Turbochefen Thomas Mattsson vägrar varva ner

Foto Samuel Unéus Text: Sara Hammarkrantz
Publicerat 2019-10-18

Han har tjänat Expressen i större delen av sitt vuxna liv, de senaste tio åren som chefredaktör. Men nu är det slut. Eller? ”Har man en gång varit chefredaktör för en stor tidning är man nog alltid det”, säger Thomas Mattsson.

Thomas Mattsson mejlar klockan 05.51. Ursäktar sig med att han sitter i en taxi på väg ut till Arlanda. Han och en Bonnier News-delegation är på väg till ett tidningsbesök i Norge. Han vill tidigarelägga vår intervju. Till klockan 07.00 morgonen därpå, eftersom han ”behöver hantera en styrelsefråga” ungefär så dags som de flesta andra börjar jobba.

Det är tydligt. Han har inte ägnat de senaste månaderna, sedan han den 12 juli på dagen lämnade posten som chefredaktör och ansvarig utgivare på Expressen, till att varva ner. Han är inblandad i flera projekt på Bonnier News och kommer att vara kvar till årsskiftet.

Med fullständig självklarhet visar han mig in i chefredaktörsrummet. På en kapphängare hänger fortfarande hans svarta slips, trots att rummet numera disponeras av tillförordnade chefredaktören Klas Granström.

”Har man en gång varit chefredaktör för en stor tidning är man nog alltid det.”

Thomas Mattsson lägger sina två mobiltelefoner bredvid varandra. Under vårt samtal har han hela tiden ett öga på den strida ström av meddelanden och push­notiser som trillar in.

”Att vara vd eller chefredaktör, eller kanske statsråd, är de enda jobb där man kan få sluta på sekunden."

Han har inte hunnit sakna känslan av makt, säger han. Inte än.

”Jag är ju här varje dag så den känslan har inte infunnit sig. Just nu är vi i en konstig mellanperiod. Jag gör olika uppdrag. Jag har till och med varit i företagsledningen och pratat efter att jag slutat. I och med att tidningen inte fattat beslut om vem som ska bli ny chefredaktör är de som leder tidningen, Klas Granström och Karin Olsson, människor som jag har anställt en gång i tiden. Frågan kommer att infinna sig känslomässigt om det skulle bli en person som jag inte vet vem det är.”

Karin Olsson är kulturchef och ställföreträdande utgivare.

Det är kanske först när något stort händer och han står utanför händelserna på redaktionen som han inser att han inte längre kan lägga sig i besluten. Men även det avhänder han sig.

”Det hade jag nog ändå inte gjort, det är så i teorin men redaktionen är självgående.”

Foto Samuel Unéus

Förändringen

Thomas Mattsson avgick 12 juli som chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen, efter tio år i rollen.

Thomas Mattsson har jobbat 25 år på Expressen, varav 18 år i redaktionsledningen. De senaste tio åren som chefredaktör och ansvarig utgivare. Under den tiden har världen spottat ur sig ett antal stora nyhetshändelser som krävt sin chef: Michael Jackson har dött, USA har fått sin första svarta president, svininfluensan har satt skräck i människor, kriget i Syrien har utbrutit, Ryssland annekterat Krimhalvön, den politiska makten i Sverige skiftat, stora bränder har härjat, vi har haft massinvandring, satirtidningen Charlie Hebdo utsattes för attentat, journalist­erna Martin Schibbye och Johan Persson fängslades – och frigavs, Sverige har tagit plats i EU:s säkerhetsråd, Wikileaks, Panama­läckan, Metoo, Swedbankskandalen och en liten flicka vid namn Greta inledde en skolstrejk. För att nämna några.

Men han har också varit med om hur medielandskapet förändrats, hur mobilerna tagit över våra liv, det mesta digitaliserats och papper alltmer ersatts av rörliga medier.

"Jag hade helt underskattat den digitala transformationen."

”Jag trodde att det redaktionella arbetet, att sitta med förstasidan och löpsedeln, skulle vara mitt huvuduppdrag. Jag hade helt underskattat den digitala transformationen som slutar med att jag sitter i möten med representanter från Google, Facebook eller diskuterar affärsidéer med Apple snarare än diskuterar om vi ska starta en klimatredaktion, vilket vi borde ha gjort redan 2015 och inte först nu.”

