🐣 Smarta påskägget till ditt team

Gör det enkelt för ditt team att lära, inspireras och motiveras! Låt dem lyssna på utvalda bästsäljare, succéförfattare och ledarskapsklassiker sammanfattade till bara 30 minuter. Chefboken-appen gör tunga ledarskapsböcker lättare!

Vill du ge Chefboken-appen till minst 5 personer får du 10 % rabatt eller minst 10 personer så får du 20 % rabatt.

✔ Noga utvalda ledarskapsböcker

✔ Sammanfattade

På svenska

✔ Lyssna eller läsa på 30 minuter

* Vill du få grupprabatt? Kontakta kundtjanst@chef.se så hjälper vi dig.

3 topplistor att börja med direkt 

Bästa böckerna om förändringsledning

THINK LIKE A ROCKET SCIENTIST

368 sidor på 27 minuter

Betyg 4,23 av 5 Att tänka som en raketforskare är att se världen genom en annan lins. Att göra det omöjliga till möjligt, förvandla misslyckanden till triumfer och begränsningar till fördelar. I denna bästsäljande bok går författaren Ozan Varol igenom vad du som chef kan lära av raketforskarnas tankesätt.

DONUTEKONOMI

402 sidor på 32 minuter

Betyg 4,2 av 5 Ekonomiskt tänkande måste göras om. Ledare kan inte längre jobba i tron att ekonomisk utveckling sker via evig tillväxt. All utveckling och all verksamhet måste ske inom de planetära gränserna, säger nationalekonomen Kate Raworth som med sin donutmodell vill visa vägen.

MIKROVANOR

365 sidor på 30 minuter

Betyg 4,16 av 5 BJ Fogg har utarbetat en metod för hur du kan förändra dig själv – och andra, till exempel din arbetsgrupp. I bästsäljarboken Mikrovanor visar han hur du gör – steg för steg.

Bästa böckerna om forskning om ledarskap

CEO EXCELLENCE

384 sidor på 33 minuter

Betyg 4,22 av 5 Tre toppchefer på McKinsey, tillika seniora partner i den amerikanska verksamheten, saknade en bok om vilka egenskaper och erfarenheter som gör en internationell storbolags-vd framgångsrik och hur de hanterar misslyckanden. Så de skrev den, efter att ha kartlagt beteendet hos 200 internationella toppchefer. Inte helt otippat kom CEO Excellence till stor del att handla om psykologi och relationer.

WHEN

272 sidor på 26 minuter

Betyg 3,79 av 5 Vid vilka tidpunkter är du som mest kreativ? När är det bäst att du ägnar dig åt analytiska uppgifter? Hur kan du bli en bättre chef genom att vara synkroniserad? Det är några av de frågor som Daniel Pink reder ut i sin nya bok, som blivit en snackis redan innan den kommit ut.

THe ceo next door

288 sidor på 30 minuter

Betyg 4,01 av 5 Vad är det som gör att vissa chefer lyckas och andra inte? När författarna till boken började undersöka det utifrån forskning fick de snabbt avliva en massa myter kring vad som bygger gott ledarskap. I stället för dessa ”falska förebilder” lyfter de fram fyra helt avgörande chefskompetenser.

Bästa böckerna om rekrytering och karriär

the making of A manager

288 sidor på 25 minuter

Betyg 4,31 av 5 Rädsla, tvivel och otillräcklighet var känslor som präglade Julie Zhuos första tid som chef på Facebook. Hon har lärt sig att leda genom att göra misstag. Nu har hon skrivit boken som hon önskade att hon själv hade läst som ny chef. I The making of a manager berättar hon om sina lärdomar.

Peak

336 sidor på 29 minuter

Betyg 4,21 av 5 Du kan bli en talang på vad som helst. Nyckel är att träna på exakt rätt sätt, målmedvetet och med tydlig feedback från andra. Det menar svenske professorn Anders Ericsson, världsledande forskare på extraordinära prestationer, som här avslöjar framgångsverktygen för både dig själv och dina medarbetare

RANGE

368 sidor på 30 minuter

Betyg 4,15 av 5 I snabbt föränderlig värld med agila arbetssätt och ett ständigt lärande har generalisterna bättre förutsättningar att lyckas än specialisterna. Denna bästsäljande bok, som kallats måsteläsning för chefer, vänder upp och ner på rådande föreställningar om hur vi bäst tar oss an och löser problem som är helt nya för oss.

Sagt om Chefboken

”Kul och inspirerande! Lagom insats som man får in i arbetsveckan.”

mars 2023

Chefboken i 6 månader för 249 kr/månad (Du betalar halvårsvis 1 494 kr)
1494:-
  • Innehåller ytterligare 160 titlar att ta del av.
  • Ny aktuell bok sammanfattas varje månad.
  • Exklusiv inbjudan till Chefboken event.
249 kr/mån
Priserna är exkl. moms och faktureras per halv eller helår. Efter ditt introduktionserbjudande får du Chefboken i en bekväm tillsvidareprenumeration till samma periodlängd.
🐣 Mest populära abonnemanget
Chefboken i 1 år för 199 kr/månad (Du betalar årsvis 2388 kr)
2388:-
  • Innehåller ytterligare 160 titlar att ta del av.
  • Ny aktuell bok sammanfattas varje månad.
  • Exklusiv inbjudan till Chefboken event.
199 kr/mån
Priserna är exkl. moms och faktureras per halv- eller helår. Efter ditt introduktionserbjudande får du Chefboken i en bekväm tillsvidareprenumeration till samma periodlängd.