Denna text är ett samarbete mellan Chefs innehållsstudio och Delicard.

Hos Delicard kan du välja bland gåvokort i olika prisklasser och låta mottagaren själv välja sin present. De flesta gåvokort har både delikatesser och produkter att välja bland. Vill mottagaren hellre skänka gåvans värde till välgörenhet går det bra. Du som beställare har returrätt inom kortens giltighetstid. Gåvokorten kan förses med logotyp och din personliga julhälsning.

Läs mer om Delicard

Relaterade artiklar

Geraldine von Celsing och Carolina Wikström.
Rekrytering

Spetskompetens ger pricksäkra rekryteringar

Nu får cheferna på Sveriges Radio bättre stöd när de anställer nya medarbetare. En ny rekryteringsavdelning skärper pricksäkerheten och bidrar till vidgade perspektiv. ”Vi kommer in med ny spetskompetens”, säger Geraldine von Celsing som leder den nya avdelningen.

En ung kvinna står med armarna i kors framför en grupp med kollegor.
Ledarskap

”Dagens unga vill leda sig själva”

I boken Aktivt självledarskap utmanar ledarskapsexperten och organisationskonsulten Anna Tufvesson läsaren till självinsikt. Det, menar hon, är grundbulten i självledarskapet.

rocket
Jobba på Chef

Chefakademin söker Teamledare för utbildnings­avdelningen

Kom och jobba med oss! Chefakademin söker nu en teamledare med uppdraget att leda utvecklingen för att skapa ett gemensamt administrativt arbetssätt. Vi vill erbjuda en ännu bättre kundupplevelse och samtidigt jobba smartare, med fullt stöd i digitaliseringens möjligheter.
En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Till vänster: En leende ung kvinna pratar med några kolleger. Till höger: Fredrik Andersson
Karriär

Här är de hetaste företagen – när traineetalangerna får välja

Personer som väljer att gå ett traineeprogram stannar cirka två år längre på ett företag än andra medarbetare, visar en ny studie gjord av talangnätverket 4 potentials. Här är listan på de företag vars traineeprogram är mest eftertraktade ­– och de företag som är bäst på att behålla sina talanger.

Ung kvinna sitter framför datorn och håller sig för pannan. Bredvid henne ligger ett par glasögon och på bordet står en kanna med kaffe.
Karriär

Ny rapport: Distansjobb kämpigast för unga

Yngre medarbetare oroar sig mer än äldre för hur distansarbetet påverkar deras karriärer. De är också mer oroliga för att det har påverkat deras sociala förmåga, visar en ny rapport från kommunikationsföretaget Poly. 

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.