Han svarar fortfarande inte på frågan om han fick sparken eller sa upp sig. Hänvisar bara till att någonstans under alla diskussioner med Bonnier News vd Anders Eriksson kom de fram till att Expressen skulle ha en annan chefredaktör.

”Utgivarskapet kan man byta på sekunden. Det är därför man har en ställföreträdande. Men det finns mycket annat kring verksamheten, och om man slutar i något slags samförstånd kan man avveckla under lugnare former”, säger han och berättar om företrädare till honom som kastats ut på dagen och där vaktmästaren kommit på hembesök på kvällen för att fråga om det finns några recensions­exemplar av böcker som ska återlämnas ­till tidningen.

UR THOMAS MATTSSONS FOTOALBUM

Cypern
På väg till Ayia Napa på Cypern med fotografen Bernt Claesson för att i en vecka skicka hem ”vykort” till läsarna i kalla Sverige: ”Sådana reportage görs tyvärr inte längre …”
Nyhetsdesken
Nyhetschef på 1990-talet – alltid med fötterna på bordet. ”Det har blivit ett signum som folk skriver och talar om, men beror på att jag har ont i mina knän.”
Fotboll
Omklädningsrummet inne på Anfield, fot­­bollsklubben Liverpools arena: ”Jag var 17 år när jag kom hit första gången, jag försöker åka några gånger per år.”
INMA, New York
Tidningsvärldens Oscar delas ut i New York: ”Personliga utmärkelser är smickrande, men häftigast är att ta emot priser för projekt som vi spånat fram tillsammans.”
N24, Tyskland
På besök hos tv-kana­len N24 i Berlin. ”Ett strategiskt misstag av Expressen på 1990-talet var att avstå omvärldsbevakning. Jag har lärt mig mycket av att besöka andra mediehus.”
Avtackning
Fredrik Reinfeldt avtackas i riksdagen. ”I chefredaktörsjobbet ingår en del officiella plikter, jag blev till och med dömd i Högsta domstolen för ett reportage om vapenbrott …”
Liverpool
Inne på Anfield, Liverpools hemmaarena: ”Jag har suttit på pressläktaren, stått på The Kop och varit på alla andra sektioner. Men har aldrig fått beträda planen!”
El Pais, Spanien
På besök hos tidningen El Pais i Madrid. ”Jag har ofta talat om digitalisering och förändring av företagskultur på olika internationella mediemässor. Sverige, och media här, ligger långt fram.”
London
Utanför parlamentet i London i september med Tidningsutgivarnas styrelse: ”Parlamentet var stängt på grund av Brexit men vi fick komma in. Traditionsrik miljö som till och med slog Bonnier-residenset Nedre Manilla…”

”Att vara vd eller chefredaktör, eller kanske statsråd, är de enda jobb där man kan få sluta på sekunden. Från den stund man har uppdraget går man egentligen och väntar på att man inte ska ha det längre.”

Går det att förbereda sig på detta?

”Där är mitt svar tveklöst ja. Man måste göra det. Om man inte förstår det förstår man inte heller att de uppdrag som man har på den nivån är uppdrag man har till låns på kort eller lång tid.”

Förbereder sig gör man genom att vara medveten om att det när som helst kan hända, menar han.

”En hög chef har sannolikt tvingats fatta beslut om att andra chefer i lägre positioner ska sluta. Det är konstigt om man inte tänker på att det är en pyramid. Även om man är högt upp finns det folk högre upp som styrelse eller ägare.

Därför är det viktigt att man i sitt sociala liv och inför sig själv inte lurar sig att tro att det kommer att vara för alltid. Har man ett jobb där man blir igenkänd och människor förhåller sig till den person man är i sitt uppdrag, då behöver man ännu mer distans.”

Hur har du skapat den distansen?

”Det är jättesvårt eftersom folk kommer fram, inte för att fråga vad klockan är utan för att de har åsikter. Även i det privata blir man en företrädare för verksamheten, vilket man måste tänka på när man yttrar sig i olika sammanhang. Man måste tänka att en del av den kritiken man får är berättigad, men också att man får hat, hot, kritik som är helt grundlös.”

Det har suttit affischer på elskåpet utanför Thomas Mattssons hus som handlat om att han är en landsförrädare eller att han sålt ut Sverige. Ofta har hoten kommit från högerextrema människor. Thomas Mattssons porträtt var med när Nordiska motståndsrörelsen (NMR) marscherade utanför bokmässan förrförra året.

