Chefer är nyckelpersoner för att öka engagemang och effektivitet på jobbet.
Chefer är nyckelpersoner för att öka engagemang och effektivitet på jobbet.

Så viktig är chefen för att skapa engagemang – här är siffrorna

Vi visste att chefer är viktiga. Men att de är SÅ viktiga?!
En ny svensk rapport visar hur chefer kan få engagemang och effektivitet att skjuta fart.
”Små förändringar i ledarskapet gör stor skillnad”, säger hr-specialisten Lilian Ekelin och tipsar om vad som är viktigt att tänka på.

När Gallup för ett par år sedan gjorde en stor global undersökning kring medarbetares prestationer, så visade det sig att endast 14 procent av svenskarna är engagerade på jobbet. De låga siffrorna känns igen hos &frankly, ett företag som i realtid mäter engagemang och välmående. Verktyget används av över 12 000 svenska chefer.
”Det här går igen i vår data också. Här finns en oerhört stor potential att förlösa”, säger Lilian Ekelin, hr-specialist på &frankly.

 I den nya rapporten Employee Engagement 2020 har &frankly samlat och analyserat unik data under ett år för att djupare kartlägga hur ledarskapet påverkar engagemang. En sak är extra tydlig.
”Vårt engagemang på jobbet startar i ledarskapet. Chefer har en otroligt viktig roll. Du som chef är en väldigt viktig person för att engagera dina medarbetare.”

7 drivkrafter bakom engagemang

Ledarskapet är en av sju drivkrafter som enligt forskning ligger till grund för engagemang på jobbet och som &frankly utgår från i sitt verktyg för att mäta och öka engagemang på arbetsplatsen.

Ledarskap – Styrkan hos närmaste chef och förtroende för ledningen.
Riktning – En tro på och förståelse för organisationens mål och värderingar.
Utveckling – Uppfyllelse med nuvarande arbetsuppgifter och utvecklingsmöjligheter.
Stolthet – Känslan du har inför att vara associerad med organisationen.
Bekräftelse – En känsla av att vara uppskattad.
Samarbete – En stark laganda och ett fungerande samarbete.
Välmående – Arbetsförhållanden som erbjuder en hållbar och hälsosam arbetsmiljö.

”I rapporten lägger vi fokus på hur ledarskapet påverkar de övriga sex drivkrafterna bakom engagemang. Det syns jättetydligt att det är en nyckelfaktor”, säger Lilian Ekelin.

Webinar: Lär dig öka medarbetares engagemang

 I webinaret 12 juni går &frankly igenom de faktorer du som ledare måste fokusera på för att öka engagemang i din organisation och i ditt team. 

Anmäl dig här

Frågan: ”Skulle du rekommendera din chef till en vän?”, är en viktig temperaturmätare i rapporten. 13 procent svarar nej på det.
Av rapporten går det att utläsa att ledarskapet har en väldigt stark påverkan på engagemanget.
”En av de saker vi ser är att chefen har en viktig roll i att säkra att medarbetare upplever att deras kompetens används på bästa sätt”, säger Lilian Ekelin.

Av de som inte är nöjda med sin chef så är det hela 63 procent som menar att företaget de jobbar för inte använder deras kompetens på bästa sätt. Bland alla som svarat är den siffran 27 procent.
”Det får en enormt stor påverkan när det uppfattas som att chefer inte ger medarbetarna möjlighet att utvecklas och använda sin fulla potential.”

Lilian Ekelin ser flera olika förklaringar till varför det blir så.
Det är lätt att underskatta det arbete som behövs för att effektivt ta tillvara medarbetares kompetens. Detta är inget som kommer av sig själv. Men här behöver chefen lägga tid och fokus på att ge relevanta och utmanande arbetsuppgifter till medarbetare och ha koll på vem som är bäst lämpad för vilka uppgifter. Visa sedan förtroende och ge handlingsutrymme”, råder hon.

