eatonville-haynes-vintage-pictures-119

Automationen är här — är du redo?

Ersätt dig själv eller dina medarbetare med en robot! Låter som science fiction? Säg inte det. Automationen är ett faktum och sprider sig snabbt. Fyra av tio chefer i vår undersökning har redan automatiserat bort arbetsuppgifter.

Robotarna tar över”, skriker rubriker och plötsligt tycks alla trendspanare tala om fenomenet automation. Men varför just nu? Chef har tillsammans med Manpower och Kairos Future undersökt saken. Men för att förstå det nyväckta intresset för automation backar vi bandet.

Denna text är ett samarbete mellan Chef och bemannings- och rekryteringsföretaget Manpower. Undersökningen Work Life är gjord av Kairos Future på uppdrag av Manpower och tidningen Chef. En rapport om undersökningen finns att ladda ned på Manpower Groups webbplats.

I Astrid Lindgrens Madicken tar pappa redaktören hem en dammsugare till sin fru vilket gör husan Linus-Ida rasande arg. ”En helvetesmaskin” skulle ta över hennes arbete!

Och på 1980-talet pratades det om att datorer och robotar skulle komma att ta över arbetslivet i framtiden och göra stora delar av mänskligheten arbetslösa. I dag har intresset för automation fått fart efter några banbrytande studier i ämnet som kommit under de senaste åren. En av de främsta är den så kallade Oxfordstudien av Carl Benedikt Frey och Michael Osborne. Studien gick igenom 702 yrken och visade att en stor del – 47 procent – kan komma att automatiseras de närmaste åren.

Freys och Osbornes undersökning inspirerade i sin tur nationalekonomen Stefan Fölster att översätta studien till svenska yrkeskoder. Han fick då fram en snarlik siffra – 50 procent.

Även på politisk nivå har automationen skapat reaktioner. Under ledning av framtidsminister Kristina Persson har regeringen tillsatt en utredning för att få grepp om hur den nya situationen ska hanteras.

Men hur drabbar det här dig som chef? Håller ditt – eller dina medarbetares – jobb på att tas över av robotar?

Helt klart är det hög tid att rusta sig för att hänga med i utvecklingen.

Chef har i samarbete med Manpower undersökt chefers inställning till automation. I undersökningen uppger nästan fyra av tio chefer att vissa arbetsuppgifter redan har automatiserats bort på deras arbetsplats. Drygt en fjärdedel menar att detta har lett till att tjänster har försvunnit och att personalstyrkan har minskat.

Endast 1 av 20, av de cirka 800 svarande, tror att deras eget jobb kommer att automatiseras bort under de närmaste åren. Men möjligen är det att underskatta situationen.

Enligt Bengt Wahlström lär vi se mer av automation och datorisering de kommande åren. Därför gäller det som chef vara förberedd. Över hälften av cheferna i vår undersökning, anser sig inte ha automatiserat nämnvärt ännu.

”Då vet de nog inte om att de har gjort det. Jag tror inte att de tolkar det som händer, exempelvis att de inför ett nytt fakturasystem, som automation. Om man räknar automation som att man har infört någon form av tekniskt system så har nog 100 procent av dem automatiserat”, säger Johan Stahre, professor på Chalmers.

Många av oss är redan mer automatiserade än vad vi tror, menar Johan Stahre:

”Det handlar om allt från börskurser till taxeringsvärden. När du sätter dig i din bil med alla säkerhetssystem är du styrd av dem. Och innan du går iväg på morgonen kollar du på väderlekstjänsten och lyder snällt datorns klädråd”, säger han.

Johan Stahre menar att vi befinner oss i en ny era av automatiseringen.

”Automatisering av fysiskt arbete har kommit väldigt långt och det blir allt svårare att hitta på helt nya arbetsuppgifter till robotar och maskiner. Men när det gäller automatisering av mänskliga beslut händer det massor just nu”, säger han.

Enligt Bengt Wahlström skulle automationen till och med kunna ske med högre fart än vad som är fallet i dag. En anledning till den relativt låga hastigheten är att cheferna i Sverige har en hög genomsnittsålder.

”Det är en generationsfråga. Svenska chefer är äldre än inom EU överlag, och äldre chefer är inte lika öppna för det här. Men det kommer en våg av yngre chefer inom några år. Generation Y och millennials är piggare på detta.”

Å andra sidan har automationen inte kommit så mycket längre i övriga Europa, trots att snittåldern på cheferna där är lägre. Enligt Bengt Wahlström beror detta på att teknikvänligheten i Sverige är högre. De båda trenderna tar med andra ord ut varandra. Men det är inte bara chefernas ålder utan även kundernas som avgör hur fort utvecklingen går.

Vad är då fördelarna och nackdelarna för dig som chef med en ökad automation?

Enligt Manpowers och Chefs undersökning är en majoritet av cheferna, 65 procent, positivt inställda. Saker som framför allt lockar är att kunna spara tid och ägna sig åt mer utvecklande uppgifter.

De som oroar sig över utvecklingen, drygt var tionde chef, lyfter i stället fram risken för en ökad arbetslöshet.

Och Johan Stahre ger dem delvis rätt.

”Kunskapssamhället kommer inte att kunna erbjuda jobb till alla. Som jämförelse skapade jordbruks- och industriautomatiseringarna både arbetslöshet och nya jobb. Datorerna behöver inte vara perfekta, de behöver bara vara bättre än människan. Men det handlar inte om någon katastrofal utveckling där alla jobb försvinner över en natt.”

I dag vet vi ju också att många nya yrkeskategorier och jobb har uppstått som ett resultat av automationens framfart. Vilken syokonsult på 80-talet hade till exempel hört talas om it-designer, programmerare eller systemutvecklare?

Den stora utmaningen för chefer i framtiden blir att leda både människa och maskin, menar Bengt Wahlström. Han tror att det kommer att bli färre chefer och färre fysiska medarbetare framöver. Däremot kommer vissa sysslor fortfarande att finnas kvar. Det finns trots allt en hel del saker som en robot ännu inte klarar.

”Det handlar om fingerfärdighet, originalitet, konstnärlighet, kreativitet, social förmåga, omtanke och förhandling. Detta är möjligen vad ledarskapet kommer att kräva framöver. Men vi vet inte exakt när det kommer att hända.”

Utvecklingen går ändå klockrent mot en ökad automation om vi ska tro Bengt Wahlström.

”Det finns så mycket i det här att hämta när det gäller effektivitet, produktivitet och därmed lönsamhet. Trenden är solklar”, säger han.

Denna text är ett samarbete mellan Chef och bemannings- och rekryteringsföretaget Manpower. Undersökningen Work Life är gjord av Kairos Future på uppdrag av Manpower och tidningen Chef. En rapport om undersökningen finns att ladda ned på Manpower Groups webbplats.

Missa inte: Läs hela rapporten om automation här

Relaterade artiklar

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Man sitter på golvet med en bärbar dator i knät
Arbetsmiljö

Sifo: Fortsatt hemarbete 2022

Det nya arbetssättet är här för att stanna. Enligt en ny Sifo-undersökning kommer de som jobbat hemifrån fortsätta med det i år. Vanligast är att arbeta hemifrån några dagar i veckan. I och med det kommer ergonomin på hemmakontoret  ha ännu större betydelse.

kvallsmail_intervjuperson
Kommunikation

Vad tycker Chef-läsarna om mejlförbud efter arbetstid?

Chef har tidigare skrivit om mejlförbudet som sprider sig i Europa för att skydda de anställda från stress. Lagen är en konsekvens av det ökade distansarbetet under pandemin där allt fler får svårare att hålla gränsen mellan arbete och fritid. Vi frågade chefer på LinkedIn vad de tycker om lagen. Majoriteten uppskattar tanken av att det finns en tydlig gräns samtidigt som flera av kommenterar att det finns undantagsfall och andra sätt än böter att hantera detta.

Sofia Nygård bland it-prylar
Hållbarhet

It-chefen Sofia Nygård ger prylarna längre liv

Nya datorer på jobbet? Kul – men samtidigt ett underskattat miljöproblem. På Chalmers har återtag och återvinning av it-prylar blivit en väg mot större hållbarhet. ”Det handlar om att använda produkterna så länge som möjligt”, säger it-chefen Sofia Nygård.

katarina-webb
Hälsa

Psykologen om hur vi skapar goda relationer

Alltfler studier pekar på att goda sociala relationer är avgörande för vår hälsa. Psykologen Katarina Blom ger en djupare förståelse för vår sociala hjärna. 

Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.