För att inte privatpersonen Thomas Mattsson ska förväxlas med chefredaktören Thomas Mattsson släpper han ut väldigt lite information om sig själv. Det är inte tal om att få fotografera honom hemma eller att han ska ge oss några bilder på sin familj. Det handlar om att skydda sig själv och sin omgivning, men också om att rollerna inte ska blandas samman.

”Jag har inte sett att Expressen blir en trovärdigare, bättre och större tidning om jag delar med mig av mina privata semesterbilder. Jag tror till och med att jag blir en bättre chef om jag har ett professionellt förhållande till jobbet och inte blandar ihop rollerna för mycket.”

Distansen hålls även till medarbetarna. Han berättar utan omsvep att ingen av hans medarbetare, inte heller några chefer, har varit hemma hos honom. Varken på middag eller något annat.

Thomas Mattsson var 19 år gammal när han kom till Expressen från Enköpings-Posten. Han blev snabbt känd för att sova över på jobbet.

”Nej eller ja. Sådana myter ska man inte dementera eftersom de säkert håller fler människor på tåspetsarna”, säger han med ett skratt.

Men han tycker varken att han jobbat för mycket eller offrat sitt privatliv.

”Det är klart att det är hög arbetsbelastning, det handlar om att ha ansvar dygnet runt. Men jag har inte kommit in förrän vid halv nio på morgnarna. Barnen har gått till skolan och jag till jobbet.”

I andra intervjuer har han dock berättat om att han tvingats skicka barnen till skolan i taxi.

”Om jag inte varit ute på resa eller haft kvällsengagemang har jag gått från jobbet vid femtiden, förmodligen tidigare än mina företrädare. Det fanns de som satt kvar till nio. Det har inte jag behövt göra. Vi lever i en modern värld. Sedan vet jag att jag måste läsa lite texter eller vara med på något telefonmöte senare på kvällen.”

Så länge han har tillgång till telefonen har det inte varit något problem för honom att bära det ständiga ansvaret. Dygnet runt. Det är klart att han måste ta ett samtal då och då även under en middag och som sagt hålla telefonmöte vid 21.30.

Han har varit föräldraledig. Tio månader med första barnet och något kortare med det andra.

”Jag var bara chefredaktör för det digitala när jag fick barn, men även om man inte kan vara operativ under en föräldraledighet kan man läsa mejl och hålla sig informerad om verksamheten.”

Thomas Mattsson var 19 år gammal när han kom till Expressen från Enköpings-Posten. Han blev snabbt känd för att sova över på jobbet.

Digitaliseringen har varit den första och största ledarskapsutmaningen.

”Det är väldigt utmanande med den snabba omställningen. Det har utsatt verksamheten för ett strukturellt tryck. Vi är ungefär lika många personer som jobbar här som när jag började, men det är tajtare bemannat, alla är mer specialiserade. Varje person har ett helt annat krav på sig att vara på sin plats och leverera. Pressen på den enskilda medarbetaren har blivit större, det gör också att pressen blivit större på cheferna.”

Den andra utmaningen har varit att målen blivit synligare. När Thomas Mattsson tillträdde som redaktionschef fanns det knappt en budget utan man fick en totalsumma att disponera. I dag är redaktionen tapetserad med digitala skärmar som hela tiden rapporterar hur väl man levererar mot målen.

”Nu är det rött eller grönt på varje tavla. Synligheten för medarbetarna är större, och indirekt blir kravet på chefen att följa upp det större.”

Transformationen

Expressens redaktion är tapetserad med digitala skärmar som hela tiden rapporterar hur väl man levererar mot målen.

Den svarta slipsen som fortfarande hänger kvar på rummet hör till den tredje ledarskapsutmaningen.

”Det mest utmanande är att ha medarbetare som utsätts för farligheter. Och att det är jag som försätter dem i de situationerna. När som helst kan någon knacka på dörren och jag måste ta på den svarta slipsen, åka och knacka dörr hos medarbetares anhöriga och sedan ställa mig framför en tv-kamera. Även om det inte har hänt.”

Thomas Mattsson reser sig, letar länge i portföljen, hittar tuben med Helosan­salva, smörjer in händerna, sätter sig i stolen igen och slutar inte prata förrän han får frågan om vad han ska göra nu och om han har en konkurrensklausul.

