truecaller-2
Appföretaget Truecaller lever med den ständiga bristen på duktiga ingenjörer. Lösningen har blivit att rekrytera utomlands – något rekryterare Peter Bånkestad och hr-chef Anna Fredrixon blivit experter på. Foto: Martina Huber

När Sverige inte räcker till – så hittar du talanger utomlands

Konkurrensen om duktiga ingenjörer är stenhård. Framgångsrika app-bolaget Truecaller har blivit experter på att rekrytera globalt – för att få topptalangerna de behöver.

Pingisbord, saccosäckar och läskkyl. Utvecklare med laptops i knät i soffor lite här och var. Hos Truecaller kan man enkelt checka av flera klassiska startup-attribut.
Det svenska bolaget bakom telefonappen som förra året blev Indiens tredje mest använda, växer så att det knakar. De har nu både tagit över iZettles tidigare lokaler och det som en gång i tiden var Prins Daniels gym.

Ytterligare ett kännetecken för tech-tunga bolag finns hos Truecaller – den ständiga bristen på ingenjörer.
Hr-chef Anna Fredrixon har i stort sett gett upp letandet på hemmaplan.
”Vi rekryterar globalt, mest utanför Sverige. Vi rekrytera inte många juniora och nyutbildade, det är vi inte tillräckligt stora för än, utan vi tar in utvecklare som är mer seniora och erfarna. Då finns det inte tillräckligt stort utbud enbart i Sverige”, konstaterar hon.

Både hon och Truecallers heltidsrekryterare Peter Bånkestad har vässat sin internationella rekryteringskompetens och förmågan att locka gruppen globala tech-nomader. Bolaget har väl utarbetade rutiner för att så smidigt som möjligt göra nyanställda hemmastadda.
”Vi hjälper till med migrationsverket, arbetstillstånd, att ordna personnummer, bank, boende… Här hos oss har vi ju också många personer som redan har gjort den här resan och som kan erbjuda hjälp och erfarenhet från sina upplevelser”, berättar Anna Fredrixon.

”Företagskultur och processer sätter vi utifrån hur vi vill ha det, inte utifrån att vi är flera olika nationaliteter”, säger Anna Fredrixon, hr-chef på appföretaget Truecaller.

Foto: Martina Huber

Det finns 30 nationaliteter bland de 85 anställda.
”Det går snabbt att hitta in i kulturen på Truecaller. Som utländsk är du ju normen här. Företagskultur och processer sätter vi utifrån hur vi vill ha det, inte utifrån att vi är flera olika nationaliteter.”

Varje ny rekrytering ger ett nytt nätverk.
”Vi har ett helt gäng medarbetare från Makedonien som har hittat varandra”, säger Peter Bånkestad.
Anställda bidrar också med kunskap om vilka företag som har gott renommé lokalt och som kan vara möjliga att rekrytera ifrån.

Peter Bånkestad söker dessutom ständigt ingenjörstalanger på tech meatups och i utvecklares communities som GitHub och forum som Stack Overflow.

4 tips för rekrytering utomlands

Truecallers rekryterare Peter Bånkestad har några råd för dig som letar kompetens utomlands:

Ta reda på var kompetensen finns. Var finns företagen i branschen med rätt kompetens för er?
Välj rätt strategi. Headhunting är resurskrävande men kan ge stor utdelning. Vi får 20-30 procent av våra rekryteringar genom jobbannonser,  resten är genom rekommendationer och headhunting, främst då via LinkedIn.
Tänk på hur du profilerar dig. Om du inte har närvaro på LinkedIn behöver du gå in och reagera på uppdateringar, connecta, bygga nätverk och jobba på din egen och företagets profil.
Prova dig fram. Testa, får du gensvar på dina kontaktförsök på LinkedIn?

Efter ett hett kandidattips börjar research och bearbetning. Duktiga ingenjörer får flera jobbförslag i veckan, så Peter Bånkestad ser till att vara väl förberedd när han tar den första kontakten på LinkedIn, för att kunna vara konkret och tydlig om varför just den personens kompetens är intressant.
”Jag tittar på vilken typ av bolag de kan vara intresserade av – är det stora corporate-jätten eller en mindre startup som lockar? Ser man på vad de följer för företag på LinkedIn brukar man förstå vad de dras till.”
Får han sedan igång en kommunikation gäller det att vara påläst och ha snabba svar på frågor.
”Jag är personalvetare i grunden, men har lärt mig allt det tekniska. Det lönar sig att göra hemläxan. Var ordentligt påläst på området och kring de roller du ska rekrytera. Du ska kunna svara på frågor direkt om tekniska saker.”

Företagskulturen ska märkas redan i första kontakten.
”Vi är ett ganska platt företag, som använder informell kommunikation. Indiska företag är mer: ´Greetings from India´ och ´Dear sir´, ´Dear Madam´. Vi kommunicerar på ett sätt som speglar oss. Och om de vill bli kallade sir är de antagligen ändå inte intresserade av ett företag och en kultur som vår”, säger Peter Bånkestad.

Truecaller konkurrerar om kandidater med välkända jättebolag.
”Vi brukar trycka på att vi är lite underdog. Här är du en av 85, inte en av 5000. Det du gör räknas och sätter avtryck. När vi anställer till vårt analytics team kan vi fresta med data från 250 miljoner användare. Få företag i Sverige har den mängden data”, säger Anna Fredrixon.
Andra fördelar de brukar föra fram är att de är värderingsstyrda och använder många tekniker som andra bolag ännu inte har börjat använda.

