friskvard
Professor Magnus Svartengren avslöjar misstaget som alla chefer gör. Foto: New Old Stock.

Misstaget inom friskvård som alla chefer gör

Ett friskt företag mäts inte i låga sjukskrivningstal, utan i anställda som känner sig friska och mår bra i vardagen. Professor Magnus Svartengrens forskning visar på arbetsmiljöns betydelse och vilken viktig roll chefen kan spela.

Hur skapar man en långtidsfrisk arbetsplats? En del ligger i att förändra mötet mellan den anställde, chefen och företagshälsovården. Det menar Magnus Svartengren som är professor i arbets- och miljömedicin vid Uppsala universitet och överläkare på Arbetsmiljöverket.

Denna artikel är skriven som en del av ett samarbete mellan Chef och Gilla jobbet. 

Sedan 2013 arbetar han i ett forskningsprojekt kring hur mer kunskap om arbetsplatsmiljön hos både den anställde, chefen och personalen på företagshälsovården, kan förhindra sjukskrivningar och påverkar hur företaget presterar.

”Som det fungerar i dag är det ofta för sent när företagshälsovården kopplas in. Det är en väldigt reaktiv inställning att skicka en anställd som mår dåligt till doktorn för att bli frisk igen”, menar Magnus Svartengren.

Svartengrens forskning bygger på KOF-metoden, där krav- och funktionsscheman används för att systematiskt gå igenom arbetsmiljön på arbetsplatser och hitta olika ”mismatch”, det vill säga krav i arbetet som den anställde av olika anledningar inte klarar av så bra. Det kan röra sig om allt från ergonomi och tekniska hjälpmedel till olika orsaker till stress och organisatorisk rättvisa. Organisatorisk rättvisa handlar om hur individen upplever sig bli bemött av sina chefer; i en bra organisation känner sig den anställde sedd och lyssnad till.

Som chef innebär det här i många fall att ställa om tankebanorna, att vara mer utvärderande kring arbetsprocesserna och inte för snabb att se anställda som ”helt enkelt inte har det som krävs”. Kanske arbetet kan, och bör, utföras på ett annat sätt?

”Ja, det systematiska i KOF-metoden gör att chefen ser vilka faktorer som återkommer ofta och kan då ställa sig frågan om arbetssättet är anpassat för de som jobbar på företaget. Det kan vara så att en anställd har hamnat fel i organisationen, men det kan faktisk också var fel på arbetsmiljön.”

Det Svartengren sett i sina studier är att företag där chefen inte bara skickar den anställde till företagshälsovården, utan istället engagerar sig och sitter med i samtal med den anställde och sköterskan och pratar om faktorer på jobbet, där blir rehabinsatsen effektivare och en sjukskrivning kanske inte ens blir aktuell. Samtidigt öppnar det upp nya möjligheter att förebygga så att inte andra anställda drabbas på samma sätt.

”Det här handlar så klart om fall med större och allvarligare signaler än en förkylning. Och det är viktigt att säga att det alltid kommer finnas vissa medicinska delar som bara den anställde och sköterskan håller för sig själva. Allt bygger på att alla parter vill delta.”

Svartengren menar att företagshälsovården har blivit för medicinskt fokuserad och inriktad på att hjälpa redan sjuka anställda, mycket på grund av att det även har varit det som till stor del efterfrågats.

”För chefer kan insikten om att arbetssättet är anpassat eller inte till de som jobbar på företaget vara en otroligt värdefull del i verksamhetsutvecklingen. Det finns flera studier som visar på att investeringar i arbetsmiljön ger vinster och att friska verksamheter producerar bättre och med högre kvalitet”, säger Magnus Svartengren. Han fortsätter:

”Vår förhoppning är att den här metoden och att jobba med utvärderingar tillsammans med företagshälsovården ska hjälpa chefer att hitta de potentiella vinsterna som ett led i verksamhetsutvecklingen.”

Text: Emilia Radow Ingvarson

Denna artikel är skriven som en del av ett samarbete mellan Chef och Gilla jobbet. 

Relaterade artiklar

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Man sitter på golvet med en bärbar dator i knät
Arbetsmiljö

Sifo: Fortsatt hemarbete 2022

Det nya arbetssättet är här för att stanna. Enligt en ny Sifo-undersökning kommer de som jobbat hemifrån fortsätta med det i år. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. I och med det kommer ergonomin på hemmakontoret  ha ännu större betydelse.

kvallsmail_intervjuperson
Kommunikation

Vad tycker Chef-läsarna om mejlförbud efter arbetstid?

Chef har tidigare skrivit om mejlförbudet som sprider sig i Europa för att skydda de anställda från stress. Lagen är en konsekvens av det ökade distansarbetet under pandemin där allt fler får svårare att hålla gränsen mellan arbete och fritid. Vi frågade chefer på LinkedIn vad de tycker om lagen. Majoriteten uppskattar tanken av att det finns en tydlig gräns samtidigt som flera av kommenterar att det finns undantagsfall och andra sätt än böter att hantera detta.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.