Chefakademin / Alla utbildningar / Chapter X: Intraprenörsprogrammet

Chapter X: Intraprenörsprogrammet

Kanske känner du att du vill mer. Att det bor något stort i dig som ber om att få komma fram. Vi vill att du ska ta det steget. Chapter X är utvecklingsprogrammet som vill hjälpa dig att hitta och förverkliga idéer som gör skillnad.

Chapter X grundades utifrån övertygelsen att fler människor behövs för att bygga ett bättre samhälle. Idag upplever många att det är svårt att hänga med i den snabba teknologiska utvecklingen. Genom att sprida kunskap och demokratisera innovationsförmåga borde vi kunna ändra på det.

Med Chapter X vill vi skapa ett hem för livslångt lärande och skaparkraft. En plats som inte bara riktar sig till unga och inte bara ger teoretiska kunskaper, utan som gör det möjligt för dig att var du än befinner dig i livet ta del av spetskompetens och få möjlighet att omedelbart omsätta den till praktisk nytta. Vi vill ge fler möjligheten att förstå det samhälle vi lever i och skapa lösningar som gör det bättre.

Programmet vilar på tre fundament:

 • Handling – Vi tror på att göra saker. På substans, inte symbolik.
 • Gemenskap – Vi tror att vi blir bättre tillsammans och att samhället behöver oss alla.
 • Ansvar – Vi är alla del av ett större sammanhang och längtar efter att få ge vårt bidrag.

Gå från tanke till handling på 10 veckor!

Intraprenörsprogrammet riktar sig till dig som är anställd, och kan hjälpa dig att:

 • Initiera en viktig förändring på din arbetsplats
 • Förstärka din verktygslåda i din roll som VD eller ledningsgruppsmedlem
 • Ta större ansvar i din organisations förändringsarbete
 • Applicera ny teknik och nya arbetssätt för att lösa viktiga problem i din bransch

Intraprenörsprogrammet är en intensiv spetsutbildning i några av vår tids relevanta ämnen: Beteendevetenskap/nudging, ny teknik, Design Thinking, datadrivet arbetssätt samt Bootstrapping.

Programmet utgör ett faciliterat samarbete med andra deltagare som hjälper dig komma framåt i din process, och en innovationshubb där du får möjlighet att omsätta idéer i praktiken genom prototyper.

Programmet innefattar bland annat en case-dag med några av Sveriges främsta entreprenörer. Du får också tillgång till ett nätverk av toppchefer, tankeledare och samhällsaktörer som möjliggör för dig att realisera dina idéer, skala upp dina lösningar och få kraft i ert förändringsarbete.

Chapter X får 4,9 av 5 i snittbetyg från våra deltagare!

Praktiskt kring programmet

 • Programstart sker i form av en heldag på plats fysiskt i Stockholm
 • Digitala föreläsningar två dagar i veckan
 • Alla digitala föreläsningar spelas in så att du kan se dem i efterhand om du missar ett tillfälle
 • Programmet avslutas med två fysiska heldagar i Stockholm
 • Frivillig träff efter avslutat program med vårt mentorsnätverk då du kan pitcha din idé och få ytterligare stöd

expert

David Ståhlberg

David Ståhlberg är senior rådgivare i verksamheter med en transformativ agenda och leder idag en handfull bolag genom den digitala strategiutvecklingen. David har en bakgrund inom HR, sälj, marknad och som affärschef, med tidigare erfarenhet från ledningsgruppen på Google i Sverige och från Procter & Gamble. Tillsammans med Johan Eriksson har han skrivit boken ”Marketing goes Digital”.

expert

Johan Eriksson

Johan Eriksson brinner för att frigöra kraft i människor. Han har lång erfarenhet av innovation och utveckling, både som entreprenör och investerare och från sin omfattande karriär på Google, där han idag leder Measurement & Analytics-avdelningen för norra Europa.

Frågor kring utbildningen? Vi hjälper dig!

Har du funderingar eller vill få hjälp med bokning? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi kan! Du är också varmt välkommen att kontakta oss på telefon 08-731 41 51.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.