”Jag är personalvetare i grunden, men har lärt mig allt det tekniska för rekryteringen här”, säger rekryterare Peter Bånkestad på Truecaller.

Foto: Martina Huber

Peter Bånkestad lägger också mycket tid på Truecallers företagssida på LinkedIn, som är företagets rekryteringsansikte utåt.
”Här berättar vi vad som händer hos oss. Innehållet ska uppskattas av ingenjörer och handlar om som händer med produkten, teknologin som används – det är väldigt nischat.”
Medarbetare uppmuntras också att jobba med sina LinkedIn-profiler.
”Det drar till sig fler. Om de medarbetare man har är kompetenta drar det till sig fler kompetenta. Att tänka att de blir snodda om de ser bra ut på LinkedIn är bara kontraproduktivt”, säger Anna Fredrixon.

Den redan tuffa uppgiften att rekrytera global kompetens har blivit ännu tuffare. Förändringarna i svensk migrationslagstiftning sätter allt oftare käppar i hjulet.
”Vi har märkt stor skillnad de senaste två åren. Folk utvisas av tekniska fel. Ingenjörer i andra länder snappar upp att det här är ett problem i Sverige. Det blir ett orosmoment och är inte bra när valet står mellan London, Berlin och Stockholm”, säger Anna Fredrixon.
”Jag har sett varningar i tech-forum: ´Warning do not move to Sweden, they will throw you out.´”, berättar Peter Bånkestad.

Text: Malin Kaldo

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

Konflikthantering

Vd ryckte ut mitt i natten – räddade utelåsta resenärer

Utelåsta och irriterade. Ett 30-tal resenärer kom inte in till parkeringen på Ängelholms flygplats efter en mardrömsresa. Då ryckte flygplatsens vd ut som en räddande ängel – mitt i natten.
Sponsrat Chef + Telenor Företag

Workfulness — chefens nya priofråga

Ineffektiva möten, ständig stress och svårt att fokusera på komplicerade arbetsuppgifter. Våra jobbhjärnor kokar. Dags för chefen att satsa på Workfulness.
Hälsa

Får extra semester – om de tränar

Friskvårdsbidrag, massage på jobbet och fruktkorgar. Trots flera hälsoinsatser ökade sjukfrånvaron på det kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås. Nu får de anställda mer semester om de tränar – ett sätt för att minska stressen.

Rekrytering

Personalen flydde – då infördes ny succémetod

Åtta av tio kommuner har brist på socialsekreterare, som säger upp sig i hundratal på grund av tuff arbetsbelastning. I Umeå har man bromsat personalflykten genom bättre stöd och effektivare organisation.
Beslutsfattande

6 ledarmissar som fällde Ubers vd

Först tog han en paus. Sedan fick han sparken. Ubers vd Travis Kalanick stod för ett par skandaler som till slut fällde honom. Här är sex ledarmissar han gjorde – som du kan undvika.

Metodbanken

Testa dig: Hur bra ledare är du?

Chef har kokat ned 20 års erfarenhet av ledarskap till 9 punkter. I vårt test kan du se hur du levererar och bjuda in andra att ge feedback.

Sponsrat Chef + SBS Executive MBA

Receptet: Så blir du en hållbar chef

Chefer som kan hållbarhet är en viktig pusselbit som ofta saknas.
Lägg hela pusslet. Ta stegen som behövs – för att lära dig leda hållbart.

Arbetsmiljö

4 sätt: Så hanterar du gnällspikar

Gnäll kan döda energin på jobbet. Men som chef kan du med rätt metod få stopp på gnället och vända spiralen till något positivt.
Om chef

Välkommen till nya Chef.se

Nu blir det ännu roligare att vara chef! På nya Chef.se får du alla genvägar, tjänster, verktyg och mallar du behöver för att ta dig vidare i jobbvardagen – och i karriären. Här är de största nyheterna.
Krönikor

Cissi Elwin: Fixa sexet!

”Närhet, ömhet, kärlek och sex inte är en lyx utan rent livsnödvändigt för att vi ska må bra”, skriver Cissi Elwin i sin senaste krönika.

Karriär

Toppcheferna som tjänar bäst – hela listan

Två av de tre myndighetscheferna med högst månadslön är kvinnor. Men längre ner på topplistan är det desto fler män, visar en genomgång av Sveriges Radio.
Hälsa

Så mycket sex har svenska chefer

Ett bra sexliv kan göra dig till en bättre chef, menar experterna. Närhet och goda relationer gynnar flera ledarförmågor och reducerar stress. Och cheferna har oväntat mycket sex, visar Chefs undersökning.

Hälsa

5 tips: Sluta småmejla – och få en bättre semester

Nu är det billigare att surfa i EU. Det gör det även enklare att läsa jobbmejlen på semestern – oavsett var du befinner dig. Här är 7 tips för att skapa struktur och därmed vara mer ledig under ledigheten.
Experterna

”Får alltid stå i skuggan – dags att byta jobb?”

Katarina drunknar i arbete samtidigt som en överordnad tar åt sig äran för hennes arbete. Nu får hon hjälp av Chefs expert för att lösa situationen.
Konflikthantering

5 ledarlektioner från sparkade FBI-chefen

James Comey åkte ut med huvudet före. Inför öppen ridå fick FBI-chefen sparken av den nytillträdde presidenten Donald Trump. Här är fem saker vi kan lära av Comeys ledarskap.

Kommunikation

4 tips: Så blir du ett proffs på mingel

Mingelparty och en möjlighet att knyta helt nya kontakter. Ändå är det vanligt att ställa sig vid personer man redan känner för att känna trygghet. Här är fyra tips för att bli bättre på att mingla.