lottie_knutson_ef
En intensivkurs i Cambridge gav Lottie Knutsons affärsengelska ett lyft. Foto: Unsplash och Studio Karl Nordlund

”Nu är jag tryggare med min affärsengelska”

Att du är bra på engelska betyder inte att du behärskar affärsengelska.
”Mitt språk har svikit mig i skarpt läge”, säger Lottie Knutson, som sitter i flera engelskspråkiga styrelser.
Det ville hon ändra på – med en skräddarsydd intensivkurs.

Det är inte det att Lottie Knutson inte är bra på engelska. Tvärtom. Hon har jobbat i internationella bolag, håller ibland föreläsningar på engelska och sitter med i flera storbolagsstyrelser där engelska är språket som används. Hon prenumererar på Financial Times, lyssnar dagligen på BBC Radio och bloggar på engelska.
”Men när man ska upp på en viss nivå, när man ska diskutera försäljning och expansion eller förhandla – då krävs en affärsengelska. Det är helt annorlunda”, säger Lottie Knutson.

I diskussionerna runt ett styrelsebord rör sig affärsengelskan ofta på en hög abstraktionsnivå med många etablerade begrepp. Och det går snabbt.
”Mitt språk har svikit mig i skarpt läge. Du får bara en chans att yttra dig och den är över på några sekunder. Jag vill kunna tala om sakfrågan, vill kunna utveckla ett resonemang och argumentera – utan att känna mig decimerad”, säger hon.

Är du bättre än Lottie Knutson på engelska?

Vilken nivå ligger din engelska på?
Lottie Knutson ligger på en stark C1 nivå.
Testa dina egna kunskaper här, med ett språktest utifrån Europarådets standard. Testet tar cirka 10 minuter.

Risken finns att man blir överkörd, bortkollrad eller utmanövrerad om man inte hänger med i svängarna. Lottie Knutson nämner ett bolag som förbjöd beslut i sittande möte med engelsmän och amerikaner, av just den anledningen.
”Du hamnar lätt i ett språkligt underläge, trots att du inte behöver vara underlägsen kompetensmässigt. De utrycker sig ofta så oerhört elegant och retoriskt skickligt och det finns risk att du känner dig sig som en byfåne… Du snubblar på ditt eget språk.”

Förra året bestämde hon sig att det fick vara slutsnubblat. Hon bestämde sig för att ta tag ordentligt i sin affärsengelska. En skräddarsydd veckolång intensivkurs i Cambridge i Storbritannien med EF Executive Language Institutes, blev den bästa lösningen för henne.
”Jag ville göra det helhjärtat och ha totalt fokus. Då är det en fördel att åka iväg. Jag hade bestämt mig för att växla om till engelska helt i huvudet och inte ens tala i telefon på svenska under veckan”, säger hon, men erkänner att hon fuskade lite.

Lottie Knutson, resexpert och influencer som sitter i flera storbolagsstyrelser, tycker att hon är medelbra på att lära och ta till sig språk.
”Jag har bott i Frankrike och lärde mig franska till en riktigt bra nivå, men jag har i princip aldrig haft glädje av franskan i mitt jobb. Och problemet är att franskan har ’knuffat bort’ engelskan.”
En intensivkurs hos EF Executive Language Institutesblev lösningen.

Foto: Studio Karl Nordlund

Inför kursen fick hon göra ett språktest för nivåbestämning och en behovsanalys av vilka branscher, områden och situationer just hon behövde fördjupa sin affärsengelska extra i.

På plats i anrika universitetsstaden Cambridge blev det intensivt. Dagar fyllda med övningar i allt från förhandlingsteknik och mediala kriser till presentationsteknik, diskussioner om bolagsexpansion, träning i svåra samtal och coachning av medarbetare. Rollspel och grupplektioner växlade med individuella privatlektioner.
”Du övar på att prata i internationell affärsmiljö, med den typ av språk som används i ledningsrum och styrelser. Mycket fokus låg på förhandlingsövningar”, berättar Lottie Knutson.

Så går en EF Executive-kurs till:

Före kursstart görs en behovsanalys av nuvarande språkkunskaper för att sedan koppla dem till utmaningar och professionella behov.

EF Executive har skräddarsydda intensivkurser på en eller två veckor i Boston, Cambridge och Hongkong.

Erfarna språklärare med branschexpertis undervisar både individuellt och i grupp.

Du breddar din kompetens inom flera områden, bättre presentationsteknik, förhandlingsteknik och ett mer slagkraftigt skriftspråk är några exempel.

När du avslutat kursen har du tillgång till uppföljande lektioner, övningar och repetition online i ett år.

Efter de fullspäckade dagarna och pluggandet erbjöds också anordnade aktiviteter. Allt från teaterresor till pubkvällar gav möjlighet att lära känna de andra deltagarna.
”På min kurs var vi en jätterolig grupp, utan någon som helst intern prestige. Annars när du sitter i en ledningsgrupp eller styrelse vill du bidra, vara smart och duktig – här hade alla istället fokus på egen utveckling. Så otroligt givande!”

