Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin.
Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden.
Vilket av tipsen tänker du börja med?

I sitt stora dataunderlag från över 12 000 chefer och 100 000 användare ser engagemangsverktyget &frankly hur pandemin och hemarbetet har gått hårt åt teamkänslan. Många känner sig ensamma och motivationen och engagemanget på jobbet har fått sig en törn.
”När du som chef vill öka engagemanget i ditt team handlar det främst om att stärka mellanmänskliga relationer och få medarbetare att känna sig sedda”, konstaterar &franklys vd Caroline Fjellner.

Här ger hon fem tips på enkla saker som chefer kan göra redan idag, som får teamet och medarbetare att bli mer engagerade.

1. Checka in och ut. Ett trevligt och personligt hej och hejdå varje dag får oss att känna oss sedda, oavsett om det levereras ansikte mot ansikte på arbetsplatsen eller i ett chattmeddelande till den som jobbar hemifrån.
”De som jobbar hemma tenderar att hamna i en bubbla. Medarbetare kan nästan passera helt under radarn. Att som chef ha en löpande kontakt och att checka in och ut på dagarna är ett enkelt sätt att signalera: vi gör det här ihop. Det stärker lagkänslan”, säger Caroline Fjellner.

2. Dela med dig av ett misslyckande. Psykologisk trygghet i en grupp är viktigt för innovation, samarbete och engagemang. I en trygg miljö kan vi dela med oss, också av sånt som inte har gått så bra.
”Som chef påverkar du kulturen väldigt mycket. Vågar du dela med dig av en situation när du kände dig osäker eller inte nådde fram som du ville, så öppnar det upp för att andra också ska våga. Du signalerar att ni alla är på en utvecklingsresa – även du som chef.”

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl

Läs också: ”Risk att vi blir ett gäng gigare – i stället för kollegor”

3. Påminn om varför ni är här. Att veta vilken riktning företaget har och att se värdet i sin egen insats är väldigt betydelsefullt för engagemanget.
”Påminn om målen och visionen som företaget har genom att sätta det ni gör i ett sammanhang: ’Vi gör ju det här för att det förbättrar vår nyförsäljning, som är ett av våra huvudmål’ eller: `Vår tjänst ger kunderna ett jättebra stöd i deras förändringsprocesser’.”
”När du som chef pratar om en uppgift, så, ta det ett par steg vidare och lyft fram varför det är viktigt och hur det är kopplat till målet. Duktiga ledare gör det här löpande. När jag som medarbetare känner att jag är del av något större så ökar det motivationen.”

4. Be om någons åsikt. Ett sätt att bekräfta en person och visa att du värderar personens kunskap och kompetens är att be om hjälp eller en åsikt: ’Jag har skrivit den här texten men känner mig osäker på om jag fångat budskapet rätt. Kan du titta på det?’ eller: ’Ska vi satsa på det här projektet? Vad tänker du?’”
”Som chef går du lätt in i rollen att sitta med alla svar och vara så tydlig som möjligt. Men ledarskap handlar ju om att nyttja medarbetarna på bästa sätt”, påminner Caroline Fjellner.

Lagkänslan har tagit stryk under pandemin. &franklys Caroline Fjellner ger råd om vad chefer kan göra. Foto: Martina Huber

Läs också: 5 frågor från chefen – som räddar lagandan

5. Ge beröm direkt. Med direkt och specifik feedback får du personer att känna sig sedda och bekräftade både som personer och för deras kompetens.
”Bekräfta någon med positiva saker som du har uppfattat i en specifik situation. Gör det så snart det går. Då är det nära, både känslomässigt och i huvudet, och får störst påverkan: ’Vilken tydlig genomgång du hade nyss. Delarna om budgeten var väldigt pedagogiska’.”
”Undvik allmängiltigt slentrianberöm. Koppla istället till något specifikt som var extra bra.”

Enkla tips och råd i all ära, men för att driva ett långsiktigt engagemangsarbete behövs mer.
”Att ta de första stegen för att öka engagemanget är värdefullt. Men ska du få verklig impact behöver du jobba systematiskt med engagemanget”, påminner Caroline Fjellner.
Ett sätt att göra det på är att använda &frankly, där du som chef kan mäta engagemanget och snabbt agera på resultaten.

Hur jobbar andra med engagemang?

Ladda ner &franklys guide och läs om hur Swedbank, Telenor, Knowit, Dustin och Öresundskraft gör för att öka engagemanget.

Ladda ner guide

Chefer och arbetsgivare som lyckas höja engagemanget på jobbet har mycket att vinna.
”Dels det affärsmässiga. Det finns mängder av studier som visar korrelation mellan engagemang och produktivitet, lägre sjuktal, ökad kreativitet och högre lönsamhet.”

I pandemins spår märks också en ökande rörlighet på arbetsmarknaden. Allt fler svenskar överväger att byta jobb.
För chefer som vill ha kvar sina medarbetare är engagemang en nyckel, menar Caroline Fjellner.
”Ökat engagemang gör det roligare att gå till jobbet! Det hjälper oss att trivas på arbetsplatsen. Engagemang skapar gladare människor och i förlängningen en mänskligare värld.”

