Din partner inom ledarutveckling

Behöver din organisation stärka upp ledarskapet eller vidareutveckla era arbetssätt? Vi har erfarenhet av ledarutveckling i en lång rad branscher, och ett mångsidigt nätverk av handplockade utbildare. Som utvecklingspartner kan vi hjälpa er att lösa ett specifikt problem, eller bidra till en förflyttning över flera års tid.

Välj från vår ”ledarskapsmeny”

Vad vill din verksamhet med sin satsning på ledarskap? Vilka utvecklingsinsatser behövs för att nå era mål? Vi utformar just det lärande som behövs hos er.

Ibland är svaret en workshop med ledningsgruppen, i andra fall stiger vi in som en långsiktig utvecklingspartner för att till exempel onboarda alla organisationens nyblivna chefer.

Här intill är exempel på behov som vi har hjälpt kunder med. 

  • Lära chefer att leda på distans och i hybrida arbetssätt
  • Grundläggande chefsprogram för nya chefer. 
  • Ledarutvecklingsprogram för erfarna chefer
  • Ledningsgruppsutveckling. 
  • Träna ledare i ett gemensamt ledarverktyg
  • Att få chefer att leda och utveckla sin enhet mot satta mål. 
  • Att stödja chefer att använda vision, strategier och värderingar som styrmedel
  • Att skapa en gemensam projektkultur och utveckla och träna projektledare och projektmedarbetare. 
  • Ledarutvecklingsprogram för samtliga chefer i koncernen
  • Utveckla det personliga ledarskapet i linje med visioner och värderingar.

”Ledarskapsprogrammet har gett oss nya synsätt och beteenden. Det stärker oss i vardagen men också för att klara de utmaningar vi har på lång sikt.”

Thomas Åström, Chief Lean Officer, Inission

Ledarskap är något du gör

Ledarskap är någonting praktiskt som du gör tillsammans med andra – du klargör vad som ska uppnås och påverkar andra att lyckas nå önskat resultat. Ledarskap handlar både om att leda dig själv, leda andra och leda verksamheten.  

Eftersom ledarskap är praktiskt så är vår kunskapssyn  handlingsinriktad. Vi arbetar med upplevelser och uppgifter både i och utanför utbildningstillfället. Genom tillämpning och reflektion bygger deltagare upp medvetenhet, kunskaper och färdigheter för att bli bättre chefer och ledare. 

Blended learning tar lärandet in i vardagen

För att få bäst effekt jobbar vi med blended learning – en mix av digitala aktiviteter, upplevelser tillsammans i sal och övningar att göra i den egna jobbvardagen. Det kan handla om att involvera sin egen chef, eller att träna på att coacha en medarbetare.  
Som deltagare har du tillgång till utbildningsmaterial i många olika former: texter, filmer, checklistor och reflektionsövningar.

Förstärk, fördjupa och förbered ditt lärande på det sätt som fungerar bäst för dig och din lärandestil. 

Du följer enkelt din lärprocess och får påminnelser via en lärplattform eller sms. Där ser du vad som ska göras före, under och efter varje utbildningsmodul. 

Blended learning ökar effekten av ledarutveckling genom att minska gapet mellan utbildning och vardag. Som deltagare tar du lärandet med dig ur utbildningen – och dina egna erfarenheter med dig in. Hos oss får du också ordentligt med utrymme att både träna och reflektera.   

Så arbetar Chefakademin med blended learning
Såhär kan tidslinjen för en utvecklingsinsats se ut – vilka delar och metoder som ska ingå avgörs helt och hållet av era mål och behov.

Använd effektiva verktyg för utveckling 

Vi använder etablerade verktyg och instrument, i enlighet med de riktlinjer och krav som finns.  
De handledare vi använder är alltid certifierade och erfarna inom de instrument som används. Om vi inte har ett instrument i vår ”repertoar” så certifierar vi oss gärna i de instrument som kunden väljer att använda. 

Få stöd från erfarna utbildare och specialister 

Förutom våra programansvariga, som alla har lång erfarenhet av verksamhetsutveckling och ledarskap, samarbetar vi nära med ett stort antal specialister inom ledarskap. Via oss får du tillgång till de allra bästa. 

Coaching ger dig personligt ledarstöd 

Tillsammans med en erfaren ledarutvecklare eller coach så får du möjlighet att reflektera kring ditt ledarskap och hur du kan ta ansvar för att ta din verksamhet vidare. Se det som att ha en personlig tränare i ledarskap – det gör dig starkare och skapar resultat. 

Vi hjälper dig att företagsanpassa!

Undrar du hur vi kan hjälpa just din organisation eller ditt team att utvecklas? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.