cygni_island

Stöttar de anställda privat – nu är de Europas bästa chefer

Först blev de bäst i Sverige. Nu har konsultföretaget Cygni även blivit utsedd till Europas bästa arbetsplats. Framgångsreceptet? Chefer som stöttar medarbetarna även i privatlivet. ”Vi ska ha chefer som har tid och engagemang att vara ett stöd”, säger vd:n Jon Persson.

Det är Great Place To Work som varje år utser Europas bästa arbetsplatser. Över 10 miljoner personer från 50 länder har fått svarat på 60 frågor om sitt jobb och nu är resultatet här. IT-konsultföretaget Cygni blev tidigare i våras utsedd till Sveriges bästa arbetsplats.

Förra veckan toppades det när de tog hem Europatiteln på en stor gala i Paris.

”Det känns underbart. Jag är oerhört stolt och får nästan nypa mig i armen”, säger vd:n Jon Persson.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Det är tredje gången Cygni, med kontor i Stockholm och Göteborg, tar hem förstapriset i Europa i klassen 50-249 anställda. Förra året kom man trea – men är alltså återigen uppe på tronen.

”Det är jätteviktigt för oss att vara en arbetsplats som medarbetarna är stolta över. Våra anställda stannar också länge vilket gör att vi kan göra långsiktiga investeringar i kompetensutveckling”.

Ingredienserna som gör att Cygni sticker ut är bland annat:

  • Fasta löner för alla – även säljarna
  • En organisation utan satta företagsmål
  • Cheferna har en ren servicefunktion.

”Vi anser att en chef inte ska vara en övervakande person. I stället ska de finnas där för konsulterna och stötta med sin kompetens. Går någon anställd igenom en jobbig skilsmässa ska de veta att chefen har tid och engagemang för att vara ett stöd”, säger Jon Persson och fortsätter:

”Stress framkallas ofta av obalans i arbets- och privatlivet. Därför krävs det att våra chefer är uppmärksamma om något förändras i de anställdas liv. Vi står dessutom alltid på deras sida gentemot kunden”.

Hur påverkas kundrelationen av det?
”Om en kund ber en anställd jobba extra en helg, men att det inte går för den enskilda konsulten säger vi nej. Kunden kanske blir irriterad, men i längden tror vi att de tjänar i längden på att våra anställda får ihop sina liv”, säger Jon Persson.

Relaterade artiklar

lb16397
Arbetsmiljö

Sexanklagelser på jobbet – så agerar du som chef

En medarbetare blir anklagad för sexuella trakasserier. Hur agerar du som chef? Här är HR-expertens främsta tips.

robot_manniska
Annonssamarbete Chef + Företagsuniversitetet

Säg hej till ditt nya lärande

Bli din egen rektor. Fånga osynlig kunskap. Ledare som landar rätt i det nya lärandet har allt att vinna. ”Det här är en karriärdefinierande utmaning för chefer”, menar Daniel Kjellsson, Företagsuniversitetets framtidsstrateg.
gnaell-2
Arbetsmiljö

Var fjärde svensk är less på gnäll

Gnäll på en arbetsplats kan sluka energi. Nu uppger var fjärde svensk att det gnälls för mycket på jobbet, visar en undersökning. Här är 4 knep för att få bukt med problemet som chef.

langden
Arbetsmiljö

Forskning: Så orkar en chef i längden – 8 punkter

Döm dig inte själv, var din egen bästa kompis och lyssna på signaler från din kropp. Det är nycklarna för att orka i längden som chef, visar ny forskning från Stockholm Universitet.
kvin
Arbetsmiljö

Orsaken: Därför slutar kvinnliga chefer

Många kvinnliga chefer vill lämna detaljhandeln. Mer än var tredje chef funderar på/eller söker andra jobb. Orsaken skiljer sig från vad manliga kollegor uppger.
bilda
Arbetsmiljö

”Bra chef viktigare än hög lön”

Nu har nästa generation medarbetare sagt sitt. Över 11 000 unga har svarat på vad som är viktigast hos en arbetsgivare – och det är inte hög lön som prioriteras.

test2-4
Annonssamarbete Chef + Optapad

5 saker smarta chefer vet om ergonomi

Få chefer är utbildade i ergonomi. Ändå är det ofta där ansvaret för inköp av ergonomiska produkter landar. Vilse i djungeln av datormöss och specialhjälpmedel? Här är råden som hjälper dig välja rätt.
kollega
Arbetsmiljö

6 egenskaper som dina kolleger älskar

Bra kolleger är guld värt på en arbetsplats. Men hur blir man egentligen det? Här är 6 egenskaper som gör dig extra populär – och samtidigt imponerar på chefen.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden