infinite-game-webb_collage-med-tva%cc%8a-bilder

Så bemästrar du spelet utan slut

Vad utmärker starka och flexibla organisationer i en tid av stor förändring och osäkerhet? Det är den stora fråga som författaren och ledarskapsgurun Simon Sinek tar sig an i sin synnerligen vältajmade bok ”The Infinite Game” (Spelet utan slut).

Ledarskapsgurun och TED talk-stjärnan Simon Sinek har tidigare skrivit flera bästsäljande böcker, bland dem moderna klassikern ”Fråga först varför”. I sin nya bok jämför Sinek spel med ett klart definierat slut, som fotboll eller schack, med sådana som saknar tydliga regler, aktörer eller slutmål. Till spelen utan slut hör affärer, politik och själva livet. Här är redaktören Björn Hedensjös tankar om boken.

Vad har det här att göra med chefer?
”Sinek argumenterar för att chefer som tror att de spelar ett spel med klart definierat slut tar en stor risk i vår tid. De hamnar efter i kultur, inom innovation och resultat. Omvänt kan chefer som spelar ‘det oändliga spelet’ åstadkomma underverk, och Sinek leder det i bevis genom massa konkreta exempel och företagscase.”

Kan du nämna något sådant konkret exempel?
”Han berättar exempelvis om ett tillfälle för massa år sedan då han åkte taxi med en högt rankad chef i Apple. Sinek visade honom den då splitternya musikspelaren Zune han hade fått från Microsoft, och sa att han tyckte att den var klart bättre än Apples dåvarande spelare Ipod. Applechefen svarade helt kort, lugnt och obekymrat: ‘Det är den säkert.’ Sinek menar att det återspeglar en tydlig kultur hos Apple, där vet man att spelet aldrig tar slut och ständigt förändras. Året efter lanserades Iphone, som direkt raderade ut behovet av särskilda musikspelare.”

Vill du läsa boken på 19 min? Prenumerera på Chefboken

Innehåller boken tips?
”Ja, hela boken bygger på en handfull viktiga principer som chefer med ett ‘ändlöst tankesätt’ kan följa, helt eller delvis. Precis som med tumregler för en hälsosam livsstil behöver man inte haka på allt, men ju mer man följer reglerna desto större chanser att lyckas, enligt Sinek.”

Är den här boken relevant för alla chefer?
”I allra högsta grad. Och den är skriven med så lätt hand och så underhållande att den nog är intressant för alla i arbetslivet och till och med ännu fler än så. Även om den innehåller praktiska råd så är den fullmatad med bra historieberättande.”

Vad inspirerade dig mest?
”Jag tyckte att det var väldigt intressant och inspirerande att läsa om hur man som långsiktig chef behöver sluta tänka på andra spelare som konkurrenter som ska slås. Istället behöver man se dem som värdiga rivaler som kan hjälpa oss att bli bättre spelare. Det var också spännande att läsa om exempel på värderingsdrivna företag som tagit väldigt modiga beslut, förändrat branscher och hur det samtidigt lyft resultatet.”

cb-annonsbild-kvadratisk-1
Chefboken

Ta en genväg till kunskap

Chefboken är ledarskapsböcker sammanfattade till 30 min läsning eller lyssning! Med Chefboken appen får du:
  • Sammanfattad måsteläsning för chefer
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 150 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris

Relaterade artiklar

anonymamagdalena
Ledarskap

Anonyma chefen: ”Som enhetschef är jag en slasktratt”

Stora arbetsgrupper är ett gissel för många chefer inom vård och omsorg. Som "Magdalena". Om hon fått välja hade hennes arbetsgrupp varit hälften så stor som den är. Nu tvingas hon i stället ta till nödlösningar och genvägar för att hinna med sitt jobb.
Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Cissi Elwin
Karriär

Cissi Elwin: ”Man måste bygga företag utifrån ett starkt bultande hjärta”

”Flera har varnat för hur svårt det är att slå ihop två bolag. När jag frågar vad det svåra består i säger alla samma sak: Kulturen”, skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
ledarskapet
Teamutveckling

9 punkter för ett gott ledarskap: Så är en bra chef

I 25 år har Chef bevakat ledarskapsfrågor. Här har vi sammanfattat det vi har lärt oss i 9 enkla punkter.
Person i grå tröja som är ny på jobbet och jobbar hemifrån vid sin dator
Arbetsmiljö

Onboarding på distans: Så lyckas du

Rekrytering pågår – trots coronapandemin. Men funkar det att anställa och integrera nya medarbetare på distans? ”Jag är förvånad över hur bra det har gått”, säger Tobias Lindh, Norden-chef vid företaget Adyen.
The Rolling Stones
Teamutveckling

Led ditt team som ett rockband

Vad är det som gör att vissa grupper håller ihop, utvecklas och levererar medan andra slits itu av konflikter? Det är en knäckfråga för många chefer. Svaret kan finnas bland uthålliga rockgrupper, visar ny forskning.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Anna Gullstrand lär dig få ut det bästa av gruppen i nya boken Facilitera.
Teamutveckling

Viktigast: Att alla känner sig trygga i din grupp

Att facilitera är främst ett förhållningssätt till människor, och sedan olika verktyg. I boken Facilitera beskriver Anna Gullstrand, VP People på Mentimeter, hur du får ut det bästa av gruppen.