Hon ser också en positiv bieffekt för alla de chefer som jobbar för att öka engagemanget.
”När man ger sig själv tid att göra andra engagerade, då blir man det själv på kuppen! Det är inte bara virus som smittar. Engagemang smittar också, precis som leenden. Du mår bättre om du får andra att må bättre. Ökat engagemang ger dig som chef ett lättare och roligare jobb.”

Text: Malin Kaldo

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och &frankly.

12 000 chefer och över 100 000 användare använder &frankly för att öka engagemanget i sina team.

Läs mer om &frankly

Lyft engagemanget

Lilian Ekelin, &frankly. Foto: Martina Huber.
Annonssamarbete: &frankly

4 egenskaper medarbetarna uppskattar hos chefen

Vilka egenskaper uppskattar medarbetarna mest med dig som chef? Det har &frankly tittat på i rapporten Employee Engagement. Listan toppas av kompetens, en positiv attityd och tydlighet.
Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete: &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

Lagkänslan har tagit stryk under pandemin. &franklys Caroline Fjellner ger råd om vad chefer kan göra. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: &frankly

5 frågor från chefen – som räddar lagandan

Vi-känslan på svenska arbetsplatser har tagit stryk under pandemin. Det visar en ny rapport.
Chefer har en viktig roll när lagandan ska lagas. Att ställa några enkla frågor till medarbetarna är en bra början.

Annonssamarbete: &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

mall-webb-bild-kopiera
Ledarskap

Framtidens kvinnliga ledare 2022: "Man behöver inte vara den traditionella ledaren"

Under tisdagen utsåg Sveriges chefsorganisation Ledarna Framtidens kvinnlig ledare 2022. Vinnaren blev Jenny Jonsson som både är vd på fastighetsbolaget ByggVesta och medgrundare och ordförande i Yalla Rinkeby, ett projekt för kvinnor som befinner sig långt från arbetsmarknaden. ” Det betyder väldigt mycket att kunna vara en förebild för andra unga kvinnor som eftersträvar att bli ledare och ta chefspositioner”.

Prispokaler
Ledarskap

Sveriges Radio utsedd till den mest jämställda arbetsplatsen

Vad har Uniper, Sveriges Radio och Sveriges Riksbank gemensamt? Samtliga toppar varsin kategori i Nyckeltalsinstitutets årliga kartläggning över 2021 års mest attraktiva, jämställda respektive hälsosamma arbetsgivare i Sverige. Resultatet grundar sig på drygt 650 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor.

miat-768x432
Ledarskap

Fem sätt att hantera oro och växa som chef

Knappt hälften av cheferna känner sig emellanåt som en bluff, visar Chefs undersökning. Mia Törnblom säger att det inte är så konstigt om man känner att man tappat lite lite självkänsla i rollen som ledare under pandemin. Här ger hon fem tips på sätt att hantera oro som dessutom kan få dig att växa som chef. 

Collage med bokomslag på ett träbord med påskägg och påskblommor.
Ledarskap

Glad påsk önskar redaktionen med dessa boktips

Påsken kan vara den mest avkopplande ledigheten vi har. Inga julklappar som ska jagas och ingen lång semester som ska planeras. Nu ska det ätas godis och njutas. Samtidigt som du gräver efter godbitarna i påskägget har vi på redaktionen grävt fram godbitarna från våra bokhyllor. Glad påsk och glad läsning önskar vi med tipsen här nedan!

sabunimadestam1
Ledarskap

Statsvetaren om vilken ledarstil Liberalerna nu behöver

Under fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni fattat beslutet att avgå. Med fem månader kvar till valet blir det Johan Pehrson, Liberalernas gruppledare i riksdagen, som nu tar över arbetet som ny partiledare. Statsvetaren Jenny Madestam ger sin bild av vad som krävs av den nya ledaren i det här läget och vilka egenskaper som gör att en ledare går hem i stugorna.

Ett finger med ett snöre som påminner
Ledarskap

Många medarbetare? Här är bästa minnesteknikerna

Kommer du ihåg de där detaljerna kring vad en av dina medarbetare berättade om sin semester så att du kan återkoppla och få medarbetaren att känna sig sedd? Vi blir allt sämre på att utnyttja hjärnans minneskapacitet.

Maria-Pia Hope, vd på Advokatfirman Vinge, tillsammans med Cissi Elwin
Ledarskap

Årets Chef: Så vände jag Vinge och hittade min väg som chef

Att vara chef för advokater brukar liknas med att valla katter. En svår uppgift. Men Maria-Pia Hope, vd på Advokatfirman Vinge, har lyckats så bra att hon till och med har blivit Årets Chef 2022. Hör henne berätta om sitt ledarskap – i nya avsnittet av podden Chef Dilemma

tomtkontor-2
Ledarskap

Äntligen tillsammans, eller?

Tomma kontor trots att restriktioner lyfts? Under pandemin väntade många på att saker och ting skulle bli som vanligt igen. Nu när det börjar ljusna kring pandemin väntas det fortfarande på att det ska bli som vanligt. Förgäves menar ekonomiprofessorn Nicholas Bloom i ett uttalande till BBC:  ”Komma tillbaka till kontoret-dagen är död”.