”Jag har ett avtal som jag inte kommenterar. Allt är konfidentiellt överenskommet. Men jag får jobba i branschen i någon mening. Det kommer många förslag av skilda karaktärer. Men om man ska ut­­veckla sig och lära nya saker ska man nog vara kvar inom sitt kompetensområde men ändå göra något som är lite annorlunda. Jag ska inte bli bagare eller starta hotell.”

En brutal insikt har han fått sedan han avgick som chefredaktör och ansvarig utgivare.

”När du inte längre är högsta chef äger du inte längre din egen kalender. Att vara chefredaktör är utåtriktat, mycket sker i det här rummet. Jag kallar till möten, kallar in folk, bestämmer när möten ska vara och har jag styrelsemöte lägger jag mina egna chefsmöten runt det. Nu kliver jag in tidigt på morgonen på diverse kaféer för att ha möten och upptäcker att massor av människor redan är igång och jobbar. Jag jobbar inte mindre än förr, men jag jobbar faktiskt mycket tidigare, ­det har varit en chock.”

”Det mest utmanande är att ha medarbetare som utsätts för farligheter. Och att det är jag som försätter dem i de situationerna."

Klockan är kvart över åtta på morgonen. Den tidigare så tomma redaktionen börjar fyllas på. Några börs-vd:ar leds förbi chefredaktörsrummet på väg mot tv-studion. Tillförordnade chefredaktören Klas Granström kommer in på sitt rum och hänger av sig ytterkläderna.

”Får vi låna ditt rum fem minuter till?”, säger avgångne chefredaktören.

Vi avslutar. Han samlar ihop sina telefoner och hastar ner för att möta Tomas Franzén, styrelseordförande för både Bonnier News och Expressen. Än är Thomas Mattsson inte ens i närheten av att varva ner.

Thomas Mattsson

Namn: Thomas Mattsson.

Familj: Sambo och två barn.

Bor: Stockholm.

Gör: Avslutar projekt på Bonnier News. Avgick 12 juli som chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen.

Ålder: 48 år.

Karriär: Kom till Expressen första gången 1991 och är nu på sin tredje sejour efter att ha varit reporter, redigerare, haft en radda chefsjobb och varit chefredaktör och ansvarig ut­givare sedan 2009. Bland annat utsedd till Årets mediepersonlighet, Årets branschprofil, fått första utgivarpriset Momma och är styrelseledamot i ­Utgivarna och Tidningsutgivarna.

chefdagen-egenannons-1800
Programmet är satt. Träffa Sveriges toppchefer och få deras bästa tips för en lyckad omställning till en hållbar verksamhet.

Läs mer

Kommer olika yrkens status förändras i och med coronakrisen?
Karriär

Så påverkar corona vår syn på yrkens status

Kraftigt ökad synlighet i media, balkongapplåder och snabbspår som utbildar hundratals frivilliga. Men betyder det att yrken i coronakrisens frontlinje kommer att få höjd status på sikt?
Pilot och doktor är två av de yrken som anses ha högst status
Karriär

Här är de 10 yrkena med högst status

Yrken med hög status sammanfaller ofta med lönenivån – men inte alltid. Här är de yrken som har högst status, enligt en ny undersökning.
kristins-webb-1280x720
Karriär

Uppsagd? 7 tips på hur du går vidare

Konkurser, varsel och uppsägningar — coronakrisen har fått stora delar av näringslivet att tvärnita. Arbetsförmedlingen rapporterar att man aldrig tidigare sett så höga varseltal. 
Collage: Ikea, Volvo cars och Volvo groups är topp tre i Sveriges bästa arbetsplatser
Karriär

De är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

Ikea, Volvo och SVT är företagen svenskarna helst vill jobba på just nu, visar en ny undersökning. Men flera av de andra företagen är nya på topp-10-listan.
arbetsfo%cc%88rmedlingenchefskarriar
Karriär

Arbetsförmedlingens analyschef: ”Krisen en chans till ny karriär”

Arbetsförmedlingens analysdirektör Annika Sundén ser ljuspunkter i coronakrisen. Flera branscher skriker efter folk, och för chefer och ledare finns här en chans till yrkesmässig utveckling.
salibahuvud
Karriär

Han gör sitt livs satsning mitt i krisen

På en vecka tog han över ett kontor på Östermalm på 100 kvadratmeter, anställde fem personer som precis blivit av med sina jobb och har fler anställningar på gång. Michael Saliba vill hjälpa människor att satsa sig ur krisen.
lyckas
Karriär

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad:

Mikael Åbom, vd Fonus.
Karriär

Fonus vd: ”Jag fick en väldig respekt för livet”

Mikael Åbom, vd och koncernchef för Fonus, fick erfarenhet av branschen redan som 15-åring, när han hjälpte till vid pappans jourtransporter av avlidna. ”Jag fick en väldig respekt för livet”, säger han.

