Utmana dig med 30 min ledarskap i 7 veckor

📚 Kunskapsutmaning fram till jul!

Lyft dig och teamet i höst! Varje vecka lyssnar du på en av våra mest populära titlar i Chefboken-appen. På bara 30 minuter får du den viktigaste kunskapen från ledarskapsböckerna alla chefer borde ha läst! I slutet av varje vecka testar du dina nya kunskaper. När 7 week challenge är slut bjuds du sedan in till ett exklusivt boksnack med Chefbokens redaktör och författare.

✔ 30 minuter lyssning i veckan

✔ Testa dina kunskaper med quiz

✔ Boksnack med författare

✔ Chansen att vinna biobiljetter i slutet av tävlingen!

Slipp tegelstenarna – få insikterna paketerat på 30 min varje vecka!

Du kan närsomhelst varje vecka lyssna eller läsa sammanfattningen av veckans bok. Ett tips är att lägga in ett pass i kalendern per vecka eller dela upp. Men oroa dig inte, vi kommer påminna dig på mejlen. Men var förbered! Vi rekommenderar att du har penna och papper redo för att anteckna. Sammanfattningarna är späckade med kunskap som du vill ta med dig in i chefsjobbet.

320 sidor på 30 min

Nudge

En modern klassiker inom förändringslitteratur som förändrat hur både regeringar och företag arbetar. 
Den bästa introduktionen till ett beteendeinformerat arbetssätt. Boken ger dig ett helt nytt angreppssätt för beteendeutmaningar och innehåller metoder som alla ledare bör känna till.

mikrovanor chefboken

365 sidor på 30 min

Mikrovanor

Minimala justeringar av dina vanor kan ge stora resultat. Beteendeforskaren BJ Fogg har utarbetat en metod för hur du kan förändra dig själv – och andra, till exempel din arbetsgrupp. I bästsäljarboken Mikrovanor visar han hur du gör – steg för steg.

the feearless organization chefboken

280 sidor på 27 min

The Fearless Organization

Hon myntade begreppet psykologisk trygghet och här är hennes bok som är omtalad redan innan den kom. Här visar Harvardprofessorn Amy C Edmondson hur orädda medarbetare och organisationer är mer framgångsrika och innovativa än andra.

good to great chefboken

319 sidor 31 min

Good to Great

Är du nöjd med att vara bra eller vill du vara enastående? Good to great räknas i dag till klassikerna inom ledarskapslitteraturen. Mängder av ledare och andra ville förstå vad de behövde göra för att bli ett företag i mästarklass. Trots att den är mer än tjugo år gammal, håller den än.

464 sidor på 32 min

de 7 goda vanorna

Klassikern De 7 goda vanorna bygger på grundläggande principer för mänskligt liv. De handlar inte om att bli framgångsrik, utan om att bygga upp sin karaktär och personlighet, enligt författaren Stephen R Covey.

donut ekonomi

390 sidor på 32 min

donutekonomi

Ekonomiskt tänkande måste göras om. Ledare kan inte längre jobba i tron att ekonomisk utveckling sker via evig tillväxt. All utveckling och all verksamhet måste ske inom de planetära gränserna, säger nationalekonomen Kate Raworth som med sin donutmodell vill visa vägen.

värderingsstyrtledarskap

217 sidor på 25 min

Framtidens ledarskap är värderingsbaserat. Nya generationer efterfrågar ett högre syfte och mening med sitt arbete och vill att det stämmer överens med deras egna värderingar. Här blir också kulturen viktig. Allt detta ställer höga krav på dig som chef. Här är boken som hjälper dig.

Vad måste jag göra för att delta?

 1. Starta din prenumeration på Chefboken
 2. Ladda ner appen enligt instruktionerna du får på mejl
 3. Den 31 oktober kommer första utmaningen på mejlen (även om du startar din prenumeration den 31 oktober).

Tips! Gör utmaningen till en rolig teamaktivitet och utvecklas tillsammans. Bjud in dina kollegor och få grupprabatt (läs mer här).

Nu med 7 Week Challenge!
Chefboken i 6 månader för 249 kr/månad (Du betalar halvårsvis 1 494 kr)
1494:-
 • Innehåller ytterligare 150 titlar att lyssna på
 • Ny bok som sammanfattas varje månad
 • Exklusiv inbjudan till Chefboken event
249 kr/mån
Priserna är exkl. moms. Efter ditt introduktionserbjudande får du Chefboken i en bekväm tillsvidareprenumeration till samma periodlängd.
Nu med 7 Week Challenge!
Chefboken i 1 år för 199 kr/månad (Du betalar årsvis 2388 kr)
2388:-
 • Innehåller ytterligare 150 titlar att lyssna på
 • Ny bok som sammanfattas varje månad
 • Exklusiv inbjudan till Chefboken event
199 kr/mån
Priserna är exkl. moms. Efter ditt introduktionserbjudande får du Chefboken i en bekväm tillsvidareprenumeration till samma periodlängd.

Spana in alla böcker och kategorier i Chefboken-biblioteket 🔎

 • Beslutsfattande
 • Beteendevetenskap
 • Förändringsledning
 • Forskning om ledarskap
 • Inspiration
 • Kommunikation
 • Mångfald
 • Psykologi
 • Rekrytering och karriär
 • Verksamhetsutveckling

Tävling om biobiljetter

Vi kommer slumpmässigt välja ut en av personerna som har kommit med på veckans 10-i-topplista. Denna person vinner ett presentkort på Filmstaden. Vi publicerar varje vinnare efter veckans slut på denna webbplats.

”Jag använder Chefboken för att orientera mig i internationell ledarskapslitteratur som jag annars inte skulle ha nåtts av. Vi har också använt Chefboken i ledningsgruppen och gemensamt diskuterat kring ett tema.”

Ann-Charlotte Backlund, Stadsantikvarie Enhetschef Stadsmuseet

”Chefboken ger mig nya idéer att implementera i mitt eget ledarskap.”

Cecilia Simonsson, Ad Acto Rekrytering

”Chefboken hjälper och stöttar mig som ledare. Det är många områden bl.a. mångfalds och jämställdhetsarbetet man måste hålla koll på. Ett smidigt sätt att hålla sitt ledarskap uppdaterat.”

Magnus Olin, Lagerchef OATLY

Utmana hela teamet!

Utveckling sker bäst tillsammans. Med Chefboken Team får du mängdrabatt när du beställer till flera. Är ni minst 5 personer så får ni 10 % och är ni minst 10 personer så får ni hela 20 % rabatt.

Kontakta Chef.se/kundtjanst så hjälper vi dig komma igång!