cygni_island

Stöttar de anställda privat – nu är de Europas bästa chefer

Först blev de bäst i Sverige. Nu har konsultföretaget Cygni även blivit utsedd till Europas bästa arbetsplats. Framgångsreceptet? Chefer som stöttar medarbetarna även i privatlivet. ”Vi ska ha chefer som har tid och engagemang att vara ett stöd”, säger vd:n Jon Persson.

Det är Great Place To Work som varje år utser Europas bästa arbetsplatser. Över 10 miljoner personer från 50 länder har fått svarat på 60 frågor om sitt jobb och nu är resultatet här. IT-konsultföretaget Cygni blev tidigare i våras utsedd till Sveriges bästa arbetsplats.

Förra veckan toppades det när de tog hem Europatiteln på en stor gala i Paris.

”Det känns underbart. Jag är oerhört stolt och får nästan nypa mig i armen”, säger vd:n Jon Persson.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Det är tredje gången Cygni, med kontor i Stockholm och Göteborg, tar hem förstapriset i Europa i klassen 50-249 anställda. Förra året kom man trea – men är alltså återigen uppe på tronen.

”Det är jätteviktigt för oss att vara en arbetsplats som medarbetarna är stolta över. Våra anställda stannar också länge vilket gör att vi kan göra långsiktiga investeringar i kompetensutveckling”.

Ingredienserna som gör att Cygni sticker ut är bland annat:

  • Fasta löner för alla – även säljarna
  • En organisation utan satta företagsmål
  • Cheferna har en ren servicefunktion.

Läs också: Här är det bäst att jobba i år

”Vi anser att en chef inte ska vara en övervakande person. I stället ska de finnas där för konsulterna och stötta med sin kompetens. Går någon anställd igenom en jobbig skilsmässa ska de veta att chefen har tid och engagemang för att vara ett stöd”, säger Jon Persson och fortsätter:

”Stress framkallas ofta av obalans i arbets- och privatlivet. Därför krävs det att våra chefer är uppmärksamma om något förändras i de anställdas liv. Vi står dessutom alltid på deras sida gentemot kunden”.

Hur påverkas kundrelationen av det?
”Om en kund ber en anställd jobba extra en helg, men att det inte går för den enskilda konsulten säger vi nej. Kunden kanske blir irriterad, men i längden tror vi att de tjänar i längden på att våra anställda får ihop sina liv”, säger Jon Persson.

Läs också: 6 tips för att bli en bättre chef

Relaterade artiklar

trotter-2
Arbetsmiljö

Var fjärde anställd i Japan har velat dräpa sin chef någon gång

Många japanska företag är kända för sin tuffa kultur med många övertidstimmar. Det kan skapa ett hot mot den enskilda chefen, visar en ny undersökning från landet.
Anna Palmgren, Arbetsförmedlingen
Annonssamarbete Chef + Arbetsförmedlingen

Tips till chefen: Så här höjer du den digitala kompetensen

Börja med dig själv och våga vara personlig. Det är några av uppmaningarna Anna Palmgren ger till Sveriges chefer. Sektionschefen för digitalt engagemang på Arbetsförmedlingen tipsar om strategier för att höja den digitala kompetensen på arbetsplatsen.
sverige-2
Arbetsmiljö

5 argument till chefen för att få kolla på Sveriges åttondel

12 års lång väntan är över. Äntligen är Sverige kvalificerat till en åttondelsfinal i VM. Men matchen spelas klockan 16 på tisdag – vilket kan ställa till det för många.
sommarchill
Arbetsmiljö

7 tips: Här är knepet för att stressa ner – innan semestern

Semester och en efterlängtad ledighet. Så här gör du för att varva ner i tid och undvika stress under sommaren.
skrivbord-3
02:31 min
Arbetsmiljö

Aktivitetsbaserade kontor – så här påverkas personalen

Video + Text Arbetsplatser utan fasta skrivbord är trendigt. Men hur påverkar det medarbetarna? Ny forskning visar hur olika grupper reagerar på förändringen.
stressaa
Arbetsmiljö

Sju signaler på för hög arbetsbelastning

Har en medarbetare börjat slarva med leveranserna? Det kan vara ett tecken på för hög arbetsbelastning. Här är några råd för det förebyggande arbetet när det gäller ohälsosam arbetsbelastning – något chefen måste kunna enligt arbetsmiljöföreskrifterna.
hinder
Annonssamarbete Chef + Canon

Bli kvitt digitala bromsklossar

Stupa inte på kan-själv-mentalitet och chefens eget ego. Experterna hjälper dig att få flow och lyckas med nästa digitaliseringsprojekt.
svenskchef
Arbetsmiljö

7 saker du inte ska säga till en chef i Sverige

Kaffe på förmiddagen eller att stå vid skrivbordet. Det är kanske självklarheter för dig – men kanske inte för nyinflyttade. Här är 7 saker du inte ska säga.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden