spela

Spelar i band på jobbet

Att starta band på arbetstid kan vara ett välgörande projekt för både före­taget och medarbetarnas hälsa. Det vet We Consulting som har testat.

Förslaget att lära sig spela ett nytt instrument på arbetstid mottogs med stor entusiasm på We Consulting. Några av medarbetarna bildade ett band och övade i fyra månader.

Och med en helt ny gemenskap, många lärdomar och skratt senare uppträdde de för sina kolleger.

”Alla har tyckt att det var en rolig grej och bandet blev riktigt sammansvetsat, säger Mats Rönnlund, vd på We Consulting, som testade musik-metoden på ett av sina tio kontor.

Läs också: Så mycket tjänar svenska chefer – hur ligger du till?

”Vi satsar mycket på fysisk träning och har kopplat det till ett välgörenhetsprojekt där vi skänker mer pengar ju mer vi tränar. Men fysisk träning är inte för alla, vi ville därför hitta ett alternativ för att engagera fler.”

Forskning visar att musik ökar välbefinnandet, minskar stressen och motverkar inflammationer och infektioner. Dessutom ökar den kreativa och emotionella förmågan.

”Kontoret har blivit roligare. Alla, även de som inte var med i bandet, har fått ett alternativt sätt att vila hjärnan på i stället för att gå till löpbandet eller gymmet.”

Läs också: Fem metoder som hjälper till i beslutsfattandet

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.