Sveriges viktigaste ledarskapsdag
15 oktober | Digitalt

Har du vad som krävs för det ”nya normala” ledarskapet?

Chefdagen 2020 handlar om att leda efter krisen och vad som krävs för att framtidssäkra dig själv och din organisation. Inspireras av konkreta case, best practise och verktyg från verkligheten.

En nyhet är att du i år även kan välja mellan 12 utbildningar under dagen. Se årets scengäster och programmet nedan.

Se hela programmet här

Årets Tema - Att leda efter krisen

2020 blev året när de slitna orden agilt ledarskap kom farande som en käftsmäll rakt i ansiktet på världens chefer. Ledarskapet har prövats på allvar och utmanande kris- och förändringsledarskap har krävts på alla nivåer i företag, offentlig verksamhet, samhälle och på högsta nationella nivå.

I början på året planerade Chef för ett flertal event och aktiviteter om framtidens lärande ledarskap. Det nya ledarskap som krävs när 85 procent av jobben om tio år väntas bestå av yrkesroller som inte finns idag. Vi måste lära nytt. Chefer behöver bygga en struktur för upskilling och reskilling – där både medarbetare och chefer kan skola om sig för att bli redo att axla nya utmaningar.

Sedan kom coronakrisen – och lärande ledarskap har aldrig känts så aktuellt. Många har på kort tid tvingats ställa om. Kanske redan kompetensutvecklat sig. Andra har precis insett att det är dags att växla upp för att klara ett nytt normalläge, där ingenting blir som förut.

Men vad innebär det att leda i det ”nya normala” och hur kan vi använda de lärdomar som krisen medfört till att utforma framtidens ledarskap?

De ledare som klarat krisen bäst är de som tillämpat ett äkta, engagerat och individanpassat ledarskap som träffat oss rakt i våra hjärtan. På Chefdagen möter du några av dem. Lyssna på toppcheferna som berättar hur de ställde om mitt under brinnande kris och hur de förändrats som chefer.

Ta del av verktygen som krävs för att framtidssäkra dig själv och din organisation. Inspireras av konkreta case, best practise och verktyg från verkligheten. Allt du som chef behöver lära dig för att lyckas med ditt ledarskap.

Årets scengäster

Anders Tegnell

Statsepidemiolog

Anna Wikland

Sverigechef Google

Micael Bydén

Sveriges Överbefälhavare

Lena Hallengren

Socialminister

Henrik Henriksson

Koncernchef, Scania

Johannes Schildt

vd, Kry

Biljana Pehrsson

vd, Kungsleden

Håkan Lundstedt

vd och koncernchef Synsam, Årets Chef 2020

Ida Troive

HR- chef, Parks and resorts & Gröna Lund, Årets HR-chef 2020

Pär Lager

Lärandeexpert och
ledarskapscoach

Case & föreläsningar

Petra Brask

Få mer gjort på kortare tid - utan stress

Micke Darmell

Så skapar du effektiva möten

Leif Denti

Våga misslyckas – så gör du upp med noll-felskulturen i offentlig sektor

Siri Wikander

5 steg till en lärande organisation

Havva Ilhan

Så robotiserade Upplands-Bro kommun sin rekrytering

Sofia Brax

7 steg till självledarskap i ditt team

Henrik Henriksson

Scanias upskilling inom hållbarhet

Anna Lundwall

Coaching - så lyckas du personligt och effektivt

Anna Wikland

Googlechefens 18 bästa tips på vardagslärande

Lilian Ekelin

Säkra engagemanget i det ”nya normala”

Pär Lager

Så gör du behovsanalys för organisationens lärande

Victoria Ödlund

Lyckas med onboarding i det ”nya normala”

Kunskapspartners

&frankly är ett verktyg för att mäta och öka engagemanget på arbetsplatsen. Genom att kontinuerligt ta pulsen på teamet kan du som chef direkt agera på det som är viktigt för dina medarbetare här och nu.

Läs mer

Simployers vision är att göra det enkelt för dig att vara en god arbetsgivare. Hos oss finns allt samlat under ett tak - HRM-system, utbildning och expertstöd inom allt från lagar och regler till processer.

Läs mer

Lokalpartner

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms.

Läs mer