Chefakademin / Alla ledarskapsutbildningar / Projektledarprogrammet

Projektledarprogrammet

Verksamheter organiserar sig alltmer i projekt och tillfälliga team. Att leda ett projekt från start till mål är därför en kompetens i sig. Det krävs ledarskap, ett strukturerat arbetssätt och verktyg för att gå från ord till handling. 

I denna utbildning får du praktisk kunskap om vad som krävs och träning i hur man leder effektiva och lönsamma projekt. Med vår projektledarutbildning kan du lyckas som projektledare redan imorgon, och skapar samtidigt din framtida karriär. 

Målsättning med utbildningen

Projektledarutbildningen ger dig praktiska modeller och verktyg för projekthantering och ledarskap samt lär dig använda dessa effektivt tillsammans.

Du kommer bli mer bekväm i projektplanerandet, projektstrukturen och i mötet med kund, projektgrupp och övriga intressenter. Du kommer helt enkelt att kunna driva stora projekt självständigt och effektivt.

Dagens projektledare verkar under högt tryck och med begränsade resurser. Vi har därför lagt in stresshantering som ett viktigt och uppskattat avsnitt. Du tränar strategier och förhållningssätt för att kunna, vilja och orka vara projektledare över tid trots ibland hög press.

För vem?

Programmet riktar sig till dig som vill gå en komplett projektledarutbildning där du får metoder, verktyg och erfarenheter för att hantera hela livscykeln i ett projekt. Du jobbar eller ska påbörja en roll som projektledare. Alternativ att du leder projekt under en del av din arbetstid.

Projektledarutbildningen rustar dig att leda projekt oavsett bransch eller typ av projekt. Utbildningen ger förutsättningar för att ta fram en egen projektmodell likväl som att arbeta med den egna organisationens modeller om de redan finns.

Certifiera dig inom projektledning

Vi har varit aktiva i att ta fram IPMA-certifieringen i Sverige, vilket ger dig en fördelaktig överblick av vad som är nödvändigt att kunna för att klara av en certifiering på nivå som bäst passar din erfarenhet. Projektledarutbildningen kommer ge dig kunskaperna du behöver inför IPMA-certifieringen, så att du kan validera din internationella projektledarkompetens.   

Projektledarprogrammet - fullständig programinformation

Ladda ner den fullständiga programinformationen som PDF, att till exempel visa för din chef. Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Delar ur innehållet

Utbildningen består av tre delar om två dagar där det finns tid att mellan modulerna omsätta dina kunskaper i din egen vardag.

Del 1: Projektledaren

 • Projekt som arbetsform
 • Projektledarrollen
 • Introduktion till DiSC
 • Din DiSC-profil
 • Din ledarskapsprofil
  – instruera och delegera
  – motivation och miljö
 • Feedback
 • Grundgenomgång av stress och utlösande faktorer

Del 2: Metodiken

 • Projekttyper
 • Projektmodell
 • Avgränsa projektet
 • Mål på kort och lång sikt
 • Work Breakdown Structure (WBS)
 • Uppskatta resurser och tid
 • Tidplan och projektekonomi
 • Riskanalys
 • Stess och stresshantering

Del 3: Gruppen

 • En effektiv projektgrupp
 • Grupputveckling
 • Kommunikation
 • Samverkande team
  – tillit
  – konflikthantering och konfliktstrategier
  – aktivt lyssnande
  – engagemang
  – ansvar
  – resultat
 • Din ledarskapsprofil
  – din inställning till andras utveckling
  – coachning
  – så jobbar du med dina chefer
 • Handlingsplan

Komplettera med coachingsamtal!

Du kan som tillval till utbildningen välja att fortsätta din utvecklingsresa med personligt stöd av utbildningsledaren. En serie om 3, 6 eller 10 samtal kan bokas antingen separat eller i samband med att du anmäler dig till utbildningen.

Läs mer
Helene Öhman

programansvarig

Helene Öhman

Helene Öhman har lång erfarenhet som chef, utbildare och affärsutvecklare inom organisations- och ledarskapsutveckling. Hon har arbetat i ledande positioner med kundcentrerade och moderna utvecklingsmetoder. Hennes mål är att hjälpa organisationer nå den kompetens som krävs för fortsatt relevans i en föränderlig omvärld med ständig utveckling. 

Vi bjuder din chef på utbildning!

Närmsta chefen spelar en viktig roll i medarbetarens utveckling och lärande. Chef- och ledarforum är en kostnadsfri utbildning för dig som är chef till deltagare på någon av våra utbildningar. Här får du en introduktion till vår pedagogik och strategi som enligt forskning visat sig ge avsevärt större effekt för deltagare på utbildning.

Har du ingen medarbetare på utbildning hos oss men är intresserad av hur vi jobbar? Du är såklart varmt välkommen!

Rödhårig kvinna tittar in i kameran

Medlem i Ledarna?

Som medlem i Sveriges chefsorganisation Ledarna har du rabatt när du bokar denna utbildning.

Upplevelsebaserat lärande

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg och 86 års erfarenhet skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap. Helt enkelt gedigna ledarskapsutbildningar. Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

Se till att det får effekt

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med oss. Utöver de fysiska sammankomsterna inkluderar ledarprogrammet därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Frågor kring utbildningen? Vi hjälper dig!

Har du funderingar eller vill få hjälp med bokning? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi kan! Du är också varmt välkommen att kontakta oss på telefon 08-731 41 51.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.