Exklusivt: Suad Ali i Chef

Suad Ali

Gör: Expert på Sveriges flyktingkvot. Tjänstgjorde tidigare hos Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson.

Bor: Linköping.

Karriär i korthet: Asylhandläggare på Migrationsverket 2012. Projektledare, Goda Grannar i Linköping, insamling och administrativa uppgifter för Sverige för UNHCR. Utsedd till en av Sveriges 101 supertalanger 2016 av Veckans Affärer.

Följ Suad Ali på Instagram

Missa inte! Alla Suad Alis krönikor på Chef.se

”Mobilen viktigast under hennes flykt”

”Jag tänker ofta på hur digitalisering öppnar upp världen på ett sätt som tidigare inte varit möjligt,” skriver Suad Ali i sin senaste krönika.

”Tåget går – även om vi inte hoppar på”

”Jag tror inte att jämställdhet, mångfald och generation Y egentligen är så himla komplicerat. Jag tror att det snarare handlar om att ta ansvar, vidga sina vyer, våga rekrytera annorlunda, tänka om och tänka nytt.” Så skriver Suad Ali i sin nya krönika.

Suad Ali: Förebilder får unga att våga drömma

I sin nya krönika skriver Suad Ali om vikten av representation. ”Min mejlkorg fylls med post från personer som kan relatera till mig. Det bekräftar för mig vad jag kände när jag satt i klassrummet i mellanstadiet och ville bli elevrådsordförande.”

Suad Ali: Våga springa mot strömmen

”Att inte säga ifrån är också ett ställningstagande”, skriver supertalangen och experten på Sveriges flyktingkvot på Migrationsverket Suad Ali i sin första krönika om vardagsrasism och vår skyldighet att rikta vår ilska och säga ifrån.