Person som funderar på att säga upp sig
Karriär

3 frågor du måste besvara innan du säger upp dig

Ta chansen att utvärdera din ställning på arbetsplatsen åtminstone en gång per år. Här är tre frågor du bör ställa dig innan du säger upp dig.
Sundar Pichai, CEO på Google
Karriär

Googles checklista: 10 egenskaper en bra ledare har

Vad gör en chef som får människor att trivas på jobbet, stanna kvar och prestera bra? Det har Google under mer än 10 år kontinuerligt forskat kring i Project Oxygen.

svordomar
Karriär

10 misstag ingen vill göra på anställningsintervjun

Jobbintervjuer är stressande och leder lätt till misstag hos alla inblandade. Men vilka är harmlösa, och vilka är närmast oförlåtliga? Undersökningsföretaget Yougovs brittiska del har frågat folk i alla åldrar och positioner om vad som mest sannolikt får en jobbintervju att haverera.

nyillus
Karriär

Fler kvinnor får kränkande frågor i rekryteringen

Nästan tre gånger så många kvinnor som män anser sig ha fått kränkande frågor under en anställningsintervju, visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av bemanningsföretaget Randstad. Fler än var fjärde svensk upplever samtidigt att de nekats anställning på grund av diskriminering.

soffa
Karriär

Chefer har inte tillräckligt med tid för sin partner

Den svenska chefen är stressad, har krävande medarbetare och jobbar massor med övertid. Men upplever sig samtidigt ha balans i livet, visar Chefs undersökning. Hur går det ihop?

stefan1
Karriär

Förra årets vinnare: ”Ett mycket spännande år”

En vardagshjälte i en utsatt chefsroll som skapat fantastiskt resultat. Så löd juryns motivering när Stefan Vilkman blev Årets Chef 2019. Här berättar han om sitt omtumlande år efter prisutmärkelsen.

Beatrice och Eric Forsgren med de tre barnen
Långläsning: Karriär

Får du ihop ditt chefsliv?

Beatrice Forsgren stortrivs i den rymliga villan vid Klarälven strax utanför Karlstad. Både hon och maken Eric tycker att de har fått bättre balans i livet sedan de lämnade Stockholm.
dilemma-4
Karriär

Microsofts vd: ”Därför ska du våga ta utlandsjobbet”

Chefen har blivit erbjuden jobb utomlands – men sambon stretar emot. Hur ska hon tänka? Microsofts Sverige-vd Hélène Barnekow ger råd i Chef Dilemma.

Bemanningsföretaget Adecco har åtagit sig att utbilda 5 miljoner människor inom digital kunskap före 2030.
Karriär

Höjer digitala kompetensen – hos 5 miljoner anställda

När den kompetens som efterfrågas skiftar karaktär riskerar stora delar av arbetskraften att halka efter. Som svar lanserar Adecco Group nu ett kunskapsinitiativ som berör miljoner människor globalt.
7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.
Karriär

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
fisk
Långläsning: Karriär

11 oväntade karriärtips: ”Värm aldrig fisk i mikron”

Trött på slitna karriärtips? Chef har listat råden du kanske inte hört tidigare, från inflytelserika ledare och färgstarka personligheter jorden runt.

Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
3 trender inom organisationers kompetensutveckling under 2020
Karriär

3 trender för lärande företag 2020

Med ett allt längre arbetsliv och förändrade yrkesroller har behovet av vidareutbildning aldrig varit större. Såhär tror edX vd att 20-talet kan komma att präglas av ny kunskap.
Så skriver du ett bra cv år 2020.
Karriär

5 steg till ett vinnande cv

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lite lagom mycket har alltid varit en konst. Nu kommer dessutom AI och algoritmer med i bilden på bred front.
Dags för karriärförändring? Du är inte ensam, enligt en undersökning.
Karriär

Så vill vi förändra våra jobb i år

Siktet inställt på en rejäl karriärförändring under 2020? Du är inte ensam. Hälften av alla svenskar har just sådana planer, visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.