snabblasa

Så snabbläser du en bok i veckan

Samtidigt kan det vara lättare sagt än gjort att få loss den tid som krävs.

Men vem har sagt att du måste läsa alla böcker lika noggrant? Harvard Business Review tipsar om hur du gör för att snappa upp innehållet i en bok utan att läsa den från pärm till pärm:

Börja med att ta reda på vem författaren är så att du får en bild av vilket perspektiv han eller hon har och hur det kan tänkas påverka bokens innehåll.

Läs titel, innehållsförteckning och övrig information på omslaget för att få en överblick av boken och hur den är upplagd.

3 Läs inledningen och avslutningen ord för ord. Det gör att du får en bild av hur innehållet är strukturerat och vad författaren vill att du ska få med dig av boken.

4 Skumma varje kapitel genom att läsa de första styckena eller sidorna. Gå igenom underrubrikerna och läs sedan den första och den sista meningen i varje stycke.

5 Avsluta läsningen genom att gå igenom innehålls-förteckningen igen och repetera för dig själv vad det är du precis har läst.

Med den här proceduren hinner du med stor sannolikhet gå igenom en eller flera böcker i veckan, vilket innebär att du snabbt blir mer uppdaterad inom ditt område än de flesta andra.

Relaterade artiklar

Chef tipsar om sommarläsning för ledare.
Karriär

Chef tipsar: Sommarläsning för ledare

Äntligen tid att sjunka ner i hängmattan med en bra bok. Chef tipsar om sommarläsning att njuta av – och som ger värdefulla ledarskapsinsikter på köpet.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Frilansarbete lockar unga IT-talanger.
Karriär

Experten: 90-talister vill jobba lagom mycket

En Novus-undersökning visar att flexibilitet är en nyckelfaktor för unga i IT-branschen. Utan tillräcklig frihet väljer många att istället starta eget. Experten tror dock att fasta anställningar vinner i längden.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.
maria-content3
Karriär

Böckerna chefen ska läsa 2019

Böcker som riktar sig till chefer blir allt fler. Samtidigt får chefer allt mer att göra. Vilka böcker ska du egentligen välja och varför? Chefs expert på ledarskapsböcker Maria Gerlofson väljer ut sex aktuella och kommande böcker som hjälper dig i din roll på olika sätt.