cygni_island

Stöttar de anställda privat – nu är de Europas bästa chefer

Först blev de bäst i Sverige. Nu har konsultföretaget Cygni även blivit utsedd till Europas bästa arbetsplats. Framgångsreceptet? Chefer som stöttar medarbetarna även i privatlivet. ”Vi ska ha chefer som har tid och engagemang att vara ett stöd”, säger vd:n Jon Persson.

Det är Great Place To Work som varje år utser Europas bästa arbetsplatser. Över 10 miljoner personer från 50 länder har fått svarat på 60 frågor om sitt jobb och nu är resultatet här. IT-konsultföretaget Cygni blev tidigare i våras utsedd till Sveriges bästa arbetsplats.

Förra veckan toppades det när de tog hem Europatiteln på en stor gala i Paris.

”Det känns underbart. Jag är oerhört stolt och får nästan nypa mig i armen”, säger vd:n Jon Persson.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Det är tredje gången Cygni, med kontor i Stockholm och Göteborg, tar hem förstapriset i Europa i klassen 50-249 anställda. Förra året kom man trea – men är alltså återigen uppe på tronen.

”Det är jätteviktigt för oss att vara en arbetsplats som medarbetarna är stolta över. Våra anställda stannar också länge vilket gör att vi kan göra långsiktiga investeringar i kompetensutveckling”.

Ingredienserna som gör att Cygni sticker ut är bland annat:

  • Fasta löner för alla – även säljarna
  • En organisation utan satta företagsmål
  • Cheferna har en ren servicefunktion.

”Vi anser att en chef inte ska vara en övervakande person. I stället ska de finnas där för konsulterna och stötta med sin kompetens. Går någon anställd igenom en jobbig skilsmässa ska de veta att chefen har tid och engagemang för att vara ett stöd”, säger Jon Persson och fortsätter:

”Stress framkallas ofta av obalans i arbets- och privatlivet. Därför krävs det att våra chefer är uppmärksamma om något förändras i de anställdas liv. Vi står dessutom alltid på deras sida gentemot kunden”.

Hur påverkas kundrelationen av det?
”Om en kund ber en anställd jobba extra en helg, men att det inte går för den enskilda konsulten säger vi nej. Kunden kanske blir irriterad, men i längden tror vi att de tjänar i längden på att våra anställda får ihop sina liv”, säger Jon Persson.

Relaterade artiklar

mobilforbud
Arbetsmiljö

Förslaget: Mobilfria zoner – för att minska stressen

Stress på jobbet gör att varannan person överväger att byta jobb. Det visar en undersökning som föreslår mobilfria zoner och möten för att skapa en bättre arbetsmiljö.
Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
ikea-2
Arbetsmiljö

Ikeas härliga julbonus till medarbetarna

Känner du någon Ikea-anställd? Då kanske du kan vänta dig en extra fin julklapp i år. Lojala medarbetare får nämligen en rejäl bonus lagom till jul.
jesusa
Arbetsmiljö

Jesus 10 största ledarskapsfloppar

Han är en av de mest omtalade cheferna under julen och hans insatser har burit frukt i snart 2 000 år. Men en av tidernas störste ledare ­gjorde också sina klavertramp.
sheryl-2
Arbetsmiljö

5 steg för att hantera sextrakasserier

Hon är en av världens mest hyllade chefer. Nu ryter Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook, ifrån i ett inlägg och har stolpat upp ett program för arbetsgivare vid sextrakasserier på jobbet.

rektorer
Arbetsmiljö

Var tredje rektor hotas – av föräldrar

Genom att vara rektor i Sverige befinner du dig i en utsatt ledarposition. Nu visar en undersökning att mer än var tredje rektor blivit hotad – och det barnens föräldrar som ligger bakom hoten.

pil-3
Annonssamarbete Chef + SJ

Här kan Sveriges nya superregion växa fram

Höghastighetståg kan krympa Sverige och ge konkurrensfördelar. Ett trumfkort på framtidens EU-arbetsmarknad. ”Hela södra Sverige blir en gemensam stark region”, säger Pär Helgesson på SJ. Ny teknik gör dessutom framtidens affärsresor till en riktig premiumupplevelse.
ohmy
Arbetsmiljö

Här får medarbetarna extra lön – om de går från jobbet

Antalet stressjukdomar ökar snabbt i Sverige. Det leder till sjukskrivningar och stora kostnader för företag. Därför ger mediebyrån Oh My sina medarbetare extra mycket i lön om de tar promenader – på arbetstid.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden