Helena Eriksson, HR-chef på Löfbergs, framför kafferosteriet Löfbergsskrapan i Karlstad.
Helena Eriksson, HR-chef på Löfbergs, framför kafferosteriet Löfbergsskrapan i Karlstad.

HR-chefens väg till ett lyckat värdegrundsarbete

Regelbundna medarbetarundersökningar som ett verktyg för värdegrundsarbetet? Javisst! ”Undersökningarna hjälper oss att implementera värdeorden på ett sätt som hade varit svårt att göra annars”, säger Helena Eriksson, Head of Group HR på Löfbergs.

Du vet känslan. Under en längre tid har du och din organisation jobbat med att ta fram en ny värdegrund. Nu ska den ”bara” införas så att den genomsyrar verksamheten. Utan att någon egentligen vet hur. Så efter några inledande seminarier återgår det mesta i gamla hjulspår. Tills det är dags att sätta ännu en värdegrund.

Det måste inte vara så. Det går att lyckas med det förändringsarbete ni föresatt er.

Byte till snabba mätningar

Helena Eriksson, Head of Group HR på Löfbergs, ett av Nordens största familjeägda kafferosterier med verksamhet i sju länder, vet vikten av att inte ge upp. Med 31 år i branschen har hon lärt sig vad som fungerar på riktigt. Därför valde hon och hennes organisation för snart ett år sedan att gå från stora medarbetarundersökningar en gång vartannat år till snabba mätningar en gång i veckan.
”Vi var i slutfasen av ett stort strategiarbete där vi satte ett nytt syfte, To make people belong together, och en ny värdegrund. Istället för att betrakta oss själva som kaffeproducenter ska vi vara en organisation som ser till att människor möts. Det var viktigt att visa att vi tänkte nytt i både ord och handling”, berättar hon.

”Tidigare hade vi tagit fram en handlingsplan efter varje stor medarbetarundersökning, men medan vi arbetade efter den handlingsplanen hade vi ingen aning om vi var på väg åt rätt håll.”

Frigör ny kraft – för både medarbetare och chefer – med ökat självledarskap.

Läs också: Så får ditt team svart bälte i självledarskap

Löfbergs valde Winningtemp som samarbetspartner för de nya, mer regelbundna mätningarna.
”Vi har varit noga med att stötta våra chefer i att använda verktyget och se det som ett ledarskapsverktyg, inte en betygsättning av chefen. Eftersom vi befann oss i ett förändringsskede ville vi visa konkreta åtgärder för medarbetarna. En annan viktig sak var att mäta hur vi implementerade värdegrunden i organisationen”, säger Helena Eriksson.

Värdeord blir frågor

Vart och ett av de nya värdeorden – together, accountable, inclusive och enterprisers – finns därför med som en fråga i varje veckomätning.

I dagarna har Löfbergs beslutat att uppgradera samarbetet med Winningtemp till nästa nivå.
På denna nivå får både chefer och medarbetare ta del av aktuella insikter: om sig själva, om sitt team och om organisationen i stort. Dessutom ges tips och råd om hur det sedan går att förstärka och förbättra bra beteenden eller vända det som är mindre bra.
I och med att fler får ta del av insikterna från undersökningen blir verktyget en kompass mot ökat självledarskap.
”Sedan länge har vi utbildat medarbetare i självledarskap, det är en jätteviktig fråga. Med Winningtemp förstärker vi det arbetet”, säger Helena Eriksson.

4 steg för att få in värdegrunden i organisationen

Helena Eriksson, Head of Group HR på Löfbergs, tipsar:

  1. Visa värdegrundsarbetet i handling. Det är viktigt att den högsta ledningen agerar förebilder och lever det fullt ut, ­både i ord och handling.
  2. Var enveten. Nöt på med information och aktivitet i stort och smått. Ge inte upp!
  3. Det måste hänga ihop. Väv ihop och knyt ihop värdegrunden i alla processer, samtalsmallar och policyer. Låt värdegrundsarbetet genomsyra hela verksamheten.
  4. Stäm av och mät. Hitta ett sätt att regelbundet mäta att organisationen tar värdegrunden till sig.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Winningtemp.

Winningtemp är en AI-baserad plattform som hjälper dig att visualisera medarbetares välmående och öka engagemanget i din organisation. Med hjälp av maskininlärning får du databaserade insikter som hjälper dig att hålla kvar dina topptalanger, höja arbetsglädjen och minska både stress och personalomsättning.
Med Winningtemp får du tillgång till dagsfärsk information om stämningen i organisationen – så att du kan skapa ett agilt ledarskap och ta fler datadrivna beslut.

Läs mer om Winningtemp

Relaterade artiklar

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Man sitter på golvet med en bärbar dator i knät
Arbetsmiljö

Sifo: Fortsatt hemarbete 2022

Det nya arbetssättet är här för att stanna. Enligt en ny Sifo-undersökning kommer de som jobbat hemifrån fortsätta med det i år. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. I och med det kommer ergonomin på hemmakontoret  ha ännu större betydelse.

kvallsmail_intervjuperson
Kommunikation

Vad tycker Chef-läsarna om mejlförbud efter arbetstid?

Chef har tidigare skrivit om mejlförbudet som sprider sig i Europa för att skydda de anställda från stress. Lagen är en konsekvens av det ökade distansarbetet under pandemin där allt fler får svårare att hålla gränsen mellan arbete och fritid. Vi frågade chefer på LinkedIn vad de tycker om lagen. Majoriteten uppskattar tanken av att det finns en tydlig gräns samtidigt som flera av kommenterar att det finns undantagsfall och andra sätt än böter att hantera detta.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.