Läs mer i rapporten Employee Engagement 2020 med data och analyser över ledarskapets inverkan på medarbetarengagemanget.

Hämta rapporten

Missnöje med chefen betyder inte att det behöver vara fel på chefens ledarskap, påminner Lilian Ekelin.
”Organisationer behöver satsa på att stötta cheferna och ge dem rätt förutsättningar. Ledarskap och engagemang måste upp högt på agendan. Chefer behöver ett ramverk och verktyg för att utveckla sitt ledarskap och engagemang. Annars får det stora konsekvenser”, varnar hon och nämner ökad personalomsättning och sjukfrånvaro på minuskontot.
Lönsamheten tar också stryk.
”Engagerade medarbetare är 22 procent mer effektiva”, säger hon. 

Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber

Läs också: 7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

En annan fråga i rapporten handlar om att känna sig värdefull på jobbet. 22 procent av alla medarbetare uppger att de inte gör det. Bland dem som inte kan rekommendera sin chef är den siffran hela 58 procent.
”Att inte känna sig värdefull får dramatiska konsekvenser, både på individnivå och för organisationen”, konstaterar Lilian Ekelin.
Hon förklarar att det till stor del handlar om att bli sedd.
”Det är lätt att ta bra prestationer för givet, kanske särskilt hos mer seniora och erfarna medarbetare. Men alla gillar att bli uppmärksammade.”

Att chefen ensam ska tillgodose alla medarbetares behov av feedback fungerar inte.
”Skapa en medarbetardriven bekräftelsekultur, där det inte bara är chefen som ska ge och ta emot feedback.”

Chefer behöver kontinuerligt lyfta fram de bra prestationer som görs och hitta strukturer för feedback i vardagen – i möten, internkommunikation och när man ses i förbifarten på jobbet. Feedback och bekräftelse är extra viktigt för de som jobbar på distans, något som under coronakrisen har blivit mångas nya vardag.

Så fungerar &frankly

Caroline Fjellner, vd &frankly

Med &frankly kan chefer, HR och ledning mäta, förstå och agera på feedback data från medarbetarna som levereras i realtid för att öka engagemang.

Just nu kan du testa att göra en frågepuls kostnadsfritt i 14 dagar.

Testa här

Lilian Ekelin påminner om att chefer också är medarbetare och behöver få känna att deras kompetens används på bästa sätt och att de får bekräftelse.
”Lyft fram cheferna och ge dem verktyg att utveckla det här, hos sig själva och medarbetarna. Chefer har en sån enorm påverkan. Det blir årets mest lönsamma projekt!”

Med ett ramverk, rutiner och en struktur för att jobba med engagemang blir det tydligt var fokus behöver riktas. Vad behöver jag som chef jobba med? Var står vi som team?
”Fråga ditt team om det här. Hitta lösningar tillsammans. Redan där tar du tillvara teamets kompetens och bekräftar att de är viktiga. Redan där har du börjat jobba med viktiga frågor som bygger engagemang.”

Det viktiga är att komma igång, att börja testa och se vad det får för effekt.
”De små förändringarna leder fram till de stora. Vad kan jag göra idag för att medarbetare ska känna sig sedda, för att använda deras kompetens rätt?”

Du hittar fler insikter och data kring hur ledarskapet påverkar engagemang i rapporten Employee Engagement 2020. Ladda ned den helt kostnadsfritt.

Till rapporten Employee Engagement 2020

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och &frankly.

12 000 chefer och över 100 000 användare använder &frankly för att öka engagemanget i sina team.
Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.

Skapa ett eget konto redan idag, bjud in ett par medlemmar i teamet och testa &frankly tillsammans kostnadsfritt i 14 dagar.
Sedan kan du bestämma dig om du vill fortsätta och då betala månad för månad.

Via Chef får du en månad utan kostnad på erbjudandet för Teams. Ange koden Chef30 när du startar ditt abonnemang efter provperioden. (Rabattkoden är giltig till 30 juni 2020).