I hennes grupp gick bland annat en hög polischef från Finland som drillades i det fackspråk polisen använder internationellt och en tysk advokat som behövde slipa sitt affärsförhandlingsspråk. Andra studiekamrater var en tysk it-entreprenör som behövde vässa engelskan inför en global expansion och en colombiansk affärskvinna som jobbade med export av frukt,
”Att vistas på det sättet i ett internationellt sammanhang är väldigt kul. Vi hade så roligt tillsammans!”

Nästan alla deltagare hade fått kursen betald av sin arbetsgivare.
”Det här är en investering som företag gör i sina medarbetare. Jag tror att det är väldigt väl investerade pengar”, säger Lottie Knutson.

Väl hemma igen märker hon att engelskan har fått sig en knuff framåt. Nu finns en ny trygghet när hon kliver in i ett engelskspråkigt styrelserum.
”För mig handlar det om att äga språket, och den här kursen har tagit mig ett steg närmare det – att kunna strunta i det språkliga och istället lägga fokus på innehållet och sakfrågorna.”

EF Executivekursen ser hon också som ett sätt att ta ansvar för sin egen utveckling och sitt eget lärande.
”Att behålla nyfikenheten och försöka utvecklas hela tiden blir ju ännu viktigare med åren”, säger Lottie Knutson, som själv är 54 år.

”Det är ju inte längre så att man går en högskoleutbildning och sedan är man klar. Som chef blir du också snabbt inaktuell på arbetsmarknaden om du inte utvecklas.”

”Svenska chefer och ledare borde bli bättre på den egna långsiktiga utvecklingen. Den svenska ledarrollen är ju väldigt coachande, med mycket fokus på andra och på medarbetarnas utveckling. Vi har inte alltid samma koll på oss själva. Kanske finns inte heller alltid ork över till nyfikenhet, men vi behöver verkligen ta oss ur det operativa ekorrhjulet ibland, om vi ska orka i längden. Lyft blicken – och låt tanken halka med då också.”

Text: Malin Kaldo

Testa dig: Hur bra är din engelska? På ca 10 minuter får du reda på din språknivå utifrån Europarådets standard

Texten är ett samarbete mellan Chefs innehållsstudio och EF.

EF Executive Language Institute i Boston, Cambridge och Hong Kong erbjuder premiumkurser i engelska för företagsledare och entreprenörer i en internationell kontext. Med utgångspunkt i ett fokusområde som till exempel redovisning, juridik, möten och förhandlingar, finans eller IT har kursen som mål att förbättra branschspecifika kunskaper. Du gör en djupdykning i språket för maximalt resultat på kort tid. Under kursens gång bor du bekvämt på något av Cambridge, Boston och Hong Kongs absolut bästa hotell.

Läs mer här

Relaterade artiklar

stress-12
Hälsa

Studie: Enda metoden som funkar mot utmattning

Det finns bara ett sätt att förebygga psykisk ohälsa när det kommer till utmattningssymptom. Och det går på tvärs mot det alla arbetsgivare gör idag.

bjornlunden
Arbetsmiljö

Här är företaget där alla sätter varandras löner

Här är företaget där de anställda sätter lön på varandra – och vet exakt vad kollegerna tjänar. ”Det handlar om sunt förnuft”, säger Ulf Svensson, vd för Björn Lundén Information utanför Hudiksvall.
illus-2
Beslutsfattande

Regler, moral och magkänsla: Så navigerar chefen rätt

Avslöjanden om generösa chefsförmåner skakar Ledarna. En i raden av organisationer som fått problem med sin etiska kompass. Chefer bör oftare ställa sig frågan hur deras agerande uppfattas utåt, menar Natali Phalén vid Institutet mot mutor.
forslag-2
Sätta lön

Han vill avslöja medarbetarnas lön

Erik Bergman, entreprenören bakom Great.com, vill gå ett steg längre när det kommer till lönetransparens. 
chefnr2-2
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Februarinumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Malin Kleinsmith har två parallella karriärer, som kommunal enhetschef och världsmästare i armbrytning.  Läs om hur kombinationen påverkar hennes ledarskap. ✓ Stor undersökning: 4 av 10 chefer fasar inför vårens lönesamtal – lönestrategen guidar dig i hur du bemöter kraven. ✓ Michelle Obamas bästa karriärtips ✓ Ny krönikör! Möt Per Grankvist– en folkbildare som lovar att belysa ledarskapsfrågor ur nya och oväntade perspektiv ✓…och mycket mer!

bnp
Beslutsfattande

Hon skrotar BNP-måttet i Nya Zeeland

Hon är världens yngsta kvinnliga premiärminister. Nu har Jacinda Ardern tagit beslutet om att Nya Zeeland inte bara ska mäta ekonomisk tillväxt utan även välmående.
ljuger-2
Konflikthantering

Forskning: 4 fällor som gör lögn till sanning – på jobbet

Undanhålls dåliga nyheter på din arbetsplats? Då kan ni vara drabbade av en kultur där lögner blivit normen. Nu visar forskning att det framför allt finns fyra faktorer som styr det här beteendet.
pergrankvist
Krönikor

Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Per Grankvist, ny krönikör i Chef, skriver om Generation Z – en ung generation som kan vara svår att leda.