Utbildningschef sökes till Chefakademin

Chefakademin är Sveriges främsta utvecklingsbolag för chefer och ledare. Just nu har vi kraftig tillväxt och ser därför en unik chans att bli ännu mer heltäckande som kunskapshubb för chefs- och ledarskapsfrågor. Vi drivs av vår övertygelse om att bra ledare förändrar världen och vår passion är lärande, utveckling och ledarskap.

Få rådgivning kring ledarskap och ledarskapsutbildningar

Chefakademin består i dag av två affärsområden: vår publicistiska verksamhet, med Chef.se och tidningen Chef i spetsen, samt vår fantastiska utbildningsverksamhet som erbjuder ett stort produktutbud inom ledarskapsutbildning och chefsutveckling. På Chefakademin jobbar 45 kreativa och drivna medarbetare med att dagligen serva våra kunder, läsare och partners – och hela företaget genomsyras av en entreprenöriell men hjärtlig anda, med innovation och nytänkande som ledord och fokus på ständig personlig utveckling. 

Nu söker vi dig som vill ansvara för affärsområdet Utbildning

Då vår nuvarande chef Helene Öhman fått möjlighet att doktorera i chefers lärande och går vidare söker vi nu en ny ledare.

Eftersom Chefakademin har offensiva planer för fortsatt tillväxt söker vi dig som har erfarenhet av att affärsutveckla och leda en modern och kundorienterad organisation. Vårt utbildningserbjudande omfattar program inom områdena ledarskap, management och andra viktiga ämnen för chefers lärande. Formaten styrs av marknadens behov och erbjuds både som öppna kurser och företagsanpassade utbildningar – i fysiska möten, på distans eller som ”blended learning”. 

Som utbildningschef ansvarar du tillsammans med ett team av skickliga medarbetare – och vårt stora nätverk av ledarskapskonsulter – för leverans, kvalitet och ständig utveckling av vårt erbjudande. Som utbildningschef har du också ett stort ansvar för att innovera och bredda vår portfölj med nya produkter, strategiska samarbeten och kompletterande förvärv.

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av – och passion för – att affärsutveckla verksamheter och med dokumenterat gott ledarskap, gärna från kommersiell utbildning. Du har erfarenhet av att själv utveckla såväl produkter som affär liksom att leda, inspirera och utveckla personal.

Vi gissar att du för att stortrivas också är:

  • Passionerad för utbildning och utveckling av ledare, organisationer och chefer samt har örat mot rälsen, med järnkoll på dina kunders behov.
  • En stimulerande och inspirerande förändringsledare.
  • Nyfiken, innovativ, omvärldsorienterad – och besitter pedagogisk kunskap.
  • En skicklig kommunikatör som är bra på att samarbeta.
  • Vi ser gärna att du utifrån din specialistkompetens inom ledarskap även tar plats i debatter och diskussioner på sociala medier – med målet att bli en ambassadör för Chefakademin.

Du förväntas även ha en akademisk grund, gärna inom företagsekonomi, beteendevetenskap och/eller pedagogik.

Som utbildningschef rapporterar du direkt till VD och ingår som en nyckelperson i ledningsgruppen med fokus på att nyutveckla och växa bolaget såväl inom ditt affärsområde som för företaget i stort. Du kommer att jobba nära sälj och marknad. 

Placering: Stockholm

Tillträde: Snarast. Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Du har din arbetsplats på vårt nyrenoverade kontor på Fridhemsplan, även om vi tillämpar hybridarbete med möjlighet att vid behov jobba på distans.

Skicka din ansökan till rekrytering@chefakademin.se senast 22/1-24. Urval sker fortlöpande. För frågor kontakta Margaretha Kühne, partners@kuhne.se.