Frigör ny kraft – för både medarbetare och chefer – med ökat självledarskap.
Frigör ny kraft – för både medarbetare och chefer – med ökat självledarskap.

Så får ditt team svart bälte i självledarskap

Utvecklande, resultatfrämjande och högeffektivt. Självledarskap genom hela organisationen har mängder av fördelar. Men för att hitta sina nya roller behöver chefer och medarbetare verktyg och stöd.
”Vi för ut självledarskapet i företagets blodomlopp”, förklarar Carl Jacobsson på Winningtemp.

Pandemin har gjort det svårare än någonsin att vara ledare eftersom hybrida lösningar och distansjobb är här för att stanna. Det finns inte längre plats för chefen som kan allt och vet bäst. Ökade krav på effektivitet och begränsat med tid har tillsammans med allt snabbare förändringar och komplexitet gjort det omöjligt att leda effektivt som en ”vet-bäst-chef”.

En ny typ av ledarskap håller på att växa fram, där självledarskap är en bärande del, både bland chefer och medarbetare.
”Det handlar om att förflytta ägarskapet och utvecklingen ännu mer ut till medarbetarna och att lita på att människor i organisationen har kunskap, omdöme och vilja att genomföra sitt arbete på ett bra sätt, utan detaljstyrning uppifrån”, förklarar Carl Jacobsson, Vice President Customer Success på plattformen Winningtemp, som hjälper verksamheter att förstå medarbetares behov, utmaningar och motivationsnivåer i realtid.

I en organisation som genomsyras av självledarskap blir chefens viktigaste roll att formulera visioner som skapar mening och sätta ramar som gör det tydligt vilket handlingsutrymme och mandat som medarbetare har.
”Fokus för chefer hamnar på att synliggöra, tydliggöra och möjliggöra. För att få självledarskap att fungera behövs också en trygg kultur och miljö”, konstaterar Carl Jacobsson.

Lärande, helhetsansvar och relationsbyggande får allt mer tyngd.
”Som ledare blir ditt fokus att skapa förutsättningar för medarbetare att utvecklas och vilja bidra till organisationens mål.”

 

Helena Eriksson, HR-chef på Löfbergs, framför kafferosteriet Löfbergsskrapan i Karlstad.

Läs också: HR-chefens väg till ett lyckat värdegrundsarbete

För att nå fram till ett väl fungerande självledarskap behöver både ledare, team och medarbetare hjälp och stöd.
”Vi vill hjälpa till att styra självledarskapet ut i organisationen, ut till medarbetarna och ut i företagets blodomlopp”, säger Carl Jacobsson.

”I flera år har vi erbjudit uppskattade lösningar för att stötta ledare i sitt ledarskap. Nu vill vi skala ut funktionerna i organisationen för att stötta medarbetare i sitt självledarskap.”

Guide: Lär dig mer om självledarskap

Upptäck hur ökat självledarskap leder till mer effektivt ledarskap och högre välmående för medarbetare. Winningtemp har tagit fram en guide med konkreta tips till organisationer, ledare och medarbetare.
Här får du lära dig hur du leder dig själv på bästa sätt och inspirerar dina medarbetare att ta kontroll över sitt självledarskap. Börja arbeta med ditt självledarskap redan idag!

Ladda ner guiden här

Grunden i Winningtemp är frågor som automatiskt skickas ut till medarbetare.
”Baserat på individens respons känner systemet av vad som är viktigt för mig som individ, för oss som team eller för organisationen i stort. Det är som en medarbetarundersökning som har tagit ett stort steg vidare in i framtiden.”

Både chefer och medarbetare får med Winningtemp ta del av aktuella insikter: om sig själva, om sitt team och om organisationen i stort.

Dessutom ges tips och råd om hur det sedan går att förstärka och förbättra bra beteenden eller vända det som är mindre bra.

Carl Jacobsson tar personlig utveckling på jobbet som ett exempel på individnivå.
”Om jag svarar nej på frågor om att jag utvecklas i mitt arbete fångar Winningtemp upp det med hjälp av datorintelligens och läser av: är det här bara något tillfälligt, eller har det varit så under en lång period? Systemet uppmärksammar helt enkelt beteenden och beteendeförändringar så att medarbetare och chef kan få hjälp att vidta rätt åtgärder.”

Utifrån analysen ger Winningtemp tips.
”Du får konkreta råd om hur du kan tänka och agera här och nu. Förr låg det ansvaret ofta på chefen. Nu flyttas ansvaret ut på medarbetaren.”

Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.

Läs också: Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Otydlig kommunikation, gnissel i samarbeten och dalande engagemang går snabbt att upptäcka och agera på.

Som verktyg blir Winningtemp en kompass mot självledarskap.
”Det hjälper till att uppmärksamma vilka faktorer som gör att jag som medarbetare och mitt team utvecklas och mår bra på arbetsplatsen. Det gör att individer kan ta ansvar för sin egen utveckling, och för teamkänslan i gruppen.”

