cygni_island

Stöttar de anställda privat – nu är de Europas bästa chefer

Först blev de bäst i Sverige. Nu har konsultföretaget Cygni även blivit utsedd till Europas bästa arbetsplats. Framgångsreceptet? Chefer som stöttar medarbetarna även i privatlivet. ”Vi ska ha chefer som har tid och engagemang att vara ett stöd”, säger vd:n Jon Persson.

Det är Great Place To Work som varje år utser Europas bästa arbetsplatser. Över 10 miljoner personer från 50 länder har fått svarat på 60 frågor om sitt jobb och nu är resultatet här. IT-konsultföretaget Cygni blev tidigare i våras utsedd till Sveriges bästa arbetsplats.

Förra veckan toppades det när de tog hem Europatiteln på en stor gala i Paris.

”Det känns underbart. Jag är oerhört stolt och får nästan nypa mig i armen”, säger vd:n Jon Persson.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Det är tredje gången Cygni, med kontor i Stockholm och Göteborg, tar hem förstapriset i Europa i klassen 50-249 anställda. Förra året kom man trea – men är alltså återigen uppe på tronen.

”Det är jätteviktigt för oss att vara en arbetsplats som medarbetarna är stolta över. Våra anställda stannar också länge vilket gör att vi kan göra långsiktiga investeringar i kompetensutveckling”.

Ingredienserna som gör att Cygni sticker ut är bland annat:

  • Fasta löner för alla – även säljarna
  • En organisation utan satta företagsmål
  • Cheferna har en ren servicefunktion.

”Vi anser att en chef inte ska vara en övervakande person. I stället ska de finnas där för konsulterna och stötta med sin kompetens. Går någon anställd igenom en jobbig skilsmässa ska de veta att chefen har tid och engagemang för att vara ett stöd”, säger Jon Persson och fortsätter:

”Stress framkallas ofta av obalans i arbets- och privatlivet. Därför krävs det att våra chefer är uppmärksamma om något förändras i de anställdas liv. Vi står dessutom alltid på deras sida gentemot kunden”.

Hur påverkas kundrelationen av det?
”Om en kund ber en anställd jobba extra en helg, men att det inte går för den enskilda konsulten säger vi nej. Kunden kanske blir irriterad, men i längden tror vi att de tjänar i längden på att våra anställda får ihop sina liv”, säger Jon Persson.

Relaterade artiklar

fel
Arbetsmiljö

8 saker aldrig du ska göra mot en medarbetare

Att du inte ska stjäla andras idéer är en oskriven regel på arbetsplatser. Här är 8 andra saker du aldrig ska göra mot en medarbetare om du vill behålla deras förtroende.
Mia Malmenäs, Mapi
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Så vinner arbetsgivaren på ditt kompetenslyft

Du lyfter din karriär med en ledarskapsutbildning i världsklass. Din arbetsgivare får tillgång till viktig ny kompetens. Mia Malmenäs ser en tydlig win-win med sin Executive MBA-utbildning på Stockholms universitet.
mobbing
Arbetsmiljö

Psykologen: ”Så upptäcker du mobbning på jobbet”

Många chefer är ensamma och oerfarna när det gäller att hantera kränkningar och mobbning. Psykologen Jehoshua Kaufman vill stötta dem med konkreta råd och inspiration.
kontor-2
Arbetsmiljö

Så ser Apples nya miljardkontor ut

Drömmer du om en ny kontorsmiljö? Då kan Apple Park – teknikföretagets nya kontorsbyggnad i Kalifornien – fungera som inspiration. Men smakar det så kostar det.

vanlighet
Arbetsmiljö

Stressforskaren: Vänlighet på jobbet minskar stress

Hövlighet kan minska stress och sjukfrånvaron på jobbet, enligt en studie.
girl-863686_1280-2
Arbetsmiljö

Krisexperten: Här är chefens vanligaste misstag

Vid en krissituation ska chefen vara ett stöd för medarbetarna. Men vad ska du egentligen göra som chef? Och vilka är de vanligaste misstagen?
butterfly
Annonssamarbete Chef + Experis

Nya egenskaper skiljer ut Sveriges bästa chefer

Juryarbetet med att sålla fram landets bästa chefer till Chefgalan ger en unik möjlighet att trendspana på svenskt ledarskap. Tydligt är att det tuffa förändringstempot ställer nya krav. ”Finalisterna har tagit till sig nya egenskaper och applicerar dem i sitt ledarskap. Det skiljer ut dem från andra”, säger Helen Remnås på Experis, som varit med i hela processen.
rokare
Arbetsmiljö

Här får icke-rökare extra semester

Det kan vara svårt att få medarbetare att sluta röka. Men nu har ett japanskt företag infört en förmån som gynnar icke-rökare.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden