Lisa Gunnarsson på LinkedIn, Bodil Sidén på Uber och Amelia Adamo
Lisa Gunnarsson på LinkedIn, Bodil Sidén på Uber och Amelia Adamo hyllar kvinnliga chefer som har varit viktiga för dem. Foto: Martina Huber

Toppcheferna: Här är ledarna som lyfte oss

En tuff chef som fick henne att gråta. En förebild som tipsade om en lista som förändrade chefslivet. Och en ledare som fick henne att levla som en Pokémon.
Här hyllar toppcheferna Amelia Adamo, Lisa Gunnarsson och Bodil Sidén de kvinnliga chefer som lyfte dem.

#honlyftemig Inför Internationella kvinnodagen 8 mars träffar Chef tre framgångsrika chefer – för att få höra om de kvinnliga ledare som lyfte dem och gjorde dem bättre. Tre generationer ledare slår sig ner i sofforna på Linkedins huvudkontor i Stockholm. Tidningsdrottningen Amelia Adamo, 71 år, som nu beskriver sig som frilans, delar soffa med Bodil Sidén, 26 år och kommunikationsansvarig i Skandinavien för Uber. Bredvid sig i ett soffhörn har de Lisa Gunnarsson, 40 år, Nordenchef på Linkedin.

Amelia Adamo. Foto: Martina HuberAmelia Adamo inleder med att berätta om Gunny Widell, journalist och legendarisk chefredaktör för bland annat Damernas Värld, Vecko-Journalen, Vecko-Revyn och Året Runt som värvade Amelia Adamo som redaktionschef till Vecko-Revyn 1981.
”Hon lärde mig tidningsmakeri, att sparka läsaren in i texten. Med henne gjorde känslorna intåg på sidorna. Hon lärde mig allt hon själv kunde, höll inte på något. Dessutom lärde hon mig att chefa inte var att ta hand om personalen, utan att se till att de hade kvar sina jobb.”

Relationen blev intensiv, med många telefonsamtal även om kvällarna. Ibland var det stormigt.
”Hon fick mig att gråta, många gånger. Hon hade dåligt morgonhumör och kunde komma instormande och säga att tidningen vi höll på med var det sämsta hon läst, gjord som för infantila 12-åringar”, minns Amelia Adamo.

”I dagens ljus kanske inte hennes ledarskap hade känts så lyckat, men jag älskade henne och hon tryckte in mig i sin famn.”

För trots tuffa tag fanns samtidigt stödet och värmen där. Som när Amelia Adamo gjorde sin första radiointervju, i Jacob Dahlins program Galaxen.
”Programmet sändes på kvällen och när jag hörde det förstod jag att intervjun var en katastrof. Sådant som jag hade blivit lovad skulle klippas bort var kvar. Morgonen efter berättade jag för alla på redaktionen att jag hade gjort bort mig. När Gunny kom in började jag grina. ’Men så farligt var det väl ändå inte’, tröstade hon. Om jag gjorde bort mig så skulle hon aldrig lägga extra lök på laxen. Då lyfte hon mig.”

Bodil Sidén är mäkta imponerad av Gunny Widells barnbarn – systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.
”De har inspirerat mig. De tar plats, är sig själva och gör sin grej. De är banbrytande i hur de har digitaliserat media och mode och vågat vara mjuka.”

#honlyftemig: Har du också en kvinnlig chef, mentor eller kollega som du vill hylla?

Lisa Gunnarsson, Nordenchef Linkedin. Foto: Martina Huber

I den del av mediebranschen där Amelia Adamo verkar har det funnits gott om kvinnliga chefer. Så ser det inte ut inom tech och it, där Lisa Gunnarsson gjort sin karriär.

”En person som jag har mycket att tacka för, men det tror jag inte hon vet om, det är Louise Julian.”

