cajsa_kaarme

Ställ frågan som minskar sjukskrivningar bland kollegor

Hur vi mår under en arbetsvecka går upp och ner. Men märker du att en kollega mår allt sämre är det viktigt att agera.
”Det kan vara svårt att prata om hur vi mår, men att våga fråga är viktigt”, säger Cajsa Kaarme, hälso- och rehabvägledare.

När vi arbetar hemma kan det vara extra svårt att fånga upp tecken på att någon mår dåligt. Som chef eller kollega kan man märka det genom att någon i teamet verkar sliten och trött, personen kanske inte är med i det sociala på samma sätt, eller presterar sämre i arbetet.
”Mår man inte bra så presterar man sämre – tankarna finns på ett annat håll helt enkelt”, säger Cajsa Kaarme, hälso- och rehabvägledare på Sophiahemmet Rehab Center som har ett samarbete med Skandia.

Svenskarnas största hälsoutmaningar

1 av 3 svenskar upplever oro för sin hälsa. Det visar en färsk undersökning gjord av Novus på uppdrag av Skandia.
De största livsstils- och hälsoutmaningarna är bristen på motion och rörelse (37%), följt av stress (27%) och sömn (24%).
Undersökningen är baserad på 1 016 intervjuer mellan 15-21 oktober 2020.

Till Skandias Hälsosluss kan alla som har tjänstepension med hälsoförsäkring hos Skandia ringa för att få hjälp och tidigt stöd, för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Den som ringer får kontakt med en hälso- och rehabvägledare på Sophiahemmet Rehab Center.
”Om en medarbetare medger det så kan du som chef dessutom få stöd via Skandias Hälsosluss kring hur du kan stötta medarbetaren till en långsiktigt hållbar arbetssituation”, säger Cajsa Kaarme.

Hur är läget?... Egentligen?

Skandia vill hjälpa dig och dina medarbetare att må bättre, innan någon blir sjuk. Därför har de en hälsoförsäkring i sitt tjänstepensionserbjudande. Det har lett till att Skandia tillsammans med sina kunder mer än halverat sjukskrivningarna. En win-win-win för dig, ditt jobb och samhället vi alla lever i.

Så fungerar hälsoförsäkringen

Cajsa Kaarme menar att det är viktigt som chef att vara lyhörd och se tidiga tecken på ohälsa.
”När många jobbar på distans kan det vara svårare att upptäcka det. Därför är det viktigt att ta sig tid för videosamtal och inte bara fokusera på arbetet när man väl samtalar”, säger hon.

Tre tips till dig som chef

  1. Prioritera medarbetarnas välmående. Mår de bra presterar de bättre och du minskar risken för sjukskrivningar. I det dagliga stämmer chefen ofta av hur det går med arbetet. Då gäller det att också ta sig tid och fråga ”hur mår du” och vara lite modig och stanna kvar i det samtalet.
  2. Skapa en kultur där medarbetarna har respekt och tillit för varandra. Då känner man sig trygg i att berätta om något är svårt och man vågar fråga en kollega som inte verkar må så bra.
  3. Se till att ni har tid att vara sociala med varandra, fika ihop eller gör något annat roligt som bygger relationen.

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Skandia.

Skandia är ett ledande pensionsbolag som tar ansvar.  De erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att kunderna ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. De erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för kunder genom sin rådgivning.

Läs mer

Distansjobb gör det svårare att uppmärksamma farlig stress.
Annonssamarbete: Skandia

10 signaler på farlig chefstress

”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp när de känner igen varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg.

kompass-2
Annonssamarbete: Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Pensionen blir din framtida lön – så börja bry dig om den redan idag.
Annonssamarbete: Skandia

Så här säkrar du din framtida lön

Bli en vinnare genom att börja påverka din framtida lön – din pension – redan idag. "Det är ofta extra viktigt för chefer", säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia. Så här säkrar du framtidslönen du behöver.
Björn Frantzén
Ledarskap

Stjärnkocken om tuffa ledarskapsskolan: ”Man blir hjärntvättad”

I köken på europeiska stjärnkrogar upplevde kocken Björn Frantzén ledarskapets mörka baksida. I sin första poddintervju någonsin berättar han om knivskärningar, brännmärken, droger och omänskliga arbetsförhållanden.
martinlundstedtanna
Ledarskap

Volvos vd: ”Du kan aldrig lura dina medarbetare”

I sin allra första långa poddintervju någonsin berättar Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt om vad han lärt sig som ledare under krisen.

cissipatrikhofbauer1
Ledarskap

Svenska Spels vd: ”Nu förändras ledarskapet i grunden”

Möt Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer i det nya avsnittet av Chef Dilemma.

Maria Mindhammar, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, intervjuas av Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef
Karriär

Arbetsförmedlingens generaldirektör: ”Mitt jobb är att röja hinder”

Från ett exceptionellt svårt läge – rakt in i en global pandemi. Maria Mindhammars första tid som generaldirektör för Arbetsförmedlingen har helt saknat krockkuddar.
sweco
Teamutveckling

Swecos vd: Vi har ett recept på framgång

Vill du fånga Swecos vd Åsa Bergmans intresse, så säg något udda. ”Då blir jag väldigt intresserad och tänker: vad är det jag inte har förstått?”, säger hon i nya avsnittet av podden Chef Dilemma.