Kristin Dahlbom och kollegerna på Kaprifolgården i Henån på Orust använder ett bidrag från Försäkringskassan för att minska sjukfrånvaron. Foto: Anders Nicander
Kristin Dahlbom och kollegerna på Kaprifolgården i Henån på Orust använder ett bidrag från Försäkringskassan för att minska sjukfrånvaron. Foto: Anders Nicander

Bidrag hjälper kommunen minska sjukfrånvaron

Ett bidrag från Försäkringskassan används för att minska sjukfrånvaron i Orust kommun.
”Vi hjälper våra medarbetare att bryta ett mönster. Vi ser stora vinster på många plan”, säger Kristin Dahlbom, chef i äldreomsorgen.

Sedan 2018 har äldreomsorgen i Orust arbetat målmedvetet för att minska den upprepade korta sjukfrånvaron bland personalen.
Med ett bidrag från Försäkringskassan kan kommunens chefer ge medarbetare med hög sjukfrånvaro både snabb och effektiv hjälp.
”Jag som chef fångar upp när en anställd har upprepad sjukfrånvaro och bokar direkt möte hos företagshälsovården”, berättar Kristin Dahlbom, chef i äldreomsorgen vid Orust kommun.
”Syftet är att sätta in åtgärder innan det blir en långtidssjukskrivning. Framför allt ser vi stor skillnad hos dem med hög upprepad sjukfrånvaro. Många gånger blir det här en möjlighet till en omstart”, fortsätter hon.

Försäkringskassan uppmanar arbetsgivare att använda bidraget APRS, för att få till tidiga hälsoinsatser till medarbetare.

Läs också: Chefer missar viktigt hälsobidrag till medarbetare

I samtal mellan företagshälsovården och medarbetaren undersöks varför medarbetaren ofta är sjuk och en åtgärdsplan tas fram.
”När kartläggningen hos företagshälsovården är klar sätter vi oss ner allihop och tittar på möjliga åtgärder. Vi gör en skriftlig plan där medarbetarens ansvar beskrivs och vilka förändringar jag som chef kan göra.”

Äldreomsorgen i Orust kommun har arbetat med Försäkringskassans bidrag arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd (APRS) i flera år.
”Genom stödet kan vi få hjälp med förebyggande insatser, åtgärder och rehabilitering. Det kan till exempel handla om stöd från psykolog eller sjukgymnast. Vårdkontakten ger stora möjligheter att snabbt bryta ett mönster och vi ser mycket goda resultat”, säger Kristin Dahlbom.

Så fungerar arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd

  • Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd (APRS) är ett bidrag som arbetsgivare kan få för att förebygga sjukfrånvaro eller underlätta för sjukskrivna medarbetare att återgå till arbete.
  • Bidraget kan användas för att anlita en extern anordnare av arbetsplatsinriktat stöd, exempelvis från företagshälsovården. Anordnaren ska vara godkänd av Försäkringskassan.
  • Arbetsgivare kan få upp till 200 000 kronor i bidrag per år fördelat på 10 000 kronor per anställd. Bidraget täcker hälften av arbetsgivarens kostnader.
  • Det är enkelt att ansöka digitalt på forsakringskassan.se/rehabiliteringsstöd.
Läs om bidraget här

Både fysisk och psykisk ohälsa ligger bakom sjukfrånvaron.
”Psykisk ohälsa har tyvärr blivit vanligare, men fysisk problematik som förslitningsskador är fortfarande den främsta orsaken till medarbetares sjukfrånvaro.”

Vid företagshälsovården och de hälsosamtal som utgör en del av kartläggningen, kan man lyfta all typ av ohälsa och hitta de bakomliggande orsakerna.
”Det ger också mig som chef en större förståelse för helheten och vilka åtgärder som behöver sättas in både på individ- och gruppnivå.”

Att få professionell hjälp har varit mycket uppskattat bland de anställda.
”Flera berättar att de efter hälsokartläggningen har fått en bättre bild av orsaken bakom ohälsan. De tycker att de har fått rätt hjälp och mår bättre”, säger Kristin Dahlbom.

För att få bästa möjliga arbetsmiljö och låg sjukfrånvaro, har enhetscheferna i äldreomsorgen beslutat om fyra friskfaktorer som man jobbar extra med: kompetensutveckling, kommunikation, delaktighet och systematiskt arbetsmiljöarbete.
”Idag arbetar vi med de här friskfaktorerna i våra arbetsgrupper. Medarbetare är med och påverkar vad vi ska fokusera på just nu, för att teamet ska må bra. Jag märker stor skillnad när mina anställda är delaktiga – det är en helt annan energi och engagemang i gruppen. Jag tror att just delaktigheten, tillsammans med att vi agerar snabbt vid ohälsa, är en förklaring till att frånvaron minskat”, säger Kristin Dahlbom.

Hon ser hur stödet till medarbetare med hög sjukfrånvaro gynnar alla i arbetsgruppen:
”Vi pratar öppet om hur kartläggningen hos företagshälsovården fungerar och medarbetare som varit där delar med sig av sin upplevelse. Hela arbetsgruppen vinner på att kolleger får ökat stöd – inte minst ur arbetsmiljösynpunkt med färre vikarier och stabilare arbetslag”, avslutar Kristin Dahlbom.