Testa &frankly här!

Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

Nu börjar effekterna märkas – så här mår medarbetare i coronakrisen.
Arbetsmiljö

Nya siffrorna: Så mår dina medarbetare just nu

Stor oro, kraftigt ökande ensamhet och otydliga förväntningar – det är några saker som chefer nu behöver hjälpa medarbetare att hantera i coronakrisen.

Viktoria Lindhé på &frankly hjälper chefer reda ut samarbetstrassel. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: &frankly

6 frågor som hjälper chefen lösa samarbetsproblem

Samarbetsförmågan kan lyfta eller sänka ditt team. Och dig som chef. Chefer som tidigt tar tag i gnissel når bättre resultat – och blir mer uppskattade för sitt ledarskap. Så här tar du bäst tag i samarbetsproblem.
Nå årets mål genom att ställa rätt frågor och ta fyra steg, tipsar Viktoria Lindhé på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete: &frankly

Så når du affärsmålen ihop med ditt team

Nytt år. Nya mål. Chefer som involverar och följer upp hur medarbetarna upplever målen lyckas oftare.
Här är fyra steg som tar ditt team från mål till verklighet.

Kvinna som har händerna vid tinningarna
Ledarskap

Forskning: Övermäktiga krav får chefer att sluta

Chefsuppdraget har svällt och kraven blivit övermäktiga, menar Linda Corin, doktor i arbetsvetenskap, som studerat anledningen till att chefer i offentlig sektor slutar på sina jobb.
fiskare_rityta-1
Motivation

De har ersatt pendlingstiden med fiske, cykling – och trumspel

På mjukvaruföretaget Eyevinn Technology uppmanas medarbetarna att ersätta den tid de vanligtvis pendlar med en aktivitet de gillar. Och deltagarna i ”The commute challenge” har varit precis så kreativa som utvecklingschef Jonas Rydholm Birmé hoppades.
Foto av Ann-Sofi Reichhuber, en hand håller en mobiltelefon med en av uppgifterna från poängjakten.
Motivation

Poängjakt med app motiverar

Efter flera månaders distansarbete gjuter Svensk Exportkredit ny energi i medarbetarna med hjälp av poängjakt i en app.
wordpress-selectedimage
Chefbok

”Alltid relevant”, Ann Hellenius och Per Mosseby

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? Gamla sanningar inom ledarskap håller inte längre i dagens rekordsnabba utveckling. Här guidar digitaliseringsexperterna Ann Hellenius och Per Mosseby dig som chef till vad som krävs för att förbli relevant.
Tre chefer i kontorskläder i startposition på löparbana. Skylt som pekar mot Hösten 2020.
Motivation

Nu är cheferna på hugget – och peppade för nystart

Efter en vår av karantän, kris och distansarbete skulle man kunna vänta sig trötta och omotiverade chefer. Men närmare tre fjärdedelar känner sig peppade för nystart, visar Chefs undersökning.
Kvinna i blått som har superhjälte-skugga
Motivation

10 tips för att motivera dina medarbetare

Du som ledare och chef kan få dina medarbetare att hitta sin egen blixtrande motivation – och därmed utnyttja hela sina potential.
spritmuseum1800
Ledarskap

”Förlåt, jag är museichef egentligen!”

På Spritmuseum i Stockholm får cheferna rycka in i kassa, disk och servis sedan medarbetarskaran krympt med en tredjedel. ”Ett sätt att ta sig igenom en svår period”, säger museichefen Ingrid Leffler.

Greta Thunberg, Micael Bydén, Mona Sahlin
Ledarskap

Cheferna och ledarna som sommarpratar i år

Årets sommarpratare i P1 är presenterade, och inleder gör Greta Thunberg – som yngsta sommarvärd någonsin. Men även många andra chefer och ledare finns med på listan.