Ökat självledarskap ger medarbetare ökad frihet. Organisationen blir också mer effektiv när alla individer vet vad de behöver göra för att nå bästa resultat.

För chefer innebär ökat självledarskap i organisationen en viktig avlastning, som öppnar för nya möjligheter.
”Ja, det blir ett lyft till hundra procent – för både chefer och hr och framför allt för organisationens framtida utveckling”, säger Carl Jacobsson.

7 steg - så bygger du tillit

För att börja bygga tillit finns det vissa beteenden som ökar förtroendet och hjälper medarbetarna att bli motiverade och produktiva. Forskning visar på 7 viktiga steg mot tillit:

  1. Informera tydligt om vilka visioner, ramar, mål och förväntningar som finns. Det ligger i vår natur att vi vill känna att arbetet vi gör har en mening, och det är din uppgift som ledare att uttrycka vilken vision ni jobbar mot och vad som förväntas av medarbetarna.
  1. Uppmuntra konstruktiv dialog och våga prata om problem. Var själv ett exempel och ta upp detta i individuella möten. Fokusera på utmaningen eller situationen snarare än personen. Ni vill båda samma sak – få en lösning på problemet eller utmaningen.
  1. Tillåt mindre misstag, ta tag i allvarliga fel. För personer med hög grad av självledarskap kommer misstag att leda till lärdomar – och i förlängningen utveckling och framtida framgång. Men vid allvarliga fel behöver du som ledare kliva in. I en kultur där det är okej att prata om utmaningar och hitta lösningar känns det här enklare.
  1. Var närvarande i kärnverksamheten i vardagen. Ett ökat självledarskap kräver fortfarande närvarande ledare. Medarbetare behöver någon att bolla med.
  1. Arbeta på att skapa psykologisk trygghet. Om dina medarbetare känner sig trygga med vilka förväntningar, ramar och mål som finns blir de trygga. Det kommer att skapa tillit till er som ledare och till de andra kollegorna. Och det kommer i sin tur bidra till att de kan fokusera på att utföra ett effektivt arbete.
  1. Bygg team över gränserna. Genom att bygga team med medarbetare som har olika roller kan kunskaper delas. Det stärker tillit över avdelningsgränserna och ökar chansen för innovation och effektivt samarbete.
  1. Beröm framgångar. Forskningen visar att beröm ger bäst resultatet när den kommer direkt efter att ett mål har nåtts. Det bästa är om det sker genuint, från en nära kollega eller chef. Gärna oväntat, personligt och framför andra kolleger. Positiv feedback ökar halten av må bra-hormonet oxytocin, inte bara hos mottagaren, utan även hos de som tittar på. Chansen ökar att de också känner sig inspirerade och vill jobba hårdare mot sina mål.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Winningtemp.

Winningtemp är en lättanvänd plattform som med ett forskningsbaserat frågebatteri hjälper dig att visualisera dina medarbetares välmående samt öka engagemang och självledarskap i din organisation. Med hjälp av maskininlärning tillhandahålls både ledare och medarbetare med insikter, vilket gör hela organisationen delaktig i att förstärka positiva trender och motverka negativa. Plattformen hjälper idag fler än 160 000 användare och finns på 20 olika språk.

Läs mer om Winningtemp

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Man sitter på golvet med en bärbar dator i knät
Arbetsmiljö

Sifo: Fortsatt hemarbete 2022

Det nya arbetssättet är här för att stanna. Enligt en ny Sifo-undersökning kommer de som jobbat hemifrån fortsätta med det i år. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. I och med det kommer ergonomin på hemmakontoret  ha ännu större betydelse.

kvallsmail_intervjuperson
Kommunikation

Vad tycker Chef-läsarna om mejlförbud efter arbetstid?

Chef har tidigare skrivit om mejlförbudet som sprider sig i Europa för att skydda de anställda från stress. Lagen är en konsekvens av det ökade distansarbetet under pandemin där allt fler får svårare att hålla gränsen mellan arbete och fritid. Vi frågade chefer på LinkedIn vad de tycker om lagen. Majoriteten uppskattar tanken av att det finns en tydlig gräns samtidigt som flera av kommenterar att det finns undantagsfall och andra sätt än böter att hantera detta.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.

Man som deltar i videomöte. Sitter i soffan med dålig hållning och kalsonger.
Kommunikation

Så många av dina medarbetare gör annat under det digitala mötet

Kanske har du som chef någon gång känt av utmaningen att få allas fulla uppmärksamhet under videomötet? Nu bekräftar en ny Sifo-undersökning din magkänsla. Drygt 3 av 4 svenskar passar nämligen på att göra helt andra uppgifter under videomötet. Dessutom har var fjärde person bytt ut kavajen mot en pyjamas!