Viktiga vinster med att förebygga korttidsjukfrånvaron

  1. Rätt hjälp i tid: När upprepad korttidsjukfrånvaro bryts tidigt och rätt åtgärder sätts in minskar risken för långtidssjukskrivning.
  2. Ökad närvaro på jobbet: Genom att snabbt fånga upp upprepad frånvaro och sätta in åtgärder kan närvaron på jobbet öka.
  3. Stabilitet i arbetsgruppen: Hela arbetsgruppen vinner på att medarbetare med upprepad frånvaro får hjälp att komma tillrätta med ohälsan. Färre vikarier och en hälsosammare arbetsplats är positivt för alla medarbetare och chefer.

Text: Sanna Bergling

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Försäkringskassan.

Arbetsgivare ansvarar för förebyggande insatser och att underlätta återgång i arbete vid sjukfrånvaro.
Om du anlitar en extern anordnare för detta, till exempel företagshälsovården, kan du få bidrag från Försäkringskassan för hälften av dina kostnader.
Det är enkelt att ansöka om arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd digitalt, på forsakringskassan.se/rehabiliteringsstod

Läs om bidraget här

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

En kvinna håller i en klangskål. Till vänster: Person ger kvinna ett par bowlingskor.
Hälsa

Nu ska chefen avgöra vad som är friskvård

Arbetsgivaren får ett större ansvar för att bedöma vad friskvårdsbidraget får användas till. Det blir resultatet när Skatteverket tar bort den exempellista på aktiviteter som tidigare funnits. Det är den stora – och enda – nyheten kring friskvårdsbidraget 2022. 

Niklas Laninge till höger. Bild på två par vilande fötter framför en öppen brasa.
Hälsa

Så hanterar du julstressen

Sönderstressad inför jul? Gör ett beteendepsykologiskt experiment. Pandemin ger dig alla ursäkter du behöver för att tacka nej och istället hinna njuta av allt det vackra – och lämna in budgeten. Det säger beteendepsykologen Niklas Laninge. 

En ung kvinna sitter framför sin dator och äter lunch, i form av en smörgås.
Hälsa

”Missa inte de tidiga signalerna på psykisk ohälsa”

De psykiska ohälsotalen skenar. Men det måste inte vara komplicerat att sätta in åtgärder på arbetsplatsen. ”Ibland behövs det inte mer än att chefen följer upp den anställda”, säger Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.

Henrik sitter och bläddrar i en tidning.
Långläsning: Hälsa

Henrik orkade inte längre mörka för chefen

Instagramprofilen och regissören Henrik Wahlström, som själv kom ut som bipolär för snart ett år sedan, vill bryta stigmat kring psykisk ohälsa på jobbet. ”Vi måste bli av med synen på chefen som ett slags domare, att det är en person som kommer att förstöra ens karriär och framtida möjligheter”, säger han.

En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Kvinna sitter framför dator, ljus flödar in genom fönstret.
Hälsa

Ta in ljuset - bli piggare

Under vintern når bara fem procent av det globala ljuset till Sverige. Vill du få så mycket som möjligt av det ljus som finns? Se till att vara ute före klockan tio på morgonen.

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

davos-sajt_intervjuperson
Ledarskap

Fem lärdomar från ledarskapseliten

Nu är Världsekonomiskt forum igång, den årliga internationella konferensen där ledarskapseliten sätter agendan. Här är lärdomarna du kan ta med dig som chef.

Till vänster: en övervakningskamera och ett folkhav. Till höger: En kvinna på ett kontor med munskydd på sig.
Ledarskap

Hybridbråk och metavärldar – här är ditt chefsår 2022

Nytt år, nya utmaningar i ditt ledarskap. Vad behöver du ta tag i 2022? En hel del, visar det sig i Chefs framtidsspaning. Men misströsta inte – det här kan bli riktigt spännande!

En kvinna i gul kavaj sitter framför en laptop i soffan och gäspar.
Ledarskap

Trendspaning: Snart dags för avatarer på morgonmötena

Avatarer på de digitala mötena och initiativ som för människor samman – det är några av de trender vi ser inför det kommande året. 

Fyrverkerier mot en mörk himmel.
Ledarskap

Topplistan: De 10 mest lästa artiklarna på chef.se 2021

Kan du ha missat några av guldkornen på chef.se? Spana in vår lista på årets mest lästa artiklar på sajten.

Annemarie Gardshol står utomhus en vinterdag.
Ledarskap

PostNords koncernchef: ”Det fanns en enorm revanschlystnad”

Jätteförluster, rekordlågt förtroende och oro internt. Annemarie Gardshol, koncernchef på PostNord, tog till en diamantformad ledarskapsmetod för att vända det tuffa läget.”Jag möttes av en enorm revanschlystnad i organisationen när jag började”, berättar hon i podden Chef Dilemma.

En ung kvinna står med armarna i kors framför en grupp med kollegor.
Ledarskap

”Dagens unga vill leda sig själva”

I boken Aktivt självledarskap utmanar ledarskapsexperten och organisationskonsulten Anna Tufvesson läsaren till självinsikt. Det, menar hon, är grundbulten i självledarskapet.

En bild på årets tre stipendiater.
Ledarskap

De bryter normer om vem som kan vara ledare

I år får tre unga kvinnor ta emot stipendiet Kompassrosen av kungen. De uppmärksammas bland annat för att de arbetar för att bryta normer om vem som kan vara ledare och för att vara en förebild inom mansdominerade branscher.