Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
”Vi ser tydligt att engagemanget har ökat hos våra kunder”, säger Caroline Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team.
”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner.
Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.

Motivation, jobblust och engagemang är ofta den viktigaste skillnaden mellan ett toppresterande team och en grupp som varken når sina resultat eller trivs på jobbet. För chefer som vill lyckas är engagemang en nyckel, ja rentav huvudnyckeln.

Det här vet chefer redan om. När &frankly frågade 500 chefer om vad de ansåg vara sin viktigaste uppgift så blev svaret: ”Att motivera och engagera medarbetare är viktigast i min roll som ledare.”

”Många chefer har också en okej känsla för vad de behöver göra för att öka engagemanget och välmåendet i sitt team. Men de har inte alltid det stöd de behöver och vet inte riktigt var de ska börja”, säger Caroline Fjellner, vd på det framgångsrika svenska entreprenörsföretaget.

Chefer med tillgång till &frankly får en flygande start i engagemangsarbetet.
”Det är ett enkelt sätt att komma igång. Du får stöd på samma sätt som med en träningsapp när du behöver komma igång med träningen. &frankly blir en trigger och hjälper dig att inte fastna i kortsiktigt tänkande. Du kan också följa och kartlägga utvecklingen. Verktyget skapar regelbundenhet och hjälper dig att bli en bättre och mer kommunikativ och nära chef, med engagerade och motiverade medarbetare som trivs”, förklarar Caroline Fjellner.

3 mötesfrågor som lyfter ditt team

Gör &frankly till ett arbetsredskap i din chefsvardag.

”Ta resultaten som en punkt på möten. På samma sätt som ni stämmer av varje vecka kring aktiviteter och vad som händer, så stäm också av hur har ni har det. Många väljer att ta fram tre frågor: något bra, något att jobba med och något som behöver diskuteras”, tipsar Caroline Fjellner på &frankly.

Foto: Martina Huber

Tidigare har verktyget ofta köpts in centralt och använts på övergripande företagsnivå, för att kunna följa och agera på grundläggande effektivitets- och lönsamhetsfaktorer som engagemang, stress och välmående hos medarbetare.
&frankly används idag av 300 företag, omkring 12 000 chefer och över 100 000 medarbetare.
”Att engagemanget har ökat hos våra kunder ser vi tydligt”, säger Caroline Fjellner.

De positiva resultaten har ökat efterfrågan från chefer och ledare som snabbt vill komma igång med engagemangsarbete i det egna teamet – oberoende av ledningsbeslut och centrala inköp.

Därför erbjuder man nu också &frankly som verktyg direkt till chefer, att använda i sin egen grupp. ”Snabbt och enkelt” har varit i fokus när man tagit fram det nya erbjudandet. På några minuter kan man som chef komma igång via webbsidan.

Chefer som använder &frankly kan fokusera på olika teman, som välmående, engagemang, ledarskap, onboarding, förändringsledning. Du väljer det som är viktigt för just er i ditt team.
”Det är som att trycka på play. Det kommer automatiskt frågor kring temat under en period”, förklarar Caroline Fjellner.

En av de mest populära frågorna i &frankly handlar om stress. Genom att regelbundet mäta och följa upp den upplevda stressen kan du som chef snabbt fånga upp negativa trender och undvika sjukskrivningar, minskad effektivitet eller oväntade avhopp, genom att agera direkt.

Så fungerar &frankly

&frankly är ett digitalt verktyg för att mäta och öka engagemang på arbetsplatsen och driva positiv förändring.

Genom att kontinuerligt ta pulsen på teamet så får man som chef insikter i realtid och kan snabbt sätta in relevanta åtgärder.

Du kan komma igång med &frankly på några minuter.

Skapa ett eget konto, bjud in ett par medlemmar i teamet och testa tillsammans kostnadsfritt i 14 dagar.

Sedan kan du bestämma dig om du vill fortsätta och då betala månad för månad.

Testa &frankly här

Frågorna går ut till alla i ditt team och ni har gemensam tillgång till de anonyma svaren och analysen.
”Det ger delad kunskap och delat ansvar för att jobba vidare utifrån insikterna. Det blir inte bara chefen som har kunskapen och ansvaret – teamet äger resultatet tillsammans.”

