zlatan

Zlatans krav på klubben: Vill bli chef

Han har redan erövrat fotbollsplanen. Nu berättar Zlatan Ibrahimovic att han en dag vill bli en ledare även utanför planen.

Efter en bra säsong med Galaxy i Los Angeles vill alla veta vad som blir Zlatan Ibrahimovics nästa steg. När januarifönstret öppnar (en av två perioder under året när fotbollspelare kan byta klubb) spekuleras det om att kan gå till italienska AC Milan – en klubb som Zlatan tidigare skördat framgångar i.

Han bekräftar även ryktena om att franska PSG vill ha honom tillbaka. Förra gången gick han dit mot sin vilja och ställde orimligt höga krav, men fick allt han ville. Nu höjer han kraven ytterligare.

Denna gång kräver han nämligen att få bli chef.

”Om jag återvänder dit så är det bara för att vara chef, inget annat. Det är enda sättet att få dit mig”, säger Zlatan till tidningen Goal.

Vilket typ av ledarskap som fotbollsstjärnan skulle praktisera eller vilket ansvarsområde han vill ha framgår inte. Men med tanke på att anfallaren gjorde hela 156 mål på 180 matcher under sina fyra år i Frankrike (vilket är klubbrekord) kan man ana att han vill ta plats i den sportsliga ledningen.

 

janne1-2

Läs också: Cheftest: Janne Andersson, förbundskapten

Relaterade artiklar

trotter-4
Karriär

10 tecken på att du söker jobb på en förgiftad arbetsplats

Det är lätt att falla för ett jobb via beskrivningen i annonsen. Men det är först på intervjun du på allvar kan ta reda på vilken arbetsplats du kommer till. 
Julia Jobacker på Bravura. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Bravura

8 onödiga missar när chefen gör jobbintervju

Två av tre som söker jobb får en sämre bild av företaget när de varit där på anställningsintervju. Låt det inte hända hos er. Rekryteraren Julia Jobacker lär dig hantera intervjuer som ett proffs.
betaltcv-2
Karriär

Ny trend: Så tar du betalt – för ditt CV

Jobbigt att söka jobb? Digitala förmed­lingstjänsten wappare.se vill inte bara förenkla den traditionella rekryteringsprocessen, utan också göra det lönsamt att vara passivt arbetssökande.
minskadstress
Hälsa

Forskning: Minskad stress ökar känslan av ungdomlighet

Har du tydliga rutiner och kontroll över ditt schema? Då är du troligen mindre stressad – vilket i sin tur kan öka känslan av ungdomlighet, visar ny forskning.
anstalldny
Arbetsmiljö

Här är 7 sätt att ge nyanställda starten de förtjänar: ”Röj tvivel”

Alla har någon gång varit nya på jobbet. Se till att dina nyanställda får starten de förtjänar. Du kommer tacka dig själv längre fram.
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt. 
Helene Leitner Larsson på Inhouse. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + Inhouse

Lär dig säkra de bästa kollegorna – med onboarding

Håll undan konkurrenterna. Landa talangerna. Lotsa nya medarbetare rätt. Chefer som kan onboarding får ett övertag i dragkampen om de bästa nya kollegorna.
oskrivnaregler
Karriär

10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

På en jobbintervju finns det ett par oskrivna regler för hur du ska uppträda. Här är några du kan bryta med fördel.