Årets tema: Att leda efter krisen

2020 blev året när de slitna orden agilt ledarskap kom farande som en käftsmäll rakt i ansiktet på världens chefer. Ledarskapet har prövats på allvar och utmanande kris- och förändringsledarskap har krävts på alla nivåer i företag, offentlig verksamhet, samhälle och på högsta nationella nivå.

I början på året planerade Chef för ett flertal event och aktiviteter om framtidens lärande ledarskap. Det nya ledarskap som krävs när 85 procent av jobben om tio år väntas bestå av yrkesroller som inte finns idag. Vi måste lära nytt. Chefer behöver bygga en struktur för upskilling och reskilling – där både medarbetare och chefer kan skola om sig för att bli redo att axla nya utmaningar.

Sedan kom coronakrisen – och lärande ledarskap har aldrig känts så aktuellt. Många har på kort tid tvingats ställa om. Kanske redan kompetensutvecklat sig. Andra har precis insett att det är dags att växla upp för att klara ett nytt normalläge, där ingenting blir som förut.

Men vad innebär det att leda i det ”nya normala” och hur kan vi använda de lärdomar som krisen medfört till att utforma framtidens ledarskap?

De ledare som klarat krisen bäst är de som tillämpat ett äkta, engagerat och individanpassat ledarskap som träffat oss rakt i våra hjärtan. På Chefdagen möter du några av dem. Lyssna på toppcheferna som berättar hur de ställde om mitt under brinnande kris och hur de förändrats som chefer.

Ta del av verktygen som krävs för att framtidssäkra dig själv och din organisation. Inspireras av konkreta case, best practise och verktyg från verkligheten. Allt du som chef behöver lära dig för att lyckas med ditt ledarskap.

Säkra din plats nu

Kunskapspartners

&frankly är ett verktyg för att mäta och öka engagemanget på arbetsplatsen. Genom att kontinuerligt ta pulsen på teamet kan du som chef direkt agera på det som är viktigt för dina medarbetare här och nu.

Läs mer

Simployers vision är att göra det enkelt för dig att vara en god arbetsgivare. Hos oss finns allt samlat under ett tak - HRM-system, utbildning och expertstöd inom allt från lagar och regler till processer.

Läs mer

Lokalparner

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms.

Läs mer