Tänk dig vältränad

1 Tänk att du tränar. Bara genom att tänka annorlunda kring vad som är träning kan du påverka din hälsa – även om dina vanor i sig inte förändras. En studie i Psychological Science, där man berättade för hotellstäderskor att deras arbete var det perfekta träningspasset, visade att de efter fyra veckor gått ner i vikt samt sänkt sitt blodtryck jämfört med de som inte fick den informationen.

2 Tänk på ett positivt minne. Tänk tillbaka på ett tillfälle då du tyckt att det har varit roligt att röra på dig. Använd dig av den positiva känslan för att öka din motivation i stunden. En studie visar att collegestudenter som tänkte på ett positivt minne som kunde motivera dem till att träna också rapporterade att de hade tränat den påföljande veckan.

3 Tänk kortsiktigt. Att inse att det faktum att du faktiskt går ner i vikt och får bättre kondition på sikt är sant, men funkar dåligt som motivation för att träna. Att i stället fokusera på vad det ger dig i stunden som frisk luft, en energiboost och att du blir på bättre humör blir en bättre spark i baken. 

Källa: US News

Andra har läst: Så blir din friskvård lönsam

 

 

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.