chefgalan_600

 

Årets Hälsofrämjande chef 2017

Finalister: Årets hälsofrämjande chef 2017

niclas_giertz_finalist

Niclas Giertz
svp human resources, Creuna

Juryns motivering:
”Med ett innovativt helhetstänk där friskvård är en del av talangutvecklingen har den här ledaren infört ett digitalt verktyg som kartlägger varje medarbetares hälsostatus och erbjuder hälsocoachning för att möta deras behov och träffsäkert rikta aktiviteter där de gör mest nytta. Genom att stötta individer från riskgrupper har dessa kunnat göra nödvändiga livsstilsförändringar. Den här chefen bidrar till att minska stress och ohälsa i en tuff bransch.”

bertil-wosk-finalists

Bertil Wosk
vd, Holistic Sweden

Juryns motivering:
”Utifrån värdeorden kärlek, ansvar och sanning ger den här ledaren medarbetarna möjlighet att växa även under sina timmar på jobbet. En pionjär som med ett helhetstänk kring fysisk och psykisk hälsa inte bara strävar efter att göra världen till en bättre plats utan även att hans företag ska bli Sveriges bästa arbetsplats 2020.”

henrik-bunge-finalist

Henrik Bunge
vd, Björn Borg

Juryns motivering:
”Med en stark tro på att alla människor kan göra vad som helst vill den här ledaren skapa den optimala myllan för sina medarbetare att bli sitt bästa jag. Genom ett coachande ledarskap stöttar han medarbetarna att fylla på sina depåer av träning, sömn, relationer och bra kost. Medarbetarnas fysresultat har förbättrats med 300 procent och värdet på företaget har fördubblats.
Ett ledarskap som präglas av tydlighet och tät dialog med medarbetarna och som innefattar ett systematiskt hälsoarbete på både grupp- och individnivå, där hälsa vävs in i affärsplanen.”

Kategori: Årets Hälsofrämjande chef 2017

Priset delas ut av

rejlers

Prisets syfte

Syftet med priset är att belöna en chef som utifrån ett personligt engagemang systematiskt byggt en framgångsrik, inkluderande, hållbar och hälsofrämjande helhetskultur, vars resultat går att mäta i verksamhetens lönsamhet och välbefinnande.

Se finalisterna i de övriga kategorierna här

Se nomineringsfilmen

Därför står Rejlers bakom priset

rejler_peter_halsoframjande

”På Rejlers är vi övertygade om att hälsa och framgång hör ihop. Att dela ut ett pris till en individ som på ett engagerande och inspirerande sätt fått sina medarbetare att må bra känns därför helt rätt.

Med priset lyfter vi fram förebilder som genom sitt ledarskap påverkat både medarbetare och en verksamhets välbefinnande och resultat. För att lyckas krävs kunskap, långsiktighet, målmedvetenhet och inte minst ett stort hjärta.”

Peter Rejler, vd och koncernchef

Kriterier

 Pristagaren har och agerar utifrån en personlig övertygelse om att tydliga målbilder, välmående personal och sunt ledarskap skapar resultat.

 Pristagaren sprider intresse för träning och hälsa på arbetsplatsen genom att vara en förebild och skapa förutsättningar för medarbetarnas förbättrade hälsa och ökade välbefinnande.

 Pristagaren är en drivkraft för att förbättra medarbetarnas hälsa och välbefinnande och har därigenom ökat prestationerna i verksamheten.

Jury

jurygrupp_halsoframjande
  • Annika Dopping, kommunikatör, Annika Dopping AB (juryordförande)
  • Ulf Engerby, vd, Qbranch
  • Lisa Rejler, investor relations and csr-chef, Rejlers
  • Maria Grudén, ceo, Great Place to Work
  • Caxton Njuki, professionell idrott-hälsocoach och föreläsare, Caxton Sports Management
  • Jana Söderberg, vd & grundare, Carpe Via AB
  • Torbjörn Eriksson, vd, Tenant & Partner (Årets Hälsofrämjande chef 2016)

Årets Hälsofrämjande chef 2016

arest_halsoframjande_chefNyfiken på vinnaren av Årets Hälsofrämjande chef 2016?

Läs mer och se filmer från förra årets vinnare av Årets Hälsofrämjande chef. Du kan även läsa om alla finalnominerade.

Därför ska du gå på Chefgalan 2017

Låt dig inspireras av spännande gäster på scen!

Nätverka och skapa värdefulla kontakter med andra chefer!

Få konkreta verktyg för en bättre chefsvardag!

Var med och hylla och inspireras av Årets chefer!

Fler kategorier

Vid frågor
Kontakta Jannica Eriksson på Chef:
  chefgalan@chef.se
  076 827 20 21

 

 

Vid frågor 
Kontakta Fredrik Sventoft på Chef:
chefgalan@chef.se
  076 881 74 55