svara_samtal

Så hittar du rätt karriärcoach

Du vill göra en förändring i din karriär. En karriärcoach kan vara ovärderlig och hjälpa dig att hitta rätt, men hur hittar man rätt person?

Du vill byta bransch, ta nästa steg på jobbet eller känner helt enkelt att du vill något annat. Men vad? Du tänker att en karriärcoach kan vara din guide i förvirringen. Men då kommer det svåra, att hitta rätt coach för just dina behov. Dorie Clark har skrivit boken Reinventing you and Stand out och ger sina tips på hbr.org.

1) Förbered dig i tid. Det kan kännas svårt att hitta rätt coach och därför skjuter många upp sökandet tills situationen, och man själv, blir desperat. Men du har förstås bättre chans att hitta rätt om du börjar göra research i tid. Be om rekommendationer från vänner och kollegor, sök på internet (tänk på att samtalen kan göras via Skype, coachen behöver inte finnas i din stad eller ens i Sverige) och gör en tidsplan över när det kan passa att inleda samtalen.

2) Identifiera och formulera vad du behöver ta reda på. Vill du klättra i den egna organisationen behöver du antagligen en coach som har erfarenhet från stora företag. Vill du byta karriär och bransch finns det de som är experter på det. Om du känner dig allmänt missnöjd med din arbetssituation, börja med att läsa karriärböcker så du sen kan arbeta mer målfokuserat med coachen.

3) Utvärdera coachen via bloggar och sociala medier. Nästan alla professionella coacher går idag att följa någonstans via internet.

4) Blir det ändå fel, våga byta. Och tänk på att i nästa fas är det antagligen en annan person du behöver.

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden