Så bygger du ett team i världsklass

Sugen på ett VM-recept för framgångsrika team? Som är förankrat med vetenskap och med verktyg för din arbetsvardag som chef? Vi visste väl det.

Få alla i ditt team att utvecklas maximalt och prestera mer än vad de själva trodde var möjligt. Se samtidigt till att du håller hela din grupp trygg och fokuserad på ett gemensamt toppresultat.

Svårt? Absolut. Men vill du lyckas så lyssna på råd frånPeter Gerhardsson, som tog Sveriges damlandslag i fotboll hela vägen upp på prispallen i förra årets fotbolls-VM.

Med sin hyllade ledarstil lyckades han skapa betongfast sammanhållning och psykologisk trygghet i sin grupp, under kort tid och extrem press. Han är vår drömgäst när Cissi Elwin leder ett samtal om att bygga riktigt framgångsrika team.

Gäst är också organisationspsykologen Tor Wennerberg. Han menar att chefer behöver bli bra mycket bättre på gruppsykologi och gruppdynamik och förklarar forskning och vardagsverktyg som hjälper dig en bra bit på vägen.


Hur psykologiskt trygg är din organisation? Gör vårt snabbtest och få svaret!

Gäster:

Peter Gerhardsson är förbundskapten för damlandslaget i fotboll, som vann VM-brons 2023. Han har lett laget till fyra semifinaler på lika många mästerskap sedan han tog över 2017 och hyllas för sitt tillåtande ledarskap, där individen är lika viktig som laget. Han blev Årets ledare på Idrottsgalan 2020 och har varit nominerad till världens bästa damfotbollstränare av Fifa.

Tor Wennerberg är författare och legitimerad psykolog med inriktning på arbets- och organisationspsykologi. Han har skrivit böckerna Vi är våra relationer, Själv och tillsammans och nu senast Rädda organisationen: En bok om psykologisk trygghet i arbetslivet. Han fokuserar extra på hur utveckling av tillit människor emellan gör oss kollektivt intelligenta.

Samtalet leds av Chefakademins vd Cissi Elwin.