Den tidigare koncernchefen på EF, som vid ett tillfälle rankades som världens 35:e mäktigaste kvinna av Forbes och utsågs till Sveriges mäktigaste affärskvinna av Veckans affärer 2004, blev en förebild, när de möttes och samarbetade under Lisa Gunnarssons tidiga chefsår.
”En så inspirerande affärskvinna! Jag mötte henne första gången när jag själv var i en utmanande fas av självutveckling. Av Louise lärde jag mig hur man får människor att följa dig i med- och motgång som chef. Hur viktigt det är att man förklarar målet för att få med sig företaget på resan.”

Lisa Gunnarsson har fyra barn och Louise Julian tre. Louise Julian blev ett bevis för Lisa Gunnarsson att det går att få ihop familj med en framgångsrik karriär.
”Hon gjorde tydligt att man kan delegera och ta hjälp. Hon berättade att hon och hennes man hade gjort en lista för allt som skulle göras hemma. Sedan delade de på det viktiga, föräldraskapet, för att sedan outsourca resten dvs de delar av familjelivet som inte är nödvändiga att just vi gör. Det var kostnadsmässigt tufft beslut då, men något som både gett lycka och bra karriärmöjligheter framåt. Det här tipset har jag senare gett till många andra som jag vet har följt samma råd.”

Så under åren när karriärerna tog form för Lisa Gunnarsson och hennes man köpte de mycket av service- och hushållstjänster. Semestrar, fin bil och fint hus fick vänta.
”Louise Julian lärde mig att man kan göra allt, men inte samtidigt. Hon fick mig också att inse hur man leder sig själv. Det där självledarskapet var viktigt och värdefullt att få från en annan kvinna som också var chef. En annan viktig faktor är ekonomiskt mandat. Utvecklingen med mer kvinnlig beslutsmässighet är avgörande för jämställdheten i arbetslivet och kommer att jämna ut könsbalansen hos chefer och ledare i framtiden”, säger Lisa Gunnarsson.

Bodil Sidén, Uber. Foto: Martina HuberBodil Sidén har en kvinnlig chef som hon gärna vill berätta om.
”Anna Charlotta Johansson, som var presschef på Moderaterna när jag jobbade där som pressekreterare. Hon lärde mig att hitta min kärna. Hon kunde vara ganska hård, men mig skyddade hon lite. Hon såg också att det var viktigt för mig att få vara fri och inte bli mikrostyrd.”

”Jag lärde mig mycket skills från henne. Jag kan bli förbannad på prat om att man måste ’våga misslyckas’ – jag vill ju ha hjälp med hur jag lyckas! Det fick jag från henne.”

Karriären i politiken innebar mycket press och ständig tillgänglighet. Bodil Sidén sov med mobiltelefonen på kudden. En händelse har stannat kvar från tiden på Moderaterna.
”Jag jobbade supermycket, galopperade på. En dag skulle jag ha ett föredrag för moderaternas riksdagsgrupp på 84 personer. Men så blev det bara svart, jag fick en panikattack, där i Andrakammarsalen. Anna Charlotta skällde inte och förstod vad som hänt. Hon tog in mig i ett rum och frågade hur jag mådde. Senare tvingade hon mig att prioritera bättre.”

”Hon var både varm och en doer, mycket så som jag skulle vilja vara själv. Hon har låtit mig formas, utan att bli en isdrottning. Med henne kunde jag levla som en Pokémon.”
Utvecklas till att bli starkare och kraftfullare, men med kärnan och det karaktäristiska kvar.

Av berättelserna och av samtalet som följer här i sofforna går det att se en röd tråd. Chefer som ser personen, som själva kan visa sig sårbara, som ställer krav samtidigt som de backar upp och som ovillkorligt delar med sig av all sin kompetens och erfarenhet – det tycks vara bränslet som fick Amelia Adamos, Lisa Gunnarsons och Bodil Sidéns superkarriärer att ta fart.
”Alla yngre borde ha rätt till en mentor. Jag har haft mentorer och jag är mentor, ibland ganska hård. Men att ge tid och lägga energi på det är otroligt värdefullt”, säger Bodil Sidén.

