20100608_4549195806_9c33ca9084_b_d

Så kan kärleken göra dig till en bättre chef

Finns det några gemensamma drag hos paren i boken?
Gunnel: Påfallande många har det gått väldigt bra för. De har gjort en klassresa och blivit chefer eller fått andra höga positioner. Det är strävsamma, ordentliga par. I sin relation har de ofta varit flexibla, kompromissvilliga och uthålliga. När vi träffade dem märkte vi under samtalet att många tog på varandra och tittade på varandra för att få resonans. Och det kändes inte tillgjort.

Clarence: Många säger att det är sexualiteten som ger deras relation fortsatt fysisk och psykisk spänst. Att det är kittet. Ett par beskrev det som att ’det gemensamma täcket’ var viktigt för intimiteten.

Hur är de som människor?
Clarence: Många av dem har en erfarenhet av trygg anknytning i sin bakgrund. De har haft kärleksfulla föräldrar.

Gunnel: Men vi har också sett exempel på motsatsen, en bakgrund där ingen kärleksfull vuxen funnits. Men det har senare kunnat kompenseras i en god kärleksrelation.

Är det viktigt för en chef att ha en livslång relation att luta sig mot?
Clarence: Om det är en god relation, absolut. Om det är en dålig relation kan det i stället bli en väldig energitjuv som påverkar en i jobbet. Då kanske man tar sin tillflykt till arbetet i stället för att ta tag i relationen.

Gunnel: Jag tror att en trygg, livslång relation kan göra att man vågar mer på jobbet. Dessutom tror jag att om man är van att lyssna, förhandla och kompromissa i sin relation, är man också bra på det i sin yrkesroll.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

sjuk-2
Hälsa

Här är svenska företaget som skrotar karensdagen

Omodernt. Så resonerade Wise Group kring karsensdagen och har därför bestämt sig för att skrota den för sina 400 medarbetare i Sverige som en förmån.
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

stress-12
Hälsa

Studie: Enda metoden som funkar mot utmattning

Det finns bara ett sätt att förebygga psykisk ohälsa när det kommer till utmattningssymptom. Och det går på tvärs mot det alla arbetsgivare gör idag.

helgenjobben
Hälsa

5 tecken på att du inte kan släppa jobbet

Äntligen lite ledighet! Men frågan är hur ledig du egentligen är. Var tredje privatanställd har svårt att släppa jobbet – vilket påverkar deras sömn.
balans-3
Hälsa

9 säkra tecken på att du saknar balans i livet

Ont i kroppen? Stökigt skrivbord? Irriterad på Ica? Här är 9 tecken på att du tappat kontrollen över det berömda livspusslet.
hundpajobbet1
Hållbarhet

Ta med hunden till jobbet – sänker stressen

Hunden kan bli din bästa vän – också på jobbet för att förebygga stress. En ny undersökning blåser liv i idén och får stöd av forskning.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

springhallbart
Hälsa

Spring smartare – 3 sätt att hålla rätt tempo

Senaste trenden inom löpning är att springa hållbart. Det innebär att du ska hålla rätt tempo för att inte göra slut på syret i kroppen.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden