iphone_ny
Nio procent har upplevt att en chef flirtat med dem, på ett eller annat sätt. Bland egenföretagare är siffran högre, nästan en av fem har varit med om flirtande chefer.

Där går gränsen för kärlek på jobbet

En oskyldig flirt i ett gulligt mail är okej på de flesta arbetsplatser. Men helst vill vi hålla kärleksyttringar hemma. Det visar Manpowers undersökning, utförd tillsammans med Chef.

Ja till flirtande: 48 procent.

Ja till kramar: 39 procent.

Så långt är det få som protesterar. Men när det gäller hånglande blir det tvärstopp: Bara 1,4 procent tycker att det är en okej kärleksyttring att visa på jobbet – bland svenska chefer tycker 0,0 procent (!) att hångel är okej på jobbet. Jobbkyssen är okej för 5,7 procent av svenskarna.

Denna text är ett samarbete mellan Chef och bemannings- och rekryteringsföretaget Manpower. Undersökningen Work Life är gjord av Kairos Future på uppdrag av Manpower och tidningen Chef. En rapport om undersökningen finns att ladda ned på Manpower Groups webbplats.

Men inte bara fysiska uttryck kan irritera kollegorna. Bara en av fem accepterar gulliga smeknamn på arbetsplatsen.

”Är man ett par som jobbar på samma företag och har med varandra att göra dagligen bör man sätta upp regler i förväg för vad man själva anser är okej och inte okej att göra på jobbet. Oftast är det bäst att skilja på den privata relationen och den arbetsrelaterade relationen så mycket som det går, med andra ord får man då lämna all typ av fysisk kontakt och gulliga smeknamn hemma”, säger Jacqueline Joo, KBT-terapeut och relationsexpert.

Hon får medhåll av Jonas Mosskin, legitimerad psykolog och organisationskonsult.

”Generellt sätt är ju en arbetsplats inte ett jättebra ställe att vara gullig mot varandra. Man får inte vara för intim, utan måste se till att ha professionella relationer med alla på arbetsplatsen även om man råkar vara ett par.”

Hela 26 procent tycker att flirtande mellan kollegor är helt okej och nästan lika många, 23 procent, tycker att flirtiga sms och chattar går bra. Men det är alltså mellan jämbördiga kollegor. 27 procent i undersökningen tycker inte att det är okej att flörta med underordnade.

Trots det har hela nio procent upplevt att en chef flirtat med dem, på ett eller annat sätt. Bland egenföretagare är siffran högre, nästan en av fem har varit med om flirtande chefer.

”Har du en chefsposition bör du tänka dig för lite extra. Att två chefer inleder något är ofta mer accepterat än en chef och en undermedarbetare. Men uppstår kärlek där ändå så är det bra att ta det försiktigt och meddela de berörda, som eventuella chefer och ledning, så snart ni vet att ni är seriösa så det inte läcker ut bakvägen.

”Att som chef flirta direkt med sin egen personalgrupp är oetiskt och bör helst undvikas. Vissa företag har även policys om att inga relationer får inledas mellan chef och medarbetare eller ibland all personal, finns det sådana bör dessa absolut följas om man är rädd om sitt jobb”, säger Jacqueline Joo.

Svenska chefer har en mer strikt syn på samtliga kärleksyttringar på jobbet än svenskar i allmänhet.

Denna text är ett samarbete mellan Chef och bemannings- och rekryteringsföretaget Manpower. Undersökningen Work Life är gjord av Kairos Future på uppdrag av Manpower och tidningen Chef. En rapport om undersökningen finns att ladda ned på Manpower Groups webbplats.

Text: Oskar Hammarkrantz

Chef har tidigare skrivit om kärleksrelationer på jobbet:

Läs mer: Ikväll får inga svenska chefer ligga 

Läs mer: Varannan chef blir kär på jobbet 

Relaterade artiklar

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Man sitter på golvet med en bärbar dator i knät
Arbetsmiljö

Sifo: Fortsatt hemarbete 2022

Det nya arbetssättet är här för att stanna. Enligt en ny Sifo-undersökning kommer de som jobbat hemifrån fortsätta med det i år. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. I och med det kommer ergonomin på hemmakontoret  ha ännu större betydelse.

kvallsmail_intervjuperson
Kommunikation

Vad tycker Chef-läsarna om mejlförbud efter arbetstid?

Chef har tidigare skrivit om mejlförbudet som sprider sig i Europa för att skydda de anställda från stress. Lagen är en konsekvens av det ökade distansarbetet under pandemin där allt fler får svårare att hålla gränsen mellan arbete och fritid. Vi frågade chefer på LinkedIn vad de tycker om lagen. Majoriteten uppskattar tanken av att det finns en tydlig gräns samtidigt som flera av kommenterar att det finns undantagsfall och andra sätt än böter att hantera detta.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.