20100608_4549195806_9c33ca9084_b_d

Så kan kärleken göra dig till en bättre chef

Finns det några gemensamma drag hos paren i boken?
Gunnel: Påfallande många har det gått väldigt bra för. De har gjort en klassresa och blivit chefer eller fått andra höga positioner. Det är strävsamma, ordentliga par. I sin relation har de ofta varit flexibla, kompromissvilliga och uthålliga. När vi träffade dem märkte vi under samtalet att många tog på varandra och tittade på varandra för att få resonans. Och det kändes inte tillgjort.

Clarence: Många säger att det är sexualiteten som ger deras relation fortsatt fysisk och psykisk spänst. Att det är kittet. Ett par beskrev det som att ’det gemensamma täcket’ var viktigt för intimiteten.

Hur är de som människor?
Clarence: Många av dem har en erfarenhet av trygg anknytning i sin bakgrund. De har haft kärleksfulla föräldrar.

Gunnel: Men vi har också sett exempel på motsatsen, en bakgrund där ingen kärleksfull vuxen funnits. Men det har senare kunnat kompenseras i en god kärleksrelation.

Är det viktigt för en chef att ha en livslång relation att luta sig mot?
Clarence: Om det är en god relation, absolut. Om det är en dålig relation kan det i stället bli en väldig energitjuv som påverkar en i jobbet. Då kanske man tar sin tillflykt till arbetet i stället för att ta tag i relationen.

Gunnel: Jag tror att en trygg, livslång relation kan göra att man vågar mer på jobbet. Dessutom tror jag att om man är van att lyssna, förhandla och kompromissa i sin relation, är man också bra på det i sin yrkesroll.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

hogpresterare-2
Arbetsmiljö

6 råd för att underlätta mellanchefens vardag

Mellanchefer pressas uppifrån och nerifrån. Här är 6 råd för hur du kan minska påfrestningen.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

cheferdaligt
Hälsa

Cissi Elwin: Siffrorna skrämmer mig

"Så bra att vi kan prata om stress. MEN fruktansvärt att se hur stressrelaterade besvär bara fortsätter att öka", skriver Cissi Elwin i sin krönika.
trivas
Hälsa

5 krav för att må psykiskt bra på jobbet

Det är när dessa förhållanden vacklar som den psykiska ohälsan ökar. Du behöver följande för att må psykiskt bra på jobbet, enligt psykologen Ulla Risling.
stresscheif
Arbetsmiljö

Rädd att missa något? Därför är chefer digitalt stressade

Handen på hjärtat – kontrollerar du din mejlkorg eller är det den som kontrollerar dig? I takt med att tekniken underlättar vår vardag breder också den digitala stressen ut sig. Chefer hör till de värst drabbade visar ny forskning.
avhopp
Arbetsmiljö

Så tuff är chefernas vardag – kan leda till stora avhopp

Tuff tidspress, hög arbetsbelastning – och många medarbetare under sig. Vardagen för en chef inom vård och omsorg har nu granskats av Arbetsmiljöverket.

domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
klattra-2
Hälsa

3 starka skäl till att chefer ska klättra

Bergsklättring verkar vara den ultimata chefssporten. Du får stor utväxling av många ledaregenskaper – och vässar dem lite extra på väg upp mot toppen.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden