Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Åldersdiskrimineringen i arbetslivet ökar och har blivit ett samhällsproblem. Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas.
”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Åldersdiskriminering, eller ålderism, är en utbredd diskrimineringsform i arbetslivet som ökar. Också chefer drabbas. Nästan varannan chef har blivit missgynnad på grund av ålder i arbetslivet, visar en undersökning av Chef.
Där framgår också att ålderism gör att chefer bromsar sig själva och sin karriär när de tycker att de har ”fel” ålder. Tre av tio chefer har avstått från att söka ett jobb på grund av sin ålder.

En rapport från Skandia visar också att det finns gott om fördomsfulla attityder mot yrkesarbetande äldre. Ålderismen är utbredd och kommer med en stor prislapp för den som drabbas.
”Forskning tyder på att produktiviteten bevaras långt upp i åldrarna, och till och med ökar hos akademiker i takt med åldern. Trots det finns tyvärr en utbredd bild av äldre som förändringsobenägna teknikskeptiker som har svårt att lära nytt. När ålderismen leder till att de som vill och kan jobba längre inte får göra det blir detta ett samhällsproblem. Ett samhällsproblem som dessutom sänker pensionerna ytterligare”, säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

”Vi kan givetvis hoppas på och arbeta för en attitydförändring, men i väntan på en sådan bör var och en medvetet hålla sig à jour med utvecklingen i sitt yrke och på arbetsmarknaden. Genom att ha ett eget pensionssparade utöver tjänstepensionen kan man dessutom ge sig själv en krockkudde för framtiden”, säger han.

I webbinariet Chef Agenda lyfter Mattias Munter det ohållbara i situationen, eftersom Sveriges ekonomiska utveckling och kompetensförsörjning bygger på att fler har längre arbetsliv än tidigare.
WHO har också i en rapport kallat ålderismen för en global utmaning

Ny talkshow: Full fart framåt

På skandia.se kan du ta del av talkshowen Full fart framåt där kända svenskar som Amelia Adamo, Leif Mannerström och Carin Götblad med flera berättar om sina erfarenheter av ålderism

Läs mer om Full fart framåt

Ett långt yrkesliv är också en förutsättning för en bra pension. Den ekvationen går inte ihop när medarbetare och chefer diskrimineras på arbetsmarknaden och vi börjar anses passé redan vid 45. Samtidigt som forskning visar att det är efter 40 som vi är som allra mest produktiva på jobbet.

”Karriären och arbetslivet ska bygga upp resurserna för att kunna gå i pension. Allt fokus på att jobba längre har sin grund i att hitta en balans mellan antalet år i arbete och antalet år som pensionär. Ålderismen blir en motkraft mot den ambitionen och kostar både samhället och individen pengar”, säger Mattias Munter.

”Om vi inte tar tillvara drivkrafter och erfarenheter från alla som vill och kan bidra, så blir det ett samhällsproblem. Vi kommer att tappa mark i förhållande till andra länder.”

En äldre kvinna i samtal på ett kontor. Och en bild på John Mellkvist.

Läs också: ”Svensk mentalitet bakom ålderism”

Om ålderism leder till att fler väljer att gå i pension tidigare än man egentligen vill blir det en förlustaffär på flera nivåer. Mattias Munter och Skandia har räknat på vad åldersdiskrimineringen på jobbet kostar individen.
”För varje år som du tidigarelägger din pension så handlar det om 6-10 procents lägre månadsinkomst. Det blir snabbt stora belopp och handlar om tusenlappar varje månad i utebliven pension.”

”Om vi aggregerar det till samhällsnivå så får vi en större samhällsutmaning och kanske ett ännu större tryck på att pensionerna ska kosta mer för alla skattebetalare i stället, att vi behöver ta notan där.”
Det gör att ålderism i förlängningen blir en minusaffär för alla.

Så undviker du att drabbas av ålderism

Chefer och ledare har ett ansvar för andras karriär och utveckling och för att arbeta mot ålderism i arbetslivet med hjälp av ett åldersmedvetet ledarskap.
Dessutom behöver chefer se till att inte själva drabbas av åldersdiskriminering.
Här är ett par tips till chefer från Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia:

  1. Spara till en pensionsbuffert.
    På så sätt tar du höjd för oförutsedda karriärsstopp och kan minska kostnaden för en tidig pension.
  1. Behåll nyfikenheten
    Genom att ständigt utvecklas så ger du dig själv de bästa förutsättningarna för en lång karriär och därmed också en bra pension.

Se webbinariet Chef Agenda om ålderism

Text: Malin Kaldo

Denna text är ett annonssamarbete mellan Chefs innehållsstudio och Skandia.

Skandia är ett ledande pensionsbolag som tar ansvar.  De erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att kunderna ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. De erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för kunder genom sin rådgivning.

Läs mer

cajsa_kaarme
Annonssamarbete: Skandia

Ställ frågan som minskar sjukskrivningar bland kollegor

Hur vi mår under en arbetsvecka går upp och ner. Men märker du att en kollega mår allt sämre är det viktigt att agera. "Det kan vara svårt att prata om hur vi mår, men att våga fråga är viktigt", säger Cajsa Kaarme, hälso- och rehabvägledare.
kompass-2
Annonssamarbete: Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Pensionen blir din framtida lön – så börja bry dig om den redan idag.
Annonssamarbete: Skandia

Så här säkrar du din framtida lön

Bli en vinnare genom att börja påverka din framtida lön – din pension – redan idag. "Det är ofta extra viktigt för chefer", säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia. Så här säkrar du framtidslönen du behöver.
skandia_3
Annonssamarbete: Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Jan Carlzon.
Karriär

Jan Carlzon: ”Självledarskap var något jag missade”

Information räcker inte. En ledare måste också väcka känslor. Det säger ledarskapslegenden Jan ”SAS-Janne” Carlzon i en intervju på Chefdagen. Han passar också på att framföra sitt varma tack till – folkhemmet.

En man och en kvinna gör high five inför medarbetarna.
Karriär

5 vinnande egenskaper hos framtidens ledare

Glöm allt du lärt dig om ledarskap – framtidens ledare behöver vara mindre av superhjältar och mer inkännande. Detta hävdas i en rapport från konsultföretaget BTS, som intervjuat fler än 40 globala toppchefer om framtidens ledarskap.  

Jennie Claesson.
Långläsning: Karriär

Hon gav sig själv en chans att leva

Det har tagit mer än tjugo år. Nu väljer Jennie Claesson, vd Airport City Stockholm, att berätta – om ångesten, hemlösheten och drogerna. För att minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa. Men också för att hon är övertygad om att man måste vara sann och autentisk om man vill vara en stark och trygg ledare.
Anna Borg med blommor och diplom i famnen.
Karriär

Anna Borg blir Ruter Dam 2021

Anna Borg, vd och koncernchef för Vattenfall, är Årets Ruter Dam. Det är en hedersutmärkelse som tilldelas den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefspositionen under året som gått.