Chefer som börjar jobba med engagemang och välmående på det här sättet i sin grupp kommer att märka skillnad, menar Caroline Fjellner. Bland annat med ökad tillit och trygghet.
”Det märks i dialogen med kollegorna att det blir en förändring. Ni får ökad transparens och lär känna varandra bättre när de här frågorna oftare kommer upp.”

Hon ser också hur det demokratiserar arbetsgruppen.
”Ofta är det den som pratar högst i ett team som antas ha den rådande åsikten. Med anonyma frågor till alla så kan man få en annan bild. En ”allmän sanning” kan visa sig vara fel. Kanske är till exempel inte alla lika missnöjda som det först kan verka?”.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar

Läs också: "Mindre stress och mer driv – så här vände jag mitt team"

Chefer som använder &frankly ger också återkoppling att det varit utvecklande för det egna ledarskapet. Man får något konkret att diskutera utifrån med teamet som annars kanske varit lite svårt att ta upp. ’Ni tycker alltså att jag behöver vara tydligare, men på vilket sätt?’”

”Det är en vanesak att utmana sig själv och varandra i att förändra beteenden”, menar Caroline Fjellner.
”Men de chefer som satsar på att följa upp teamets välmående kontinuerligt och öka transparensen kommer också att se tydliga resultat.”
Chefer och team som vågar ta nya grepp tar ett stort kliv på vägen – mot att skapa äkta teammagi.

Text: Malin Kaldo

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och &frankly.

12 000 chefer och över 100 000 användare använder &frankly för att öka engagemanget i sina team.
Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.

Skapa ett eget konto redan idag, bjud in ett par medlemmar i teamet och testa &frankly tillsammans kostnadsfritt i 14 dagar.
Sedan kan du bestämma dig om du vill fortsätta och då betala månad för månad.

Via Chef får du en månad utan kostnad på erbjudandet för Teams. Ange koden Chef30 när du startar ditt abonnemang efter provperioden. (Rabattkoden är giltig till 30 juni 2020).

Testa &frankly här!

Fler artiklar om att bygga effektiva team

caroline-fjellner-intro2
Annonssamarbete: &frankly

7 drivkrafter som lyfter engagemang på jobbet

Sju olika drivkrafter är nyckeln till engagemang på jobbet. Här är frågorna som hjälper till att kartlägga dem.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete: &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

chef-tillit
Arbetsmiljö

Transparenta chefer skapar tillit i teamet

I tider av oro och ständiga förändringar har tillit blivit allt viktigare. Med hög tillit i gruppen får du mer självgående medarbetare som kräver mindre styrning – även om de också kan bli mindre benägna att ta emot råd. Men hur skapar du denna tillit?
caroline-fjellner-3b
Annonssamarbete: &frankly

7 nödvändiga frågor att ställa till medarbetare 2018

Ställ de avslöjande frågorna – om och om igen. Och jobba vidare med dem tillsammans. Det är vägen framåt för företag och ledare som vill ha engagerade medarbetare som mår bra och utvecklas. ”Allt fler sätter välmående på agendan”, konstaterar &franklys Caroline Fjellner.

Linda Waxin står lutad mot en vägg. I bakgrunden syns ett stadslandskap.
Motivation

Vad pandemins tre faser lärt mig om mig själv

Min upplevelse av pandemin har varit indelad i tre faser. Den första var njutningsfull och handlade om att spara energi och rensa ut. Den andra, lidandets fas, kom mer som en överraskning, skriver Linda Waxin, Chefs krönikör.

Cissi Elwin.
Motivation

Cissi Elwin: ”Jag längtar efter mitt sammanhang”

Åh, vad jag hoppas att vi kommer att kunna gå till jobbet snart. Jag längtar efter att skaka hand med folk, kramas, få skrattanfall vid kaffeautomaten. Ljudet av människor. Av mina arbetskamrater. Mitt sammanhang, skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

En bild på Siri Wikander mot en vit bakgrund. Hon har en svart tröja på sig.
Motivation

Siri Wikander: ”Dags att pyssla om dina medarbetare”

Behovet av att ses och bli ompysslad och bortskämd av sin chef har kanske aldrig varit större hos dina medarbetare än nu denna höst, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander. 

En kvinna håller upp en målad bild av en solros. Under bilden syns ett bord och vackra blommor.
Motivation

Testet som avslöjar din kreativa potential

Ett fyra minuters-test kan avslöja din kreativa potential. Det visar ny forskning från McGill University, Harvard University och the University of Melbourne. Vill du veta hur kreativ du är?