Seminarium: Mänskliga och digitala medarbetare i symbios – ett resurssmart ledarskap?

Datum: 3 juli

Tid: 13.00–13.45

Plats: Korsgatan 24

Arrangör: Chef + Meritmind & Brightby

Kontakt:
Sara Marczak, Chef
070-891 55 54

Maria Ahlén, Meritmind

Mänskliga och digitala medarbetare i symbios – ett resurssmart ledarskap?

Företag investerar i processautomatisering och robotisering. Den digitala medarbetaren är högt eftertraktad och utför allt fler arbetsuppgifter. Men hur ska chefer få sina medarbetare att arbeta i symbios med dessa förprogrammerade kollegor? Och hur identifierar man framtidens vinnande team?

Den digitala transformationen utmanar våra företag och organisationer. Som chef behöver du omfamna den artificiella intelligensen och ta robotarna i hand samtidigt som du jobbar strategiskt med den interna förankringen. Men hur ska du som chef få dina medarbetare att alliera sig med robotar i sina team och acceptera allt det nya? Hur ska du leda digitala och mänskliga medarbetare i samma team? Vilka är de främsta utmaningarna inom ledarskapet? Även modellerna för personalstruktur och kompetensförsörjning förändras i grunden. Hur vidareutvecklar du team som består av både robotar och människor? Hur hittar du nya talanger när hjulen snurrar så fort att morgondagens utbildning redan är daterad?

I ett samtal med de främsta experterna diskuterar vi förutsättningarna för ett resurssmart ledarskap, där de repetitiva arbetsuppgifterna överlåts åt robotar och de mänskliga medarbetarna istället kan bidra med strategi, kreativitet och värdeskapande.

Panel

Ann-Therese Enarsson

vd, Futurion

Matilda Sandström

Organisationspsykolog, Meritmind

Liselotte Haglind

CFO, Sweco Sverige AB

Ann Hellenius

CIO, Scandic Hotels

Moderator: Cissi Elwin

vd och chefredaktör, Chef

Hitta till Chefs scen

Vi finns på Korsgatan 24

Välkommen till Chefs scen, med Almedalens intressantaste seminarier om ledarskap tisdag den 2 juli och onsdag den 3 juli.

Adressen i Google maps

Chefs scen i Almedalen