Att som kvinna få den skjutsen av en kvinnlig chef ger en extra dimension, både för identifikationen och genom att ge en känsla av mer tillgänglighet och närhet. Detta är så viktigt, speciellt i branscher där kvinnor traditionellt inte tagit plats som i till exempel tech.
”Jag brukar lyssna på Karriärpodden, där de har intervjuat ett 100-tal kvinnliga ledare. Och det går att se saker de har gemensamt. Alla har de haft en sponsor, någon som knuffat lite på dem i ett par skeden av livet. Många har också vågat ta steget, vågat slänga iväg den där ansökan som förändrar allt. Och så är ett övervägande antal storasystrar och några småsyskon”, konstaterar Lisa Gunnarsson.

Bodil Sidén menar att kvinnliga chefer ger hopp.
”Att de finns där gör att man känner att man själv har något där att göra. Ubers senaste förändring med fler kvinnor i högsta toppen, Liane Hornsey, Rachel Holt, Bozoma Saint John och Jill Hazelbaker, inspirerar enormt.”

”Det kanske är det viktigaste vi gör som kvinnliga chefer – att vara förebilder för världens nästa kvinnliga chefer”, säger Lisa Gunnarsson.

Text: Malin Kaldo
Foto: Martina Huber

Nu lanserar LinkedIn Career Advice, ett verktyg som matchar LinkedIns medlemmar med varandra för mentorskap. Oavsett om du behöver vägledning i karriären, ska byta till en ny bransch eller behöver råd för ett projekt du jobbar på, kan Career Advice hjälpa dig att hitta- och komma i kontakt med personer som kan hjälpa dig framåt. Läs mer här

startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
lisa_lindstrom_1200-2
Mångfald

Lisa Lindström: ”Med henne tänker jag alltid större”

Lisa Lindström, hyllad och prisad vd på Doberman, har haft en enda kvinnlig chef under karriären. Tur att det var den bästa. ”Hon är brutalt uppriktig och ger mig motstånd”, säger hon om Eva Swartz Grimaldi.
sissela
Mångfald

Sissela Kyle: ”Tack Gun, du var störtskön!”

För skådespelaren, komikern och teaterchefen Sissela Kyle finns en kvinnlig chef som betytt massor för henne. ”Hennes integritet parad med vänlig nyfikenhet var så inspirerande”, säger hon om skådespelaren och regissören Gun Arvidsson, som avled 2004.
petter-hav1-2
Mångfald

Petter Stordalen: ”Utan dig hade jag varit slutkörd”

De gav sig ut i det okända tillsammans. Nu vill norske hotellkungen och Chefs krönikör Petter Stordalen hylla den modiga kvinna som vågade satsa allt. ”Tack för ditt mod att lämna det trygga!”
Amanda Lundeteg och Michaëla Berglund (collage)
Mångfald

Amanda Lundeteg: ”Hennes fråga chockade mig”

Amanda Lundeteg, vd på Allbright, gick från att vara praktikant till vd på ett år. Stödet från en kvinnlig chef gjorde hela skillnaden.
alice
Mångfald

Alice Bah Kuhnke: ”Hon gjorde mig okrossbar”

Det har stormat kring kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Tur då att Eva Swartz Grimaldi, styrelseledamot och utredare verksam inom kultur- och media, har gjort henne starkare än stål.
linda1
Mångfald

Linda Waxin: ”Hennes tro blev avgörande”

Rätt chef blev nyckeln till utveckling för Linda Waxins stjärnkarriär i pr-branschen. ”Hon visade hur man kan växa megasnabbt, med stöd och tillit från en ledare.”
suadd
Mångfald

Suad Ali: ”Lärde mig att inte kompromissa”

Chefs krönikör Suad Ali har ett tydligt utstakat mål, att bli FN:s första kvinnliga generalsekreterare. Hennes viktigaste stöd är Anna Carin Thomer, kansliråd på Miljödepartementet.