Kompetensutveckling: Så förhandlar du till dig en kurs

Du har hittat din drömkurs. Nu ska du bara övertyga din arbetsgivare om saken. För att lyckas måste du sätta dig in i din chefs situation.

foto: Patricia Valerio/Unsplash

Här är tre frågor din chef vill ha svar på:

1. Kan verksamheten rulla på?

Första frågan besvarar du enklast genom att i förväg ha tänkt igenom vad som krävs. Hur kan du vara borta utan att verksamheten går i stå? Kanske ingår att du behöver en vikarie, då kan du påpeka att det är ett ypperligt tillfälle för någon medarbetare att utvecklas i sitt arbete.

2. Gör utbildningen verkligen nytta?

För att besvara den andra frågan måste du ha läst på om din kurs. Du måste kunna göra trovärdigt att utbildningen är bra, du måste även kunna bevisa att den skulle göra nytta för just dig.

”Det argument som biter bäst på mig är att en mellanchef kommer och säger att hon eller han haft utvecklingssamtal och kommit fram till vilka hennes/hans starka respektive svaga sidor är. Därefter har mellanchefen letat upp en utbildning där hennes/hans svaga sidor kan utvecklas”, säger Kjell Svenson, personaldirektör på Volvo.

Var alltid tydlig med dina förväntningar på din egen utveckling i karriären men glöm inte att dessutom snappa upp hur chefen beskriver företagets behov och hur utbildningen kan matcha det företaget vill med dig.

Utbildning lönar sig. Prislappen för din kurs är ofta försumbar jämfört med företagets totala kostnad för dig. Blir du en bättre chef och ledare får det sannolikt en väldigt stor påverkan på medarbetarna.

Det är inte utbildningen i sig som är viktig. Det bäs­ta är om du kan beskriva på vilket sätt din ökade kompetens – som du fått genom utbildningen – bidrar till en bättre verksamhet. Om du ska genomföra en speciell uppgift, till exempel ett förändringsarbete, kan du visa hur viktigt det är att ni lyckas och att din kompetens är avgörande för resultatet.

3. Får företaget ta del av nyttan?

Den tredje frågan handlar om hur länge du har för avsikt att stanna på företaget. Om du ser framför dig att du tänker byta jobb inom det närmaste året är det inte vidare lojalt att kräva företaget på en dyr utbildning som de aldrig kommer att kunna ha nytta av.

Den tredje frågan handlar också om att du måste visa att du vill lära dig saker för att skaffa dig nya vanor i praktiken. Teo­retisk kunskap i all ära, men om den aldrig om­vandlas till praktik blir den inte lika givande.

Knyt gärna utbildningen till de mål eller arbetsområden som du och din chef är överens om att ni ska prioritera.

När du besvarat de tre frågorna borde du ha möjlighet att få gå din utbildning. Men visst kan utbildning också vara en del i löneförhandlingen. Ibland kan det vara lättare att få en utbildning än ett lönelyft.

1 år med Chef för bara

1695:-

  • Expertråd och stöd i chefsfrågor
  • Djupdykande reportage och personliga intervjuer med chefer från olika branscher.
  • Inspiration och motivation till ditt ledarskap.
  • Chef Premium med smarta digitala verktyg som förenklar ditt chefsjobb.
  • Tips och råd för att ta nästa kliv i karriären.
  • Mallar och avtal ingår
  • Tidningen Chef hem i brevlådan

Skaffa Chef nu

